24 Temmuz 2013, Çarşamba 10:48:54

ATLASJET 3 HAVAYOLU ŞİRKETİ DAHA KURDU

Havayolu ihracatına odaklı büyüme stratejisi belirleyen Atlasjet, Kırgızistan, Kazakistan ve Kuzey Irak’ta üç ayrı havayolu şirketi kurdu.
  • ŞİRKETLER BU BÜYÜME TRENDLERİNİ BİRAZDA PERSONEL MAAŞLRINDA GÖSTERSİNLER.PEGASUS ATLAS JET VS.AZ MAAŞ AMA ÇOK İŞ,ÇOK UÇAK AMA YETERSİZ AZ PERSONEL.BİRAZ OLSUN ŞÖYLE BİR GEZİP BAKSINLAR İNSANLARIN ÇALIŞMASINADA ONA GÖRE DAVRANSINLAR.KLİMALI ODALARDA OTURUP İNSANLAR HAKKINDA KARAR VERİP UYGULAMAYA KOYUYORLAR.BU ŞİRKETLERİ HATTA TÜRKİYEDEKİ TÜM SV HV.CILIK KURULUŞLARINI BİR ANKET YAPMAYA ÇAĞIRIYORUZ.MAAŞLAR, ÇALIŞMA KOŞULLARI,YÖNETİM MEMNUNİYETİ, İMKANLAR,SOSYAL HAKLAR VB.ACABA HİÇ DÜŞÜNÜYORLARMI BİZ BU İNSANLARI MEMNUN EDEBİLİYORMUYUZ,HAKLARINI ÖDEYEBİLİYORMUYUZ,SÜREKLİ ONLARI EZİYORUZ,BİZLERDE HAKLARI KALIYORMU DİYE.KENDİLERİNİ VİCDANLARINA SORMALARINI İSTİYORUZ......................
  • önce şirketimizdeki yönetim bi elden gecirilsin istifa edip tekrar sirkete cagırılan yönetim?? ucak almak olay degil once sirkette huzur
  • Merhaba! Körfez hava alanına uçuşunuz beni mutlu kıldı ne yazıkki online bilet alacağım zaman yabancı VİSA kartımı kullanamadım dolayısıyla bilet alamadım. En yakın zamanda herkes tarafından rahat online işlem yapılabilmesini umuyor yolculara kolaylık sağlamanızı umut ediyorum. Saygılar
  • Simdi anlasildi niye kazaklar turk sirketlerine ucus yasagi getirmeye calisiyorlar :))) Globaly yani
  • atlasjet ilk once yapmıs oldugu isparta kazasının tazminatlarını odesin bence sacma sapan havayollarını kuran na kadar haksızlıgın onune gecsin o kadar cok kişin ahını almısken
  • afa mezunlarına laf edenlere kapak olsun. garantili işler bunlar.
  • Pekin, puket, ve seule turkiyeden ciddi talep olur ucuza aktarmali ulasim...
  • Bişkek istanbul hattında hem thy hem pegasus varken,bir de atlasjet girip iş yapabiecekmi?Okadar yolcu potansiyeli varmıdır?
  • Bu kurulan uçak şirketlerine türkiye denmi Pilot,hostes ve Teknisyen gidecek
  • taslar yerine oturmaya baslıyor durmak yok yola devam

Önümüzdeki yıl 3 havayolu daha kurmayı planladıklarını belirten Atlasjet İcra Kurulu Başkanı Sami Alan, 2 yılda Atlasjet’i bugünkünün iki katı büyüklüğe ulaştırmayı hedeflediklerini ifade etti

Atlasjet, büyümesini Türkiye sınırları dışına taşıyor… Kırgızsitan, Kazakistan ve Kuzey Irak olmak üzere 3 ülkede birden havayolu kuran Atlasjet, 2013’ün ikinci yarısına hızlı bir giriş yaptı.

Kırgızıstan’da Kyrgyz Airlines, Kuzey Irak’ta Zagrosjet, Kazakistan’da ise Jet One isimli yeni havayolları kuran Atlasjet, bu sayede 2013 bitiminde filosunu yüzde 40 büyütmüş olacak.

Atlasjet’in büyüme stratejisinin diğer havayollarına göre çok daha farklı olduğunun altını çizen Atlasjet İcra Kurulu Başkanı Sami Alan , bunu şöyle açıkladı:

“Türkiye’de, birikmiş ciddi bir havayolu işletmeciliği know-how’ı var. Biz bu birikimi, havacılıkta fırsat pazar olarak gördüğümüz bazı ülkelerde istihdam etmek amacındayız, bir başka deyişle yurtdışına havayolu ihraç ediyoruz. Bu ülkelerde ya tarifeli milli havayolu ya da güçlü bir turistik havayolu olmayı hedefliyoruz.”

Kırgızistan, Kuzey Irak ve Kazakistan için izinlerin geldiğini, uçuşlara kademeli olarak başlayacaklarını söyleyen Alan, “Önümüzdeki yıl eklemeler yaparak büyümeye devam edeceğiz; Suudi Arabistan, Rusya ve Güney Sudan’da da havayolu şirketi kurmayı planlıyoruz” dedi.

Yeni havayolları istihdamı da beraberinde getirecek

İki yıl içerisinde Atlasjet’i şu anki büyüklüğünün 2 katına ulaştırmayı hedeflediklerini vurgulayan Alan, kurdukları yeni havayolları hakkında şu bilgileri verdi:

“Bu yıl kış tarifesiyle birlikte Kırgızistan’daki havayolumuz Kyrgyz Airlines ile Bişkek - Moskova, Bişkek - İstanbul, Bişkek - Ulan Batur, Bişkek - Beijing, Bişkek - Urumçi ve Oş - Moskova olarak seferlere başlamayı planlıyoruz. İlk etapta bu destinasyonlarla başlanacak; ikinci etapta Bişkek merkezli Seul, Pekin, Rusya gibi önemli destinasyonların da eklenmesi düşünülüyor.

Kuzey Irak’taki havayolumuz Zagrosjet ile Erbil ve Bağdat’tan İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin Anadolu şehirlerine, ayrıca yine Erbil merkezli olarak Avrupa’ya ve Ortadoğu’ya tarifeli olarak seferler düzenlemeyi planlıyoruz.

Kazakistan’daki Jet One havayolumuz ile de başkent Astana ve en büyük şehri Almatı’dan Dubai’ye, Mısır’da Sharm El Sheikh, Tayland’da Rayong’a ve Puket’e, Çin’de Sanya’ya, Sri Lanka’da Colombo’ya seferler düzenlemeyi planlıyoruz.”
Kyrgyz Airlines’ın 9 Eylül’de, Zagrosjet’in eylül ayında, Jet One’ın ise 8 Kasım’da uçuşlara başlaması planlanıyor.

Üç havayolunun ülkemize hem önemli derecede itibar hem de ciddi katma değer transferi sağlayacağını düşündüğünü belirten Alan, “Yeni havayolları hem Türkiye’de hem de ilgili ülkelerde ilave istihdamı da beraberinde getirecek” dedi. 





ATLASJET 3 HAVAYOLU ŞİRKETİ DAHA KURDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

HAVACI ~ 11 yıl önce
ŞİRKETLER BU BÜYÜME TRENDLERİNİ BİRAZDA PERSONEL MAAŞLRINDA GÖSTERSİNLER.PEGASUS ATLAS JET VS.AZ MAAŞ AMA ÇOK İŞ,ÇOK UÇAK AMA YETERSİZ AZ PERSONEL.BİRAZ OLSUN ŞÖYLE BİR GEZİP BAKSINLAR İNSANLARIN ÇALIŞMASINADA ONA GÖRE DAVRANSINLAR.KLİMALI ODALARDA OTURUP İNSANLAR HAKKINDA KARAR VERİP UYGULAMAYA KOYUYORLAR.BU ŞİRKETLERİ HATTA TÜRKİYEDEKİ TÜM SV HV.CILIK KURULUŞLARINI BİR ANKET YAPMAYA ÇAĞIRIYORUZ.MAAŞLAR, ÇALIŞMA KOŞULLARI,YÖNETİM MEMNUNİYETİ, İMKANLAR,SOSYAL HAKLAR VB.ACABA HİÇ DÜŞÜNÜYORLARMI BİZ BU İNSANLARI MEMNUN EDEBİLİYORMUYUZ,HAKLARINI ÖDEYEBİLİYORMUYUZ,SÜREKLİ ONLARI EZİYORUZ,BİZLERDE HAKLARI KALIYORMU DİYE.KENDİLERİNİ VİCDANLARINA SORMALARINI İSTİYORUZ......................

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yönetim? ~ 11 yıl önce
önce şirketimizdeki yönetim bi elden gecirilsin istifa edip tekrar sirkete cagırılan yönetim?? ucak almak olay degil once sirkette huzur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Merhaba! Körfez hava alanına uçuşunuz beni mutlu kıldı ne yazıkki online bilet alacağım zaman yabancı VİSA kartımı kullanamadım dolayısıyla bilet alamadım. En yakın zamanda herkes tarafından rahat online işlem yapılabilmesini umuyor yolculara kolaylık sağlamanızı umut ediyorum. Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havaci ~ 11 yıl önce
Simdi anlasildi niye kazaklar turk sirketlerine ucus yasagi getirmeye calisiyorlar :))) Globaly yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gercekten uzak ~ 11 yıl önce
atlasjet ilk once yapmıs oldugu isparta kazasının tazminatlarını odesin bence sacma sapan havayollarını kuran na kadar haksızlıgın onune gecsin o kadar cok kişin ahını almısken

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok ~ 11 yıl önce
afa mezunlarına laf edenlere kapak olsun. garantili işler bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Pekin, puket, ve seule turkiyeden ciddi talep olur ucuza aktarmali ulasim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 11 yıl önce
Bişkek istanbul hattında hem thy hem pegasus varken,bir de atlasjet girip iş yapabiecekmi?Okadar yolcu potansiyeli varmıdır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kpt ~ 11 yıl önce
Yurt dışında şirket kurup Türk şirketlerine rakip oluyor. Madem şirket kuracaksın, git Türk şirketlerinin uçmadığı yerlere uç. Amaç izin alamadığı hatlarda uçabilmek.
yani ~ 11 yıl önce
Bu kurulan uçak şirketlerine türkiye denmi Pilot,hostes ve Teknisyen gidecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kazakistan yasagı ~ 11 yıl önce
taslar yerine oturmaya baslıyor durmak yok yola devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000