04 Eylül 2013, Çarşamba 12:33:11

ATLASJET İLE PEGASUS’UN KAZAKİSTAN SAVAŞI

Kazakistan’ın Türk charter (tarifesiz) havayolu şirketlerine uyguladığı uçuş yasağı 1 Ekim’e kadar ertelendi ancak sonrasında Türk şirketleri hangi zorluklar bekliyor? Hangi iki Türk şirketi Kazakistan’da kıyasıya rekabete hazırlanıyor?
  • Ahhhh be. nerede o eski pegasus. ne güzel günlerimiz oldu. Bak şimdilerde bir ryan air i taklit et. kazakistan da atlas ı taklit et bir kendini bulamadı şe pegasus. :D
  • Ikiside bu ulkenin degeri degilmi anlamadim yorumlardaki kiraldan cok kiralciligi. Atlas zarar etse pegasus calisani karmi edecek. Takim tutar gibi sirket tutulmaya baslandi. Nekadar severmis bu millet komsusunun zararini. Sonuc, tek karli kazakistan. Ve adamlar bizim otoriteyi sallamiyor farkindaysaniz.
  • atlas siyasi gücünü kullanmadığı sürece ( adil bir yarışta) Pegasusu hiç bir zaman geçemez.
  • Sonuç belli. AtlasJet her zaman maça 1 - 0 önde başlar.

SKY Havayolları’nın uçuşlarını durdurmasından sonra Kazakistan’dan Türkiye’ye gelecek yolcuların mağduriyetini öne sürerek Türk charter havayolu şirketlerine uçuş yasağı getiren Kazakistan Sivil Havacılık otoritesi, havayolu şirketlerinin ve Türk sivil havacılığının girişimleri sonrası 1 Ekim’e ötelenen uçuş yasağını sonrasında da uygulamaya devam edecek.

Kazakistan tarafının 1 Ekim’den sonra Türkiye’den Kazakistan’a yolcu taşıyan Türk charter şirketlerine getirdiği yasağı biraz olsun hafifletti. Ancak buna rağmen Türk şirketleri zorlu bir sürecin beklediği kaydedildi. Yeni formüle göre, Türk havayolu şirketleri Türkiye’den Kazakistan’a yolcu taşıyacak ancak Kazakistan’dan Türkiye’ye uçaklar boş olarak dönmek zorunda kalacak çünkü Kazak sivil havacılık otoritesi 1 Ekim sonrası bu yönde Türk şirketlerin yolcu taşımasına yasak getirdi. Bu şartlerde Türk şirketlerin ekonomik olarak oldukça zorlanacakları belirtilirken Kazakistan’a sefer düzenleyen havayollarından ikisi Atlasjet ve Pegasus alternatif çözüm yolları aramaya başladı. Atlasjet’in bir adım daha önde olduğu belirtilirken Kazakistan’da Jetone adlı havayolu şirketini satın alan Atlasjet’in operasyonlarını Türk şirketi olarak değil Kazak şirketi olarak yürüteceği bildirildi. İlk etapta 3 uçakla operasyonlara başlayacak olan Atlasjet, daha sonra filoyu güçlendirme yoluna gidecek.

Kazakistan’dan vazgeçmeyen Pegasus Havayolları da Atlasjet’in bu hamlesine karşılık vermekte gecikmedi. Atlasjet’in izlediği yola benzer bir yöntemle Kazak pazarına girme çabasındaki Pegasus’un halen Kazakistan’da havayolu satın almak için arayışlarını sürdürdüğü bildirildi. 

©AirportHaber.com ÖZEL

ATLASJET İLE PEGASUS’UN KAZAKİSTAN SAVAŞI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

eski pegasus ~ 11 yıl önce
Ahhhh be. nerede o eski pegasus. ne güzel günlerimiz oldu. Bak şimdilerde bir ryan air i taklit et. kazakistan da atlas ı taklit et bir kendini bulamadı şe pegasus. :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Ikiside bu ulkenin degeri degilmi anlamadim yorumlardaki kiraldan cok kiralciligi. Atlas zarar etse pegasus calisani karmi edecek. Takim tutar gibi sirket tutulmaya baslandi. Nekadar severmis bu millet komsusunun zararini. Sonuc, tek karli kazakistan. Ve adamlar bizim otoriteyi sallamiyor farkindaysaniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atlas vs pegasus ~ 11 yıl önce
atlas siyasi gücünü kullanmadığı sürece ( adil bir yarışta) Pegasusu hiç bir zaman geçemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sonuç ~ 11 yıl önce
Sonuç belli. AtlasJet her zaman maça 1 - 0 önde başlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Skor ~ 11 yıl önce
Maçın başı değil sonu önemli :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000