25 Mayıs 2011, Çarşamba 12:04:49

ATLANTIC UÇUŞ OKULU KAPILARINI AIRPORTHABER’E AÇTI

Atlasjet bünyesinde kurulan Atlantic Uçuş Okulu (AFA) kapılarını Airporthaber ekibine açtı. Fabrika çıkışlı iki eğitim uçağını bünyesine kadar AFA, 7 farklı uçak tipinde kullanılabilen ilk simulatörünü de aldı.
  • Bu yorumları okuyunca gerçekten üzülüyorum.. Tip eğitimi veren şirket sadece Atlas değil. Pegasus, İzAir, Freebird de veriyor, ama hepsi başlangıçta iş garantisi verip sonra işlerine gelenleri alıyorlar... Durum Atlasta da farklı olmayacak, onun için tedbirli olmak gerek... Gaza gelmeyin, benden söylemesi... Bu arada herşey yolunda gitse bile 300bin TL'ye mal olacak bir işe girmek ne kadar mantıklı onu da bir düşünün derim... Herkesin isteği olur umarım...
  • Sermed'in ne kadar başarılı olduğunu herkes görecek. Atlas gibi bir şirketi tercih etmiş olması da kendisi için çok olumlu. Dandik bir yere düşseydi yapamazdı zaten. Silinir giderdi.
  • Sermed kardeş sen bunlara sakın takma kafayı. seni ve bulunduğun pozisyonu kıskananlar sana her zaman çamur atmaya çalışacaklardır. Bu onların görevi. Oysa altın her zaman altındır. Çok başarılı olacağına yürekten inanıyorum.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • ev parası:)))ahahahhaha....iş garantisi de yok çok iyi:)
  • 54000 euro olduğunu duyunca sevinmiştim. bir nebze de olsa girebilme umudum vardı. önceden bildiğim 100 bin + kdv doğruymuş demek. taksitlendirmede ne gibi olanak sağlıyorlar. çalışınca maaştan kesme olayı falan yokmu.
  • atpl+tip+line 100 bin euro...18 kdv ile beraber 118 bin euro yanı kısaca 247.ooo bin tl.. 2yıl içindeki çalışmadıgın ve cepten yediğini düşünürsen ortalama 300.000 bın tl kokpitte yerını alırsın..
  • En çok Ayjetin tekelini bitirdiğiniz için memnunum. Bulsunlar bakalım öğrenciyi artık nereden bulacaklarsa. Kendi kendilerine çalar oynarlar herhalde. 6 tane kırgal uçakla bu iş olmuyor işte.
  • Başka uçuş okullarını yarıda bırakıp gelenleri de kabul ettiğinizi duydum. PPL lisansım var. ATPL e kadar sizde devam etsem bana maliyeti ne olur? Yanıt verirseniz sevinirim. Benim gibi pekçok arkadaşım bu sorunun yanıtını bekliyor. 35.000€ diye bir rakam duydum bu doğrumudur?
  • Babacım senin oğlan şanslı :) Kaptan oğlu olmak demek kokpitte yer hazır demek. Tabi oğlan salak değilse. Bu herkes için geçerli. İnşallah hayırlı kabiliyetli bir pilot olur. Darısı bizlerin başına inşallah .
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan eğitim izni alarak teorik eğitimlerine başlayan Atlantic Uçuş Okulu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden uçuş okulu lisansı almak için beklerken, okulda bütün hazırlıklar da son hız sürüyor.

Kapılarını ilk kez Airporthaber’e açan AFA, hem ATPL hem de Type Rating eğitimi verilerek bir havayolunda çalışabilecek bütün şartları taşır nitelikte pilot mezun etmesiyle diğer uçuş okullarından farklı bir modeli benimsiyor.

AFA Genel Müdürü Sermed Temizkan, uçuş okulunda verilen eğitimleri ve hangi şartlarda öğrenci kabul ettiklerini şöyle anlattı:
“ Pilot olmak isteyenlerin yüksekokul veya üniversite mezunu olması, ileri düzeyde ingilizce bilmesi ve SHGM’nin sağlık kurallarına uygun olmasının yanı sıra en önemlisi havacılığa gönül vermesi şartlarını arıyoruz. Okula kabul ettiğimiz pilot adayları, ATPL için 14-16 aylık eğitimden geçecekler. Bu eğitimleri tamamladıktan sonra öğrencilerimiz zaman kaybetmeden Atlasjet’in TRTO eğitiminden faydalanarak yer ve simulatör eğitimlerine tabi tutulacak. Daha sonra line (hat) eğitimlerinde bire bir uçuş yaparak pilotluk eğitimlerini tamamlayacaklar. Yani öğrenciler sadece ATPL eğitimi değil komple pilotluk eğitimi alarak pilot olacaklar:”

Sermed Temizkan, pilot adayı öğrencilerin teorik eğitimlerde 13 ders aldığını kaydederek, “ Ders sayısı ilave dersle 14’e çıkabilir. Öğrencilerimize 850 saatlik yer dersi eğitimi veriliyor. Dersler pazartesiden Cuma’ya kadar haftaiçi günlerde yapılacak. Hava hukuku, meteoroloji, uçuş prensipleri, uçak genel bilgisi ve insan fizyolojisi gibi dersler veriliyor. Okulda büyük bir de kütüphanemiz bulunuyor. Öğrencilerimizin kütüphanede uluslararası yayınları bulması mümkün. Ayrıca, bilgisayar destekli sınıflarda da havacılık ve uçaklarla ilgili bütün dokümanlar mevcut. Planlanmış ders saatleri içinde eğitim videoları ve kitaplara rahatlıkla ulaşabiliyorlar” dedi.

AFA İLK SİMULATÖRÜNÜ ALDI
AFA, Fransız yapımı Alsim marka simulatörü de bünyesine kattı. LX Uçuş Simülatörü, uçuş eğitiminde öğrenci eğitim programlarının A’dan Z’ye uygulanabilmesine olanak veriyor, PPL, MCC ve Jet uçaklarına geçiş eğitimleri de dahil olmak üzere 7 farklı uçuş modelinde eğitim olanağı sunuyor.
Alsim tarafından geliştirilmiş olan özel bilgisayar grafik programları sayesinde, simülatörde yapılan uçuş eğitimlerinde öğretmen pilotlara kullanıcı işlemlerinde büyük kolaylıklar sağlanıyor.

Alsim ALX – First Uçuş Eğitim Simülatörü; öğretmen pilot tarafından tamamen bilgisayar ortamında dokunmatik ekran ve/veya klavye / fare ile eğitim verilebilmesi, uçak pozisyonlarının istenilen eğitim ortamına kolaylıkla değiştirilebilmesi, yapılan simülatör uçuşlarının tekrar izlenebilmesi, uçak ve/veya seyrüsefer sistemlerinde istenilen arızaların öğrenci pilotlara gösterilebilmesi, hava şartlarının ve uçak tiplerinin istenildiği gibi değiştirilebilmesi, seyrüsefer veri tabanının güncel olarak yenilenebilmesi gibi gelişmiş özelliklere sahip.

                         AFA UÇUŞ OKULUNDAN ÇOK ÖZEL GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYINIZ
ATLANTIC UÇUŞ OKULU KAPILARINI AIRPORTHABER’E AÇTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bu yorumları okuyunca gerçekten üzülüyorum.. Tip eğitimi veren şirket sadece Atlas değil. Pegasus, İzAir, Freebird de veriyor, ama hepsi başlangıçta iş garantisi verip sonra işlerine gelenleri alıyorlar... Durum Atlasta da farklı olmayacak, onun için tedbirli olmak gerek... Gaza gelmeyin, benden söylemesi... Bu arada herşey yolunda gitse bile 300bin TL'ye mal olacak bir işe girmek ne kadar mantıklı onu da bir düşünün derim... Herkesin isteği olur umarım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sermed'in ne kadar başarılı olduğunu herkes görecek. Atlas gibi bir şirketi tercih etmiş olması da kendisi için çok olumlu. Dandik bir yere düşseydi yapamazdı zaten. Silinir giderdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sermed kardeş sen bunlara sakın takma kafayı. seni ve bulunduğun pozisyonu kıskananlar sana her zaman çamur atmaya çalışacaklardır. Bu onların görevi. Oysa altın her zaman altındır. Çok başarılı olacağına yürekten inanıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ev parası:)))ahahahhaha....iş garantisi de yok çok iyi:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
54000 euro olduğunu duyunca sevinmiştim. bir nebze de olsa girebilme umudum vardı. önceden bildiğim 100 bin + kdv doğruymuş demek. taksitlendirmede ne gibi olanak sağlıyorlar. çalışınca maaştan kesme olayı falan yokmu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
atpl+tip+line 100 bin euro...18 kdv ile beraber 118 bin euro yanı kısaca 247.ooo bin tl.. 2yıl içindeki çalışmadıgın ve cepten yediğini düşünürsen ortalama 300.000 bın tl kokpitte yerını alırsın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
En çok Ayjetin tekelini bitirdiğiniz için memnunum. Bulsunlar bakalım öğrenciyi artık nereden bulacaklarsa. Kendi kendilerine çalar oynarlar herhalde. 6 tane kırgal uçakla bu iş olmuyor işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Başka uçuş okullarını yarıda bırakıp gelenleri de kabul ettiğinizi duydum. PPL lisansım var. ATPL e kadar sizde devam etsem bana maliyeti ne olur? Yanıt verirseniz sevinirim. Benim gibi pekçok arkadaşım bu sorunun yanıtını bekliyor. 35.000€ diye bir rakam duydum bu doğrumudur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Babacım senin oğlan şanslı :) Kaptan oğlu olmak demek kokpitte yer hazır demek. Tabi oğlan salak değilse. Bu herkes için geçerli. İnşallah hayırlı kabiliyetli bir pilot olur. Darısı bizlerin başına inşallah .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000