24 Mayıs 2010, Pazartesi 10:44:43

BEST AIR RESMEN BİTTİ...

Bir kadın tarafından cesurca kurulan ilk havayolu şirketi olan Best Havayolları artık tarihin sayfalarındaki yerini almak üzere resmen kapandı. Bu güzelim şirketin kapanmasına giden yolun ayrıntıları şöyle...
  • Ben İstanbul'dan bir film yapımcısı ve yönetmenim.Ekrem Çalıkılıç,bunlar adına İstanbul'da bir çok film yapımcısı ile görüştüler.Yapımcıların filmlerini bedavaya getrmek için Şikago'da bir televizyon kurdukalarını,kültür adına bu kanallarında gösterecekelrini ve bu filmlerin Amerika'da dvd lerini çıkartarcaklarını bunlardanda yapımcılşara bir pay vereceklerini vadettiler.Hatta aynı şeyi Kültür Bakanlığı ile de görüşmüşler.Bir çok yapımcu bu tuzağa düştü ve film verdiler.Çok şükür ki ben bu tuzağa düşmedim. Bunların aldıkları "ah"lara şimdi bi dolu film yapımcısı da eklenecek.Ayrıca Bakanlıktan aldıkları bedava filmler var. Hazırladıkları görkemli tanıtım cd ve broşürleriyle göz boyadılar.Kısacası bu konudada bakanlık dahil herkesi a
  • Bakkal dukkani acmaya benzemiyormus iste bu isler. Cok AHlar alindi burada da merak etmeyin.Zorla ellerinden mal ve paralar alinip onunla kurulan isler iste boyle batar.Amerikada davalari var daha bakalim ondan nasil kacacaklar. Turkiyeye uzun muddet giremez diyorlar, parasi kalmadi Almanyaya da giremez bence. Alma mazlumun ahini, cikar yavas yavas.
  • BEST SAHİPLERİ TÜRKİYEDEN ALMANYAYA TAŞINDIĞINIZI DUYDUK.TÜRKİYE BİTTİ ORDA İŞ YAPACAKSINIZ ÖYLEMİ... ORDANDA YAKINDA GÜRÜLTÜ GELİR.ORADADA ENSENİZDE OLUNACAK BUNU UNUTMAYINIZ. HELE HERŞEYİ BİLEN BOL KESDEN ATAN BAŞKASININ PARASIYLE NUTUK SIKAN YARDIMCI VARYA YARDIMCI BU DÜNYADA SAKLANACAK BİR AVUÇ TOPRAK ARAYACAK ONUDA BULAMAYACAK.FİLMİN DEVAMINI YAKINDA SEYREDECEĞİZ BEKLİYORUZ.....
  • Bahtışen hanım, size çok söyledik'ALMA MAZLUM AHINI ÇIKAR AHESTE..AHESTE..'diye....Ama sen ne dostlarını ne akrabalarını dinledin.Klavuz edindiğin 2 adamın peşinde gittinde gittin...Senin yanına ne hukukçu ne mali müşavir yaklaşabildi... hep 2 danışman edindin biri çok zeki biride çokcahil takip ettin.Yapma etme dediklerinde ben yaparım benim danışmanlarım iyi bilir dedin... PROFESYONEL İŞLER PROFESYONELCE YÜRÜTÜLÜR.PROFESYONEL İŞLER AMATÖRCE YÜRÜTÜLÜRSE KENDİNİDE YAKARSIN BAŞKALARINIDA.DÜŞÜNMEK KENDİNİ TAHLİL ETMEN İÇİN BUNDAN SONRA ÇOOOOOK ZAMANIN OLACAK
  • Ben amerika da başka bir şirketinden dolayı alacaklıydım bahtışen hanımdan, hem özveri gösterdim hem de savundum hakkımı maillerle telefonlarla anlattım, şimdi bu tabloyu görünce üzüldüm, yazık, ben bu satırlarda ki gibi tanımadım o insanları, keşke şirketleri kurtulsaydı da insanlar mağdur olmasaydı, şimdi mebla ne olursa olsun insanın içi cız ediyor istemek zorunda bile olsa, yazık çok yazık.
  • Susam sokagı Susam Hakları Garanti Merkezi ( SHGM ) tarafından resmen kapatıldı ve Susam sokağı kiracısı Edi ve Büdü bu sokaktan resmen kovuldu... Geri kalan kuklalar ise başka kukla tiyatroarına dağıtıldı... :)
  • Hani yonetim kurulu baskan yrd. ucaga biniyor puset bile yok diye herkese fırca atıyordun? Düşmez kalkmaz bir Allah? Nerede o Haşmetli Ynt. Krl. Başk. Yrd.cılığı? Galiba kuyuk titredi...
  • BURADA BİR ARADA OLMALARINA ŞİRKET SEBEPTİ ANCAK ŞİMDİ ŞİRKETTE YOK ACABA NE SEBEP BULACAKLAR ŞİMDİ BAKALIM...
  • BURADA BİR ARADA OLMALARINA ŞİRKET SEBEPTİ ANCAK ŞİMDİ ŞİRKETTE YOK ACABA NE SEBEP BULACAKLAR ŞİMDİ BAKALIM...
  • ev kadını kendini iş kadını zanneder ve ingilizce bile bilmeyen haber kameramanı kendini hava yolu uzmanı zannederse olacağı bu..

Kuruluşu olay oldu ancak şirketin ömrü uzun sürmedi. Herkes heyecanlanmıştı havacılık sektörüne kadın eli değecek diye. Amerika’da yaşayan güneydoğulu bir kadın Türkiye’de havayolu şirketi kuracaktı. Adı Bahtışen Tunca Amerikan adı ile Barbara Tunca yanına TGRT’nin iyi habercilerinden Ekrem Çalkılıç’ı da almıştı.

Havayolu şirketi kurma fikrini Barbara (Bahtışen) Tunca’ya kim vermişti bilinmez ama bilinen bir gerçek var ki şirket daha ilk yılında çatırdamaya başlamıştı. Best Air Genel Müdürü Sadettin Gezmek üzerine çirkin bir iftira atılmıştı. İftira şirketin sahibi Bayan Bahtışen Tunca tarafından atılmış ve Best Havayolları’nı iflasa götürecek ilk işaretini bu çirkin olayla vermişti.

İşte bu olaydan sonra Best Havayolları çok fazla dikiş tutturamadı. Şirkette gün geçmesin ki bir olay yaşanmasın. Kısa süreli yurtdışı kiralamaların haricinde Almanya pazarından da istenilen başarı elde edilemedi. Hatta Almanya pazarındaki tur operatörleri sırra kadem basarak ortadan kayboldu.

Şirketle ilgili satıldı-satılacak iddiaları da 2007 yılından itibaren sektörün dilinde dolaşmaya başladı.

Best Air ile ilgili bu söylemler her geçen gün arttı ve şirketin mali durumu da gün geçtikçe kötüye gitti.

Her geçen gün borç batağına saplanan Best Havayolları, birçok yatırımcı ile görüşerek şirketi satmaya çalıştı. Ancak bilançoyu gören yatırımcılar şirketi almaktan vazgeçti.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Best Havayolları’na durumunu düzeltmesi için 3 ay süre tanıdı. Ancak bu süre zarfında da bir gelişme sağlanamadı. Ruhsatı askıya alınan şirketin son şansı kullanamaması Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nü harekete geçirdi. Ruhsatın iptal edilmesi için Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a yazı yazıldı. Uçuş Ruhsatı’nın iptal yazısı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından geçen hafta imzalanarak yürürlüğe konuldu. İşte bu iptal yazısı Best Havayolları’nı batan şirketler arasına gönderdi.

Çalışanlar mağdur...

Best Havayolları’nın kapısı alacaklılar tarafından da sık sık çalınmaya başlandı. Şirketten alacağı olan firmalar ardı ardına icra koyarak Best Havayolları’nın mallarına el koydu. İlk icra işlemi AtlasJet Havayolları tarafından gerçekleştirildi. Ardından diğer alacaklılarda sıraya girdi.

Emektar çalışanlar ise mahkeme yolu ile alacaklarını tahsil etme yoluna gitti. Çok sayıda alacaklı personel Best Havayolları ile mahkemelik oldu. Şirketin başta Eurocontrol olmak üzere piyasaya 20 milyon dolardan fazla borcu olduğu iddia ediliyor.

Öte yandan şirketin sahibi Bahtışen Tunca, Amerika’ya geri döndü. Kimse ile görüşmek istemeyen Bahtışen Tunca’nın moralinin çok bozuk olduğu belirtiliyor. Şirketin diğer yetkilileri ile de görüşmek mümkün değil. Geçtiğimiz günlerde şirketin Dünya Ticaret Merkezi’ndeki ofisinde bulunan evraklar bir kamyona yüklenerek götürülmüştü. Evrakları kaçırırcasına götürenlerin ise kimler olduğu bilinmiyor.

©AirportHaber.com ÖZEL

BEST AIR RESMEN BİTTİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 14 yıl önce
Ben İstanbul'dan bir film yapımcısı ve yönetmenim.Ekrem Çalıkılıç,bunlar adına İstanbul'da bir çok film yapımcısı ile görüştüler.Yapımcıların filmlerini bedavaya getrmek için Şikago'da bir televizyon kurdukalarını,kültür adına bu kanallarında gösterecekelrini ve bu filmlerin Amerika'da dvd lerini çıkartarcaklarını bunlardanda yapımcılşara bir pay vereceklerini vadettiler.Hatta aynı şeyi Kültür Bakanlığı ile de görüşmüşler.Bir çok yapımcu bu tuzağa düştü ve film verdiler.Çok şükür ki ben bu tuzağa düşmedim. Bunların aldıkları "ah"lara şimdi bi dolu film yapımcısı da eklenecek.Ayrıca Bakanlıktan aldıkları bedava filmler var. Hazırladıkları görkemli tanıtım cd ve broşürleriyle göz boyadılar.Kısacası bu konudada bakanlık dahil herkesi a

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bakkal dukkani acmaya benzemiyormus iste bu isler. Cok AHlar alindi burada da merak etmeyin.Zorla ellerinden mal ve paralar alinip onunla kurulan isler iste boyle batar.Amerikada davalari var daha bakalim ondan nasil kacacaklar. Turkiyeye uzun muddet giremez diyorlar, parasi kalmadi Almanyaya da giremez bence. Alma mazlumun ahini, cikar yavas yavas.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BEST SAHİPLERİ TÜRKİYEDEN ALMANYAYA TAŞINDIĞINIZI DUYDUK.TÜRKİYE BİTTİ ORDA İŞ YAPACAKSINIZ ÖYLEMİ... ORDANDA YAKINDA GÜRÜLTÜ GELİR.ORADADA ENSENİZDE OLUNACAK BUNU UNUTMAYINIZ. HELE HERŞEYİ BİLEN BOL KESDEN ATAN BAŞKASININ PARASIYLE NUTUK SIKAN YARDIMCI VARYA YARDIMCI BU DÜNYADA SAKLANACAK BİR AVUÇ TOPRAK ARAYACAK ONUDA BULAMAYACAK.FİLMİN DEVAMINI YAKINDA SEYREDECEĞİZ BEKLİYORUZ.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bahtışen hanım, size çok söyledik'ALMA MAZLUM AHINI ÇIKAR AHESTE..AHESTE..'diye....Ama sen ne dostlarını ne akrabalarını dinledin.Klavuz edindiğin 2 adamın peşinde gittinde gittin...Senin yanına ne hukukçu ne mali müşavir yaklaşabildi... hep 2 danışman edindin biri çok zeki biride çokcahil takip ettin.Yapma etme dediklerinde ben yaparım benim danışmanlarım iyi bilir dedin... PROFESYONEL İŞLER PROFESYONELCE YÜRÜTÜLÜR.PROFESYONEL İŞLER AMATÖRCE YÜRÜTÜLÜRSE KENDİNİDE YAKARSIN BAŞKALARINIDA.DÜŞÜNMEK KENDİNİ TAHLİL ETMEN İÇİN BUNDAN SONRA ÇOOOOOK ZAMANIN OLACAK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ben amerika da başka bir şirketinden dolayı alacaklıydım bahtışen hanımdan, hem özveri gösterdim hem de savundum hakkımı maillerle telefonlarla anlattım, şimdi bu tabloyu görünce üzüldüm, yazık, ben bu satırlarda ki gibi tanımadım o insanları, keşke şirketleri kurtulsaydı da insanlar mağdur olmasaydı, şimdi mebla ne olursa olsun insanın içi cız ediyor istemek zorunda bile olsa, yazık çok yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Susam sokagı Susam Hakları Garanti Merkezi ( SHGM ) tarafından resmen kapatıldı ve Susam sokağı kiracısı Edi ve Büdü bu sokaktan resmen kovuldu... Geri kalan kuklalar ise başka kukla tiyatroarına dağıtıldı... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hani yonetim kurulu baskan yrd. ucaga biniyor puset bile yok diye herkese fırca atıyordun? Düşmez kalkmaz bir Allah? Nerede o Haşmetli Ynt. Krl. Başk. Yrd.cılığı? Galiba kuyuk titredi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BURADA BİR ARADA OLMALARINA ŞİRKET SEBEPTİ ANCAK ŞİMDİ ŞİRKETTE YOK ACABA NE SEBEP BULACAKLAR ŞİMDİ BAKALIM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BURADA BİR ARADA OLMALARINA ŞİRKET SEBEPTİ ANCAK ŞİMDİ ŞİRKETTE YOK ACABA NE SEBEP BULACAKLAR ŞİMDİ BAKALIM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ev kadını kendini iş kadını zanneder ve ingilizce bile bilmeyen haber kameramanı kendini hava yolu uzmanı zannederse olacağı bu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000