06 Nisan 2010, Salı 09:54:38

ATLASJET SİİRT'E GERİ DÖNÜYOR!

Atlasjet Havayolları, Mayıs 2005’de, CRJ 700 ve 900 uçakları ile Siirt uçuşlarına başlamış, 17 Aralık 2008'de filosundan bu uçakları çıkartması nedeniyle Siirt uçuşlarını da durdurmak zorunda kalmıştı. Aradan geçen bir buçuk yıl sonra Atlasjet Siirt’e Meslek okulu yaptırarak geri dönüyor.
  • Ne mutlu bir okul yaptırana, memlekette en önemli sorun cahalet eğitimsiz genç nüfus çok fazla. Bunları eğitim alabilecekleri bir meslek sahibi olabilecek yatırımlar yapmalı ve bunun da en güzel örneği işadamları özel sektör.. Bunun gerçek bir örneği.. Bu gibi şeyleri yapmak isteyenlerin devlet önüne açmalı engel koymamalı.. Bununla birlikte o bölgenin halkı bu okula sahip çıkmalı..

Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy; 26 Mart’ta iki inşaat mühendisiyle birlikte Siirt’i ziyaret etti. Ziyaretin amacı dolayısıyla, Siirt Milletvekili Yılmaz Helvacıoğlu ve Siirt Valisi Necati Şentürk ile bir araya gelen Ersoy, Organize Sanayi Sitesinde 10 dönümlük arazi üzerinde Mesleki Eğitim Merkezi inşa edip Milli Eğitim Bakanlığı’na devretmek üzere protokol imzaladılar.

İnşaatına Nisan 2010 tarihinde başlanacak olan Mesleki Eğitim Merkezi ilk aşamada 8 derslik, bir adet fen ve bir adet bilgisayar laboratuarından oluşacak olup projenin muayyen keşif bedeli 900.000 TL olacaktır. Mesleki eğitim merkezinin açılışı 2010-2011 eğitim dönemine yetiştirilecektir. Eğitim Merkezinde okuyacak ilk ve orta öğrenimini tamamlamış 300 öğrenci; çırak, kalfa ve usta olmak üzere üç yıllık eğitimleri süresince aynı zamanda sanayi sitesinde stajlarını da yapıp mezun olduklarında hemen işe başlayabilecekler.  Yıllardır gündemde olan ancak kaynak ayrılamadığı için hayata geçirilemeyen bu proje Atlasjet’in girişimleri ile bu yıl Siirt’e kazandırılmış olacak.

Gerçekleştirilen imza töreninde bir konuşma yapan Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, ” Siirt’e 2005 yılında yaptığımız ilk uçuşun töreninde gördüğüm ilkokul öğrencileri beni çok etkilemişti. Bölgesel jetlerin filomuzdan çıkması ile Aralık 2008’de durdurmak zorunda kaldığımız Siirt uçuşları, o çocukların gelecekleri için bir şeyler yapmaya devam edemediğimiz için hep içimizde uhde olmuştu. Bu projede görev almak; doğudan batıya göçün önüne geçebilmek, sorunu yerinde çözebilmek ve ülkemizin kanayan göç yarasına küçük çapta da olsa merhem olabilme imkanını sağladığı için bizleri son derece mutlu etti” dedi.

ATLASJET SİİRT'E GERİ DÖNÜYOR!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Ne mutlu bir okul yaptırana, memlekette en önemli sorun cahalet eğitimsiz genç nüfus çok fazla. Bunları eğitim alabilecekleri bir meslek sahibi olabilecek yatırımlar yapmalı ve bunun da en güzel örneği işadamları özel sektör.. Bunun gerçek bir örneği.. Bu gibi şeyleri yapmak isteyenlerin devlet önüne açmalı engel koymamalı.. Bununla birlikte o bölgenin halkı bu okula sahip çıkmalı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000