10 Haziran 2008, Salı 18:21:59

Başsavcıdan "Kaza Raporu" açıklaması

Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, Keçiborlu ilçesi yakınlarında 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün raporunu beklediklerini, raporda suç unsuru buldukları takdirde sorumlular hakkında dava açabileceklerini bildirdi.
  • Soruşturma çok ama çok fazla uzadı, herhalde kamuoyundan gizlenen bazı ayrıntılar var. Unutmadan, Sivil Havacılık'tan gelen rapora göre dava açılması hukukun tarafsızlık ilkesiyle örtüşmüyor. Belki de geçen zamana karşı hiçbir hukuki işlemin yapılmamasında resmi yetkililerin de denetim kusuru vardır!!!

Cumhuriyet Başsavcısı Tosun, yaptığı açıklamada, kazayla ilgili Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü raporunun kendilerine henüz ulaşmadığını söyledi.

Dava açmak için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün raporunun gerekli olduğunu ifade eden Tosun, ''Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Almanya'da incelemeye alınan kara kutulara ilişkin raporları bekliyor olabilir. Kurum yetkilileri, iki aya kadar raporu göndereceklerini belirttiler'' dedi.

Raporun kendilerine ulaştığında incelemeye alınacağını bildiren Tosun, ''Rapor gelir, dava açılmasını gerektirecek suç unsuru bulduğumuz takdirde davayı açarız. Dava açılması gibi bir mecburiyet de yok. İlla ki dava açılacak diye bir durum algılanmasın. Gerekirse dava açılır. 'Gerekirse' sözcüğünden kastımız, ortada kusur veya bir suç olacak ve bu kusur veya suça göre biz devreye gireceğiz'' diye konuştu.

Kazada ölenlerin yakınlarının tazminat hakkı bulunduğunu söyleyen Başsavcı Tosun, bu kişilerin özel hukuk yoluyla haklarını arayabileceklerini söyledi.

Kendilerinin kamu hukuku açısından suç veya suçluluk hali varsa dava açabileceklerini belirten Tosun, pilotaj hatası veya teknik hataya göre davanın açılıp açılmamasının gündeme geleceğini kaydetti.

Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Tosun, uçak kazasının ardından kentte kazayla ilgili araştırma yapan ve ölenlerin yakınlarından vekalet almaya çalışan ABD'li avukatlar hakkında inceleme başlattıklarını bildirdi. Tosun, ''Özellikle Chicago'dan geldiklerini belirten Amerikalı avukatların burada bir avukat veya hukuk bürosuyla çalışıp çalışmadıklarını araştırıyoruz'' diye konuştu.

Öte yandan, uçak firması Atlasjet'in, kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla 17 Haziranda Isparta'da toplantı yapmak istedikleri öğrenildi.

Başsavcıdan "Kaza Raporu" açıklaması

Yorumlar

havacı ~ 16 yıl önce
Soruşturma çok ama çok fazla uzadı, herhalde kamuoyundan gizlenen bazı ayrıntılar var. Unutmadan, Sivil Havacılık'tan gelen rapora göre dava açılması hukukun tarafsızlık ilkesiyle örtüşmüyor. Belki de geçen zamana karşı hiçbir hukuki işlemin yapılmamasında resmi yetkililerin de denetim kusuru vardır!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000