19 Haziran 2013, Çarşamba 09:20:13

ATLASJET YENİ YATIRIMLARA HAZIRLANIYOR

Atlasjet İcra Kurulu Başkanı Sami Alan, 3.havalimanı yatırımını da baz alarak yüklü bir sipariş için hazırlık yaptıklarını açıkladı.
  • Önce birde Kahramanmarasa ucun haftada iki kere
  • Şu an pek belli olmuyor ama şu BOMBARDIER'lar geldiğinde Atlasjet Türkiye pazarına yeni çığır açmış olacak. 120 kişilik, düşük maliyetli bu jetlerin rekabet gücü nispeten daha fazla...
  • Ortadoğu Pazarında pasta payı büyük olabilir;Libya;Irak,İran gibi ülkeler büyük potansiyel ve bence değerlendirilmeye alınmalı Turizm acentası sahibi olarak buralardaki Havayolu şirketlerinin yeTersiz kaldığını hergün görebiliyoruz,Çok kötü durumda Uçaklara sahip charter şirketlerin bile full gidip-geldiğini hayretle izliyorum...ATLAS JET Gibi deneyimli ve büyük bir havayolunun buraLara Çok şey katacağını düşünüyorum,ve başarılı olacağından da Şüphem yok...! Naçizane fikrim böyle bir projeyi gerçekleştirirlerse Arapça bilen erkek personel göndermeyi ihmal etmesinler;Çünkü Bir Çok Konuda Hostes arkadaşlar yetersiz kalabiliyorlar,Bu gerçeği KABUL EDELİM LÜTFEN Ve kimse aLınganlık Yapmasın;Ayrıca uçağın içinde erkek olması herdaim faydalıdır,ekip içinde ,yolcular içinde Önemli ve dikkate alınması gereken bir durumdur...OYUNU KURALINA GÖRE OYNAMAK GEREK.
  • Zonguldak-dusseldorf da dahil edin rekabet için iyi bir pazar.
  • yurt dışında şirket kuranların sonunu gördük..........

CNBC-e'de yayınlanan Finans Cafe programına konuk olan Atlasjet İcra Kurulu Başkanı Sami Alan, sektörün kurdan olumsuz etkilenebildiğini söyleyerek "Bizim gibi sektörlerin şöyle bir problemi var: Bizim maliyet kalemlerimizin ana eksenini oluşturan yakıt, uçak sahibi olma giderleri ve bakım giderleri hep dolar kurundan. Oysa ki gelirlerimiz ağırlı TL cinsinden... Dolayısıyla kurdaki yükseliş bizim maliyet kalemlerimizi yukarı çektiğinden döviz kurundaki artış doğrudan bizim yıl sonundaki kar marjımızı yok edebiliyor. Bu bizim için daha hayati bir durum. Bizim odaklandığımız konu bu. Ama benim baktığım daha çok kurun seyri... Biz TL ile satıyoruz ama giderlerimizin yüzde 70'ini dolar cinsinden ödüyoruz" dedi.

"EN UCUZ İKİNCİ ÜLKEYİZ"

Alan, rakip havayolu firmalarının uçak siparişi yaptığı hatırlatılarak Atlasjet'in bu yönde bir planı olup olmadığıyla ilgili soruya da, "Bizim stratejimiz biraz farklı diğer özel havayolu şirketlerinden. Onlar biraz daha Türkiye'yi baz alan bir büyüme içindeler. Biz biraz daha Türkiye'de gelişmiş havayolu sektörü altyapısını kullanarak (Türkiye havacılık ve havayolu işletmesi anlamında olağanüstü bir noktaya ulaştı. Dünyanın hiç bir yerinde siz hiç bir yükü ortalama 60 dolardan alamazsınız. Bu Hindistan dışında hiç bir ülkede mümkün değildir. Dünyanın en ucuz uçan ikinci ülkeyiz diyebilirim. Bunun sebebi havacılık firmalarının etkin rekabetle geldiği o verimlilik üzerinden havacılık işletmeciliğini geliştiren sistem)

6 ÜLKEDE HAVAYOLU ŞİRKETİ

İşte burada birikmiş bir potansiyel var. Biz de bu potansiyeli yurt dışında kullanmak istiyoruz. Yurt dışında toplam 6 ülkede birden oranın ya milli havayolu yahut oranın güçlü bir havayolu olarak çalışmalarımız sürüyor. Çok kısa sürede bunu kamuoyuna duyuracağız. 6 ülkede birden havayolu şirketleri kuruyoruz.

UÇAK SİPARİŞLERİ YAKINDA

Bununla ilgili çalışmalar kapsamında önümüzdeki 2017 yılıyla başlayan 3. havalimanını da dikkate alarak kapsamlı bir uçak siparişi bugünlerde planlıyoruz.

ATLASJET YENİ YATIRIMLARA HAZIRLANIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Marasli ~ 11 yıl önce
Önce birde Kahramanmarasa ucun haftada iki kere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Belli olmuyor ~ 11 yıl önce
Şu an pek belli olmuyor ama şu BOMBARDIER'lar geldiğinde Atlasjet Türkiye pazarına yeni çığır açmış olacak. 120 kişilik, düşük maliyetli bu jetlerin rekabet gücü nispeten daha fazla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 11 yıl önce
Benim anlamadığım diğer şirketlerimizde niçin bombardier ya da embraer gibi uçaklara yönelmiyorlar? Bu boeing ile airbus Allahın emrimi?Bana bakım yakıt şu bu çekmeyin lütfen,bombardierin hem yakıt hemde bakım masrafları daha az bariz şekilde.
Misafir Oyuncu ~ 11 yıl önce
Ortadoğu Pazarında pasta payı büyük olabilir;Libya;Irak,İran gibi ülkeler büyük potansiyel ve bence değerlendirilmeye alınmalı Turizm acentası sahibi olarak buralardaki Havayolu şirketlerinin yeTersiz kaldığını hergün görebiliyoruz,Çok kötü durumda Uçaklara sahip charter şirketlerin bile full gidip-geldiğini hayretle izliyorum...ATLAS JET Gibi deneyimli ve büyük bir havayolunun buraLara Çok şey katacağını düşünüyorum,ve başarılı olacağından da Şüphem yok...! Naçizane fikrim böyle bir projeyi gerçekleştirirlerse Arapça bilen erkek personel göndermeyi ihmal etmesinler;Çünkü Bir Çok Konuda Hostes arkadaşlar yetersiz kalabiliyorlar,Bu gerçeği KABUL EDELİM LÜTFEN Ve kimse aLınganlık Yapmasın;Ayrıca uçağın içinde erkek olması herdaim faydalıdır,ekip içinde ,yolcular içinde Önemli ve dikkate alınması gereken bir durumdur...OYUNU KURALINA GÖRE OYNAMAK GEREK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap ~ 11 yıl önce
Olur gorursem soylerim!
Misafir Oyuncu ~ 11 yıl önce
Görmene Gerek Yok arkadaşım..Bence SEN GözLerini Aç...uykudan Uyan...Çünkü Daha önce söyLediğim bu Durum Saudia Arabian Airlines ile Atlas jet arasında anlaşma yapıldığı zaman Var idi...ve demek ki memnuniyet Var idi ki 4-5 sene orada çalışıldı..bir Çok uçuşunu bu kabin memuru(erkek) arkadaşlar ile Yaptı..Orada YaşayanLar ve buLunanLar iyi bilirler..ORTADOĞU pazarında Kabin memuru(erkek) Şart..Yanii demek ki Ne imiş..görürsem sölerim değiL...sen uyurken,bunLar oLuyormuş demekTir ;)
Zonguldak ~ 11 yıl önce
Zonguldak-dusseldorf da dahil edin rekabet için iyi bir pazar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayt ~ 11 yıl önce
yurt dışında şirket kuranların sonunu gördük..........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kötü örnek ~ 11 yıl önce
kötü örnek ,örnek olmaz

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000