27 Eylül 2013, Cuma 16:20:38

ATLASJET ÜCRETSİZ TAŞIYACAK

AYTO ile Atlasjet arasında imzalanan protokol anlaşması ile AYTO üyeleri yurtiçindeki ihtisas fuarlarına ücretsiz uçuş yapacak.

AYTO Başkanı Ülken ve Atlasjet Başkanı Ersoy’un imzaladığı protokol çerçevesinde AYTO, üyelerin cebinden bir kuruş harcatmadan, üyelerin vermiş olduğu aidatlardan biriken bütçeden karşılayacak.

Aydın Ticaret Odası (AYTO) ile Atlasjet arasında imzalanan protokol anlaşması ile AYTO üyeleri yurtiçindeki ihtisas fuarlarına ücretsiz uçuş yapacak. Anemon Otel'de düzenlenen imza törenine Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, Ege Akdeniz Bölgesi Genç İşadamları Derneği Başkanı Efkan Ceylan, AYTO Meclis Başkanı Sefa Yüksel, AYTO Başkanı Hakan Ülken ve AYTO üyeleri katıldı.

Göreve geldikleri ilk günden itibaren odalar ne işe yarar, odaların görevi nedir, üyelerine katkısı nedir sorularına hep birlikte cevap aradıklarını belirten Hakan Ülken, “İlk bulduğumuz cevap hepimizi bir aile olarak görmek ve bu aile bireylerinin ticari gelişimine ve bunun uzantısı olarak Aydın ticaretine, Aydın ekonomisine nasıl katkı sunabiliriz diye sürekli projeler üretmek oldu. Bu proje bizim için bugün düğün gecemiz gibi çünkü bu proje üzerinde çok büyük emek sarf ettik. Nasıl başladık sorusuna cevap böyle ifade edilebilir. Bu noktada ticaretin olmazsa olmazı nedir derseniz üç madde sayabiliriz bunlardan ilki fuarlardır. Fuarlar ülke ekonomisinin ve ülke ekonomisi içersindeki illerin ticari hacimlerine birbirlerini nasıl katma değer sundukları birbirleri içerisindeki günümüzde rekabet ortamının çok yüksek hale geldiği bu dönemde kendi sektörleriyle ilgili kendi alanlarındaki gelişmeleri takip edebildikleri mal ve hizmetlerini tanıtabildikleri rekabet içerisinde oldukları firmaların hem teknolojik hem de sektörel bazda hangi safhadan geldiklerini belirleyebildikleri ve kendisiyle birlikte ekonomisini güçlendirebilecek en önemli unsurlar olduğunu tespit ettik. Dedik ki Aydın markalaşmak zorunda, marka sayısını artırmak zorunda. Eğer Aydın Türkiye genelinde ticari hacmiyle bir söz sahibi olan Büyükşehir olacak ise odasıyla ve oda üyeleriyle de Büyükşehir olmalı. Bunun bir yolu da fuarlardan geçer” dedi.

“4 YILDA 266 ÜYE KARAYOLU İLE FUARA GİTMİŞ”

4 sene içerisinde toplam 266 üyenin karayolunu kullanarak günü birlik fuarlara katıldığını kaydeden Ülken, zamanın kendileri için çok önemli olduğunu ve üyelerini çağın gereği olarak havayoluyla fuarlara iştirak etmelerini sağlamak amacında olduklarını sadece önümüzdeki ay 315 üyeyi fuarlara ücretsiz götüreceklerini ifade etti.

Türkiye’de bulunan tüm hava yollu şirketleri ile görüştüklerini vurgulayan Ülken, işe sadece finansal ve ekonomik olarak bakmadıklarına dikkat çekerek, “Atlasjet, Aydın’a ücretsiz olarak servis vererek Aydın’a ve Aydınlılara değer vermiştir. AYTO uçuruyor slogandaki amacımız üyeleri Atlasjet uçağına bindirip 10 bin metreye çıkarıp bir noktadan başka bir noktaya taşımaktan ziyade, Aydın ekonomisini uçurmak. AYTO üyelerinin ekonomilerini iş hacimlerini arttırmak fuarlara gitmesini sağlamak ve ceplerinden bir kuruş bile harcatmadan getirip götürmek asıl amacımız” şeklinde konuştu.

‘TARİHİMİZDE İLK DEFA BÖYLE BİR ANLAŞMAYA İMZA ATIYORUZ’

Kendilerine bu tür protokoller için çok fazla talep geldiğini ve hiçbiriyle anlaşma sağlanamadığını fakat AYTO Başkanı Ülken'in zoru başardığını dile getiren Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, “AYTO ile bir araya gelmemiz bundan yaklaşık 4 ay önce Efkan Ceylan'ın beni araması ile oldu. Kendileri ile kısa bir süre sonra görüştük ve bana AYTO Başkanı Hakan Ülken, 'Biz Aydın'ı durağanlıktan çıkartmak istiyoruz. Aktif bir ticaret odası olmak, yeni pazarlar görmek istiyoruz. Bununda yolu ulaşımdan geçiyor' dedi. O gün Hakan beyi dinlediğimde kendi kendime bizimle aynı işbirliğini yapmak isteyen bugüne kadar gelen yirmiden fazla talepten bir farkı yok. O talepler gerçekleşmediyse bu da gerçekleşmez demiştim. Atlasjet tarihinde ilk defa böyle bir protokole imza atıyoruz. Sizlerde bu başarıyı Hakan beye borçlusunuz. Kendisini tebrik ediyorum" dedi.

AYTO Başkanı Hakan Ülken, Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy'a, Meclis Başkanı Sefa Yüksel ise protokolün imzalanmasında büyük emeği geçen Efkan Ceylan'a günün anısına plaket taktim etmesiyle imza töreni sona erdi.

ATLASJET ÜCRETSİZ TAŞIYACAK

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000