10 Haziran 2014, Salı 13:35:19

ATLASJET UÇAĞINDA HİDROLİK ARIZA

Atlasjet Havayolları'nın Ercan(Kıbrıs)-İzmir seferini yapacak olan yolcu uçağında hidrolik arıza meydana geldi.
  • Hidrolik problemini ne çok büyüttünüz:) ilk defa Atlasjette yaşanmış gibi,uçağın adb'ye inmeside daha mantıklı olmamışmı teknik hizmet açısından,ateyizler bunu da açıklayın:P
  • Dispatch/pilot::Ucagin yerde donmesini saglayan sistem yesil degil ayri bir sistemdir bu gibi durumlarda ucus riske girmez sadece ucak yerde taxi dedigimiz yerde olan hareketini etkiler ucus kumanda yuzeylerine etkisi yoktur her ne kadar kural disi olsa da tek motorla bile o ucus yapilabilirdi sorun yok.
  • Adam kalkmış Kıbrıstan yeşil hidrolik boşalmış herhalde geri dönmekle İzmire gitmek hemen hemen aynı şey bide yakıt yakmak falan lazım bence doğru tercih İzmir
  • Doğru söylüyorsunuz uçakları eski peki yeni uçak siparişi verecek mi şirket biliyor musunuz
  • Demek hidrolik bosalinca ucus guvenligi tehlikeye girmiyo, birde airbus'da ustelik. Steering calismamissa yesil sistemdir muhtemelen, ve yesilin besledigi butun sistemler; pilota en uygun meydana in diyodur kitap, destinasyona git demiyodur muhtemelen. Bir bilen varsa konuyu bizi aydinlatsin, varmi boyle bir prosedur.
  • olayın hidrolik değil motor arızası olduğu. ve ercan dan kalktıktan hemen sonra olduğu ve uçağın tek motor ile uçuşa devam ettiği konuşuluyor. siz ne diyorsunuz airporthaber editörleri? ört bas taktiğimi hidrolik arızası yazma sebebiniz? pek oyle basit bir olay gibi durmuyor.
  • uçağın a320 ye TC-ATT olduğunu nerden çıkarttınız :D uçak A-321 TC-ATF idi iniş takımlarının kouruyan kapakları bile kapanmamıştı inerken inişini gerçekleştirdi ve durdu ordan itibaren çekildi park sahasına kadar. tek sıkıntı hava durumundan dolayı inişini gerçekleştireceği pistbaşı 2 kere değişti o kadar
  • dünkü uçak A320 tipi tescili TC-ATT idi. sayın editörler..
  • Ne var ki her gün olan olay bunlar.Her şirkette ve uçakta
  • Atlasjet kaliteli bir hizmet sunuyor ama ucaklar oldukca eski..

Atlasjet Havayolları'nın dün Ercan-İzmir seferini yapan KK1031 sefer sayılı A321 tipi yolcu uçağının kalkışından kısa bir süre hidrolik sisteminde bir arıza meydana geldi. 

Söz konusu arızanın uçuş emniyetini etkilemeyecek olması nedeniyle seferine devam eden kokpit ekibi, arıza hakkında yolcularına da bilgi vererecek İzmir'e sorunsuz bir uçuş gerçekleştirdi.

Yaşanan arızanın uçağın steering mekanizmasını (uçağın sağa sola dönmesini sağlayan sistem) etkilemesi nedeniyle push back aracıyla park pozisyonuna çekildiği kaydedilirken, yolcuların tahliyesinin ardından bakıma alındığı öğrenildi.

©AirportHaber
 

ATLASJET UÇAĞINDA HİDROLİK ARIZA

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

a girl ~ 10 yıl önce
Hidrolik problemini ne çok büyüttünüz:) ilk defa Atlasjette yaşanmış gibi,uçağın adb'ye inmeside daha mantıklı olmamışmı teknik hizmet açısından,ateyizler bunu da açıklayın:P

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Dispatch/pilot::Ucagin yerde donmesini saglayan sistem yesil degil ayri bir sistemdir bu gibi durumlarda ucus riske girmez sadece ucak yerde taxi dedigimiz yerde olan hareketini etkiler ucus kumanda yuzeylerine etkisi yoktur her ne kadar kural disi olsa da tek motorla bile o ucus yapilabilirdi sorun yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peki ne ~ 10 yıl önce
Yeşil değil de ne o zaman?
doğrusu bence ~ 10 yıl önce
Adam kalkmış Kıbrıstan yeşil hidrolik boşalmış herhalde geri dönmekle İzmire gitmek hemen hemen aynı şey bide yakıt yakmak falan lazım bence doğru tercih İzmir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Doğru söylüyorsunuz uçakları eski peki yeni uçak siparişi verecek mi şirket biliyor musunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 10 yıl önce
En son yeni uçak alımı için Embraer'le görüşüyordu. Sonrasında n'o ldu bilmiyorum.
sportif havaci ~ 10 yıl önce
Demek hidrolik bosalinca ucus guvenligi tehlikeye girmiyo, birde airbus'da ustelik. Steering calismamissa yesil sistemdir muhtemelen, ve yesilin besledigi butun sistemler; pilota en uygun meydana in diyodur kitap, destinasyona git demiyodur muhtemelen. Bir bilen varsa konuyu bizi aydinlatsin, varmi boyle bir prosedur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hidrolik mi? ~ 10 yıl önce
olayın hidrolik değil motor arızası olduğu. ve ercan dan kalktıktan hemen sonra olduğu ve uçağın tek motor ile uçuşa devam ettiği konuşuluyor. siz ne diyorsunuz airporthaber editörleri? ört bas taktiğimi hidrolik arızası yazma sebebiniz? pek oyle basit bir olay gibi durmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atlas ~ 10 yıl önce
uçağın a320 ye TC-ATT olduğunu nerden çıkarttınız :D uçak A-321 TC-ATF idi iniş takımlarının kouruyan kapakları bile kapanmamıştı inerken inişini gerçekleştirdi ve durdu ordan itibaren çekildi park sahasına kadar. tek sıkıntı hava durumundan dolayı inişini gerçekleştireceği pistbaşı 2 kere değişti o kadar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
dünkü uçak A320 tipi tescili TC-ATT idi. sayın editörler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eee ~ 10 yıl önce
Ne var ki her gün olan olay bunlar.Her şirkette ve uçakta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Atlasjet kaliteli bir hizmet sunuyor ama ucaklar oldukca eski..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000