22 Ağustos 2010, Pazar 07:09:57

Atlasjet uçağı Antalya'ya geri döndü

Antalya-Münih seferini yapan Atlasjet Havayolları'na ait uçağın göstergeleri arızalınca havalimanına zorunlu iniş yaptı.
  • Sevgili uzman arkadaş; eminim doğru söylüyorsun da, madem bu uçaklarda önemli işler yapıyorsun, bari uçağın adını doğru yaz, boing yazarsan kimse seni ciddiye almaz bu camiada. Ayrıca iddaa ediyorum yazmışsınız; o da bir şans oyunudur. Doğrusu iddia olacak.
  • Vali Yardımcısı ne alaka ki=? Ona mı kalmış açıklama işi
  • Antenler omnidirectional ya da sadece bi directional olabilir.yani bir sinyal yaymak için çok yönlü yada tek yönlü anten kullanılabilri.tek tönlüler noktadan noktaya özelleşmiş bağlantılar için tek bir doğrultuda yayın yapar.diğer leri ise her yönde yayın yapar.yani sinyal yönlendirilebilir.tıpkı uçakların burun konisi içindeki radarların mikrodalga sinyalini yönlü olarak yayması gibi.gsm de ise her yönde yayılım sağlanır.
  • Uçağın kokpit camları uçağın en çok açık olan alanı değildir.tüm kabin camlarının toplamını hesaba katınız.cep telefonu sinyal yakalamaz.sinyal bir alanda yoğunlaşmaz.kokpit camları ile avioniclerin alakası yoktur.pitot tüpleri ve antenleri uçağın dışında kokpitin ve kanatların altında bir kısmı uçağın üzerindedir.kaldıki bu camlar faraday kafesi etkisi ile sinyal seviyesini kısıtlar.yani dışardan içeri sinyal geçişi minimumdur.antenlerin uçağın dışına konumlandırılması sebebide budur.uçakta çok sayıda avionic cihaz bilgisayar ve işlemci aynı anda çalışmaktadır.cihazlar arasında interferans olmaz.çünkü her cihaz elektromanyetik emisyonlara karşı korumalıdır.gsm sinyalleri yönlü yayılmaz balpeteği şekili oluşturacak şekilde dairesel yayılır.
  • Yönlü sinyal diye birşey yok. telefon baz ist.la iletişim kurmak için kendine açık alan arıyor ve uçaktaki en büyük açıklık olan kokpit camlarında sinyaller yoğunlaşıyor.meselekapsama alanının olması degil, cihazın şebeke arayışına girmesi ve bunun için sinyal göndermesi. Kabul ediyorum %100 etkiler diye birşey yok, ama etkileyebilir. havacılık gibi hata kaldırmayan bir işte etkileyebilme ihtimailni göz önüne almak zorundasınız aksi taktirde taşıdığınız canların sorumlulugunu almıyorsunuz demektir. Telefon sinyalleri göstergelerin gitmesine ya da gidip gelmesine neden olabilir...BUNU GERÇEK UÇUCULARA DANIŞIN....
  • Boeing serisi 3 , airbus serisi 5 farklı uçakta eğitimli ve halen airbus ve boing uçakları üzerinde fiilen çalışıyorum iddaa ediyorum bişey olmaz bu arada en çok açık kalan uçakta bulunan şirket telefonu ve genelde ekibin kapatmadığı telefonlarıdır
  • Cep telefonları nasıl oluyorda yönlü sinyal gönderebiliyorlar bunu anlayamadım.bilen varsa açıklasın.genelde her yöne sinyal gönderen cihazlardırki hücresel sistemden en etkili yararlanabilsin.900 mhz sinyal ya da 1800 mhz sinyal veren bir cihaz eğer uçakta onunla aynı frekansta çalışan cihaz yoksa uçağı etkilemez.aynı frekansta cihaz varsa(bu bir işlemcide olabilir) o cihaza karıştırma paraziti şeklinde etki edebilir.bir ihtimaldir bu ama cep telefonunun uçağı etkilediği bu güne kadar gösterilememiş ve kanıtlanamamıştır.ayrıca çekim kuvveti kapsama alanı olmadığı ya da gsm sinyali düşük olacağı için cihaz yüksek güçte sinyal gönderebilir.bunu sürekli yapmaz belirli periyotlarda yapar bu da ahım şahım bi fark yaratmaz bekleme moduyla.
  • bir seviye olmasi gerektiginden hareket ederek, haberi yapan kurumun kendi camiasina olayi aktarmak icin kullandigi dili de anlayabilirsiniz. Sonucta vatandasimiz havacilik gurusu olmanin cok otesinde. Turkiye de arabesk medyanin varligina da ayrica guzel bir ornek olmus.
  • bunlar nasıl haber yapıyor ya kafalarından uyduryolar bazı şeyleri
  • kule ağırsınız inemezsiniz diyemez kulenin böyle bir yekisi yoktur+kule uçağın agırlığını,hangi ağırlıkta inebileceğini bilemez. gerkirse (acil iniş gerektiren durumlarda)pilot iniş ağırlığının üstünde de inebilir.herkes atıp tutmasın lütfen.
 Edinilen bilgilere göre, Antalya-Münih seferini yapan Atlasjet Havayolları'na ait Airbus-321 tipi yolcu uçağı Antalya Havalimanı'ndan saat 18.43'te havalandıktan sonra göstergelerinde arıza meydana geldi.

Arızayı fark eden pilot, havalimanına inmek için izin istedi. Kule, pilota aynı ağırlıkla havalimanına inemeyeceğini; bu nedenle bir süre havada tur atmasını istedi. Pilot da havada yaklaşık 1 saat tur attıktan sonra kalkış saatinden yaklaşık bir buçuk saat sonra Antalya Havalimanı'na indi.

Sorunsuz bir iniş gerçekleştiren uçakta, yolcuların sağlık durumlarının iyi olduğu herhangi bir sorun bulunmadığı öğrenildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Antalya Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu, uçakta yaşanan bir arıza nedeniyle havalimanına indiğini söyledi. Balcıoğlu, "Antalya'ya günde 800'den fazla uçak seferi oluyor. Bunlardan sadece bir tanesinde bugün teknik bir arıza yaşandı. Şu anda herhangi bir sorun yok yolcularımızın durumu iyi." diye konuştu.

Samanyoluhaber
Atlasjet uçağı Antalya'ya geri döndü

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 14 yıl önce
Sevgili uzman arkadaş; eminim doğru söylüyorsun da, madem bu uçaklarda önemli işler yapıyorsun, bari uçağın adını doğru yaz, boing yazarsan kimse seni ciddiye almaz bu camiada. Ayrıca iddaa ediyorum yazmışsınız; o da bir şans oyunudur. Doğrusu iddia olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Vali Yardımcısı ne alaka ki=? Ona mı kalmış açıklama işi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Antenler omnidirectional ya da sadece bi directional olabilir.yani bir sinyal yaymak için çok yönlü yada tek yönlü anten kullanılabilri.tek tönlüler noktadan noktaya özelleşmiş bağlantılar için tek bir doğrultuda yayın yapar.diğer leri ise her yönde yayın yapar.yani sinyal yönlendirilebilir.tıpkı uçakların burun konisi içindeki radarların mikrodalga sinyalini yönlü olarak yayması gibi.gsm de ise her yönde yayılım sağlanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uçağın kokpit camları uçağın en çok açık olan alanı değildir.tüm kabin camlarının toplamını hesaba katınız.cep telefonu sinyal yakalamaz.sinyal bir alanda yoğunlaşmaz.kokpit camları ile avioniclerin alakası yoktur.pitot tüpleri ve antenleri uçağın dışında kokpitin ve kanatların altında bir kısmı uçağın üzerindedir.kaldıki bu camlar faraday kafesi etkisi ile sinyal seviyesini kısıtlar.yani dışardan içeri sinyal geçişi minimumdur.antenlerin uçağın dışına konumlandırılması sebebide budur.uçakta çok sayıda avionic cihaz bilgisayar ve işlemci aynı anda çalışmaktadır.cihazlar arasında interferans olmaz.çünkü her cihaz elektromanyetik emisyonlara karşı korumalıdır.gsm sinyalleri yönlü yayılmaz balpeteği şekili oluşturacak şekilde dairesel yayılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yönlü sinyal diye birşey yok. telefon baz ist.la iletişim kurmak için kendine açık alan arıyor ve uçaktaki en büyük açıklık olan kokpit camlarında sinyaller yoğunlaşıyor.meselekapsama alanının olması degil, cihazın şebeke arayışına girmesi ve bunun için sinyal göndermesi. Kabul ediyorum %100 etkiler diye birşey yok, ama etkileyebilir. havacılık gibi hata kaldırmayan bir işte etkileyebilme ihtimailni göz önüne almak zorundasınız aksi taktirde taşıdığınız canların sorumlulugunu almıyorsunuz demektir. Telefon sinyalleri göstergelerin gitmesine ya da gidip gelmesine neden olabilir...BUNU GERÇEK UÇUCULARA DANIŞIN....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Boeing serisi 3 , airbus serisi 5 farklı uçakta eğitimli ve halen airbus ve boing uçakları üzerinde fiilen çalışıyorum iddaa ediyorum bişey olmaz bu arada en çok açık kalan uçakta bulunan şirket telefonu ve genelde ekibin kapatmadığı telefonlarıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Cep telefonları nasıl oluyorda yönlü sinyal gönderebiliyorlar bunu anlayamadım.bilen varsa açıklasın.genelde her yöne sinyal gönderen cihazlardırki hücresel sistemden en etkili yararlanabilsin.900 mhz sinyal ya da 1800 mhz sinyal veren bir cihaz eğer uçakta onunla aynı frekansta çalışan cihaz yoksa uçağı etkilemez.aynı frekansta cihaz varsa(bu bir işlemcide olabilir) o cihaza karıştırma paraziti şeklinde etki edebilir.bir ihtimaldir bu ama cep telefonunun uçağı etkilediği bu güne kadar gösterilememiş ve kanıtlanamamıştır.ayrıca çekim kuvveti kapsama alanı olmadığı ya da gsm sinyali düşük olacağı için cihaz yüksek güçte sinyal gönderebilir.bunu sürekli yapmaz belirli periyotlarda yapar bu da ahım şahım bi fark yaratmaz bekleme moduyla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bir seviye olmasi gerektiginden hareket ederek, haberi yapan kurumun kendi camiasina olayi aktarmak icin kullandigi dili de anlayabilirsiniz. Sonucta vatandasimiz havacilik gurusu olmanin cok otesinde. Turkiye de arabesk medyanin varligina da ayrica guzel bir ornek olmus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bunlar nasıl haber yapıyor ya kafalarından uyduryolar bazı şeyleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kule ağırsınız inemezsiniz diyemez kulenin böyle bir yekisi yoktur+kule uçağın agırlığını,hangi ağırlıkta inebileceğini bilemez. gerkirse (acil iniş gerektiren durumlarda)pilot iniş ağırlığının üstünde de inebilir.herkes atıp tutmasın lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000