23 Haziran 2010, Çarşamba 08:47:08

ANLAŞMANIN İÇERİĞİNDE NELER VAR?

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Atlasjet'le imzalanacak ortaklık anlaşmasının içeriği hakkında bilgiler verdi... Peki, tarihi anlaşmanın içeriğinde neler var? İşte ayrıntılar...
  • sayın kthy pılotuyum dıyen şahıs türkiyeden askerlik için kaçıp gelen şahıs senmisin yoksa benmiyim senın gıbılerı dağlarda gencecik ölürken sen kıbrısta kadın-kız peşinde koşuyordun ne zaman unuttun bunları. Şimdi askerliğin bitti değil mi gidersin ve ardından ekmek yediğin KTHY verip veriştirirsin yazık be sana yazık başka birşey demiyorum yazık...yener erler sizin için gecelere kadar begenmediğiniz planma için bu görevi devraldı ve yıne sızın sıkıştırmanız yüzünden o grevlerı yaptılar...
  • havacılığa gercekten değer verdiğime inaniyorum herzaman farklı bir yeri var cunku benim için. Bugün KTHY zor duruma düşürüldüyse havacılıkla alakası olmayanların yüzünden bu halde. Burda iki havacının tartışması cok anlamsız. Yener Kaptanı suçlamaya çalışarak ve havayolunu zora sokan kişi gibi suçlamak haksızlıktır. Bu havayolu bir gunde batmadı sn KTHY pilotu bunu bir personel olarak iyi bilmen lazım. Yaptığınız işe saygısızlıktır bu. Sonuçta birçok insan mağdur olacak ne olursa olsun. Havacılıkaa getirisi yuksek bir sektör diyerek paragöz davranmayıp bulunduğunuz işi benimseyin ve sahip çıkın.
  • KTHY'nın kaç uçağı var ve ne kadar borcu var? TK callsign'ı ile uçmaz ise kaç noktaya, kaç uçuşu bulunmaktadır? Tamam KTHY'nı kurtarın sayın Atlas yetkilileri ancak buna değecek mi acaba? Bence gereksiz zarara bir yatırım. Bunda siyasilik algılıyorum. Çünkü Atlas'ın ECn uçuşlarını vereceğini düşünürsek ne kadar kar edebilecek. Tabiki Atlas CEO'su bunun detaylı fizibilitesini yapmış ve olumlu karar vermiştir. Atlasjet'e ve KTHY'na hayırlı uğurlu olsun... Uarım kimse hüsrana uğramaz. Ancak KTHY'nın orada personelinin aldığüı ücreti burada kaç kişi alabiliyor. Tabiki personel Atlas kurallarına göre yönetilecektir.. Saygılar sevgiler...
  • Ne güzel KTHY pilotuymuşsunuz isminiz nedir kimliğinizde KTHY pilotumu yazar? Eğer KTHY pilotuysanız vede şimdi hala KTHY de uçuyorsanız sizde ozaman ogün greve girdiniz unutmayın!Eğer greve girmediyseniz siz KTHY pilotu değilsiniz şimdi! Eğer siz hala burada Kthy pilotuyum derseniz vede greve sizde katılmadıysanız KTHY pilotuyum diye yazı yazmayın Lütfen.Keşke herkez KTHY pilotu gibi olsa değilmi ?Yener Erler ismini açıkça yazmış Keşke sizde korkmayarak yazsaydınız sanki bütün KTHY pilotları adına konuşuyorsunuz kendi adınıza konuşun çünkü burada isim karalıyorsunuz KTHY pilotları adına konuşuyorsunuz! Malesef kendi ismimizden bile utanıyorsak bizler pilot olamayız! İftiralarla rant peşinde olmak gereksiz!
  • Başbakan İrsen Küçük?ün açıklamasıdır: Maaşını almadan ve şirketin içinde olduğu durumun bilincinde olarak bugüne kadar özveri ile çalışmalarını sürdüren Kıbrıs Türk Hava Yolları Personeline ve içinde bulunulan ekonomik sorunların çözümü yönünde büyük uğraş veren hükümete gereken anlayış ve kolaylığı göstererek zaman tanıyan ve yardımcı olan HAVA-Sen e bu takdire şayan tutumları için teşekkür eder, sorunun, ülkemiz ve çalışanlar menfaatine çözümü yönünde çalışmalarımızı büyük gayretle sürdürmekte olduğumuzu ifade etmek isterim.?
  • Airport Habere çok nadiren yorum yazan biri olarak tekrar yorum yazma gereği duydum şimdiden affola! Şirkette gerçekten gecesini gündüzünü hayatından bir çok zamanı bu şirketin en kötü günlerinde sadece pilotların işletmenin KTHY nin menfaatine ve çıkarlarına göre azimle çalışmasından ve işine olan bağlılığından dolayı Gerçekten tebrik ediyorum.Gerçekleri görmek lazım yiğidin hakkını öldürmeyelim.Yener Erlere saygımız sonsuz umarım şirketin en zor gününde görevi başında olan Yener abimizi hep yanımızda görürüz buradan tekrar kendisine saygılarımı sevgilerimi gönderiyorum! Yeni düzen umarım KTHY nin çıkarlarına ve çalışanların çıkarlarına olur demekten başka bir seçeneğimiz yok.Herkeze hayırlı uğurlu olsun!(Kürşad Aydemir)
  • UÇ-SEN İN KURUCULARINDAN YENER ERLER SANKİ ŞİRKETTEN İSTİFA ETMİŞ GİBİ GÖRÜNÜYOR.ZAMANINDA GREV YAPTIRARAK ŞİRKETİ ÇOK DAHA ZOR DURUMA SOKAN KİM? GÜNAH MI ÇIKARTIYOR ŞUAN HAHAHAYYY BEN BUNA GÜLERİM SADECE ( KTHY PİLOTU)
  • sayın başbakan, bırak sen KTHY personelinin ne olacağını şimdi. Lefkoşadaki ofisin penceresinden sadece seyret gelen giden turistlerin uçaklarını ve gurur duy, övün bu turistin gelirlerinin başka ülkeye aktarılmasına imzalar atıldığı için. Halkımıza balık avlamayı öğretmek yerine ülkeye ithal balık getirmek marifet değil. KTHY personeli sizlere geçmiş olsun der, Kıbrıs Türkü'nün bağımsızlığını kazanması için yaptığınız mücadelenizde sizleri tebrik ederken şevkinizin kırılmadan yolunuza devam etmenizi dilerim.
  • AtlasJet yarın kaçacaktır. KTHY ile anlaşması mümkün değil.
  • Hükümetin geç kalmış müdahalesinin bir sonuca ulaşması başarılı gibi görünüyor. Ama dananın kuyruğu bugün kopacak ya da ak koyun kara koyun belli olacak.Kesintilerinden mahrum olacak sendika ağaları hemen grev, eylem yapacaklar, 3-5 oyu olan kendileirne parti adını verenler destekleyecek, Türkiye düşmanları isyan bayraklarını çekecekler ve muhtemelen bu iş yatacaktır.Hükümet de belediye seçimlerini düşündüğünden bunlara ilişemeyecektir.Sendikasına güvenerek don kişotluk yapan KTHY çalışanları da kendilerini sokakta bulacaklardır.Larnakadan uçun diyen sendika başkanlarının bulunduğu bu ülkede hava şirketi falan yaşayamaz.Boşuna çırpınılıyor!

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, görüşmelerin ve pazarlıkların; şirket çalışanları, ülke ve milli havayolu KTHY’nin devamı açısından çok önemle yapıldığını ifade ederek, bugün imzalanacak olan ortaklık anlaşmasına göre azami sayıda çalışanın yani yaklaşık 450 personelin kalacağını, diğer çalışanların mağdur edilmeyeceğini, yönetim kurulunda 3’e 2 oranla ağırlığın Atlasjet’te olacağını, hakların yüzde 50-50 olacağını ve KTHY isminin süreceğini, 5 yıl sonunda da dilenirse KTHY’nin geri alınacağını kaydetti.

KKTC Başbakanı Küçük, KTHY’nin şu anda peşin olarak yaklaşık 100 bin bilet sattığını, 28 Temmuz’a kadar da yaklaşık 73 bin yolcunun ülkeye getirilmesi gerektiğini belirterek bu yüzden ortaklık anlaşmasının bu sabah süratle imzalanacağını ve yolcuların ülkeye getirilerek ülke turizminin etkilenmeyeceğini söyledi.

Ortaklıkta, yaklaşık 650 çalışanın bulunduğu KTHY’de personelin azami şekilde korunması için çalıştıklarını vurgulayan Küçük, personelin birkaç aylık değerlendirme süresinin ardından 450 civarına düşürüleceğini, ancak diğer personelin mağdur edilmeyeceğini dile getirdi.

Küçük, anlaşmayla uçuş haklarının kaybolmayacağını, Türkiye ve İngiltere’ye uçuşların devam edeceğini belirterek, Atlasjet’in KTHY’nin borçlarını ödeyerek uçuşlarını yapmasına olanak sağlayacağını kaydetti.

Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne borçların ödenmemesi durumunda uçuşların olamayacağını, bunu da anlaşma yapılan Atlasjet’in tercih edeceğini sanmadığını anlatan Küçük, borçların 3 ayda ödenmemesi halinde uçuş haklarının kaybolacağını belirtti.
 

ANLAŞMANIN İÇERİĞİNDE NELER VAR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
sayın kthy pılotuyum dıyen şahıs türkiyeden askerlik için kaçıp gelen şahıs senmisin yoksa benmiyim senın gıbılerı dağlarda gencecik ölürken sen kıbrısta kadın-kız peşinde koşuyordun ne zaman unuttun bunları. Şimdi askerliğin bitti değil mi gidersin ve ardından ekmek yediğin KTHY verip veriştirirsin yazık be sana yazık başka birşey demiyorum yazık...yener erler sizin için gecelere kadar begenmediğiniz planma için bu görevi devraldı ve yıne sızın sıkıştırmanız yüzünden o grevlerı yaptılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
havacılığa gercekten değer verdiğime inaniyorum herzaman farklı bir yeri var cunku benim için. Bugün KTHY zor duruma düşürüldüyse havacılıkla alakası olmayanların yüzünden bu halde. Burda iki havacının tartışması cok anlamsız. Yener Kaptanı suçlamaya çalışarak ve havayolunu zora sokan kişi gibi suçlamak haksızlıktır. Bu havayolu bir gunde batmadı sn KTHY pilotu bunu bir personel olarak iyi bilmen lazım. Yaptığınız işe saygısızlıktır bu. Sonuçta birçok insan mağdur olacak ne olursa olsun. Havacılıkaa getirisi yuksek bir sektör diyerek paragöz davranmayıp bulunduğunuz işi benimseyin ve sahip çıkın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KTHY'nın kaç uçağı var ve ne kadar borcu var? TK callsign'ı ile uçmaz ise kaç noktaya, kaç uçuşu bulunmaktadır? Tamam KTHY'nı kurtarın sayın Atlas yetkilileri ancak buna değecek mi acaba? Bence gereksiz zarara bir yatırım. Bunda siyasilik algılıyorum. Çünkü Atlas'ın ECn uçuşlarını vereceğini düşünürsek ne kadar kar edebilecek. Tabiki Atlas CEO'su bunun detaylı fizibilitesini yapmış ve olumlu karar vermiştir. Atlasjet'e ve KTHY'na hayırlı uğurlu olsun... Uarım kimse hüsrana uğramaz. Ancak KTHY'nın orada personelinin aldığüı ücreti burada kaç kişi alabiliyor. Tabiki personel Atlas kurallarına göre yönetilecektir.. Saygılar sevgiler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne güzel KTHY pilotuymuşsunuz isminiz nedir kimliğinizde KTHY pilotumu yazar? Eğer KTHY pilotuysanız vede şimdi hala KTHY de uçuyorsanız sizde ozaman ogün greve girdiniz unutmayın!Eğer greve girmediyseniz siz KTHY pilotu değilsiniz şimdi! Eğer siz hala burada Kthy pilotuyum derseniz vede greve sizde katılmadıysanız KTHY pilotuyum diye yazı yazmayın Lütfen.Keşke herkez KTHY pilotu gibi olsa değilmi ?Yener Erler ismini açıkça yazmış Keşke sizde korkmayarak yazsaydınız sanki bütün KTHY pilotları adına konuşuyorsunuz kendi adınıza konuşun çünkü burada isim karalıyorsunuz KTHY pilotları adına konuşuyorsunuz! Malesef kendi ismimizden bile utanıyorsak bizler pilot olamayız! İftiralarla rant peşinde olmak gereksiz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Başbakan İrsen Küçük?ün açıklamasıdır: Maaşını almadan ve şirketin içinde olduğu durumun bilincinde olarak bugüne kadar özveri ile çalışmalarını sürdüren Kıbrıs Türk Hava Yolları Personeline ve içinde bulunulan ekonomik sorunların çözümü yönünde büyük uğraş veren hükümete gereken anlayış ve kolaylığı göstererek zaman tanıyan ve yardımcı olan HAVA-Sen e bu takdire şayan tutumları için teşekkür eder, sorunun, ülkemiz ve çalışanlar menfaatine çözümü yönünde çalışmalarımızı büyük gayretle sürdürmekte olduğumuzu ifade etmek isterim.?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Airport Habere çok nadiren yorum yazan biri olarak tekrar yorum yazma gereği duydum şimdiden affola! Şirkette gerçekten gecesini gündüzünü hayatından bir çok zamanı bu şirketin en kötü günlerinde sadece pilotların işletmenin KTHY nin menfaatine ve çıkarlarına göre azimle çalışmasından ve işine olan bağlılığından dolayı Gerçekten tebrik ediyorum.Gerçekleri görmek lazım yiğidin hakkını öldürmeyelim.Yener Erlere saygımız sonsuz umarım şirketin en zor gününde görevi başında olan Yener abimizi hep yanımızda görürüz buradan tekrar kendisine saygılarımı sevgilerimi gönderiyorum! Yeni düzen umarım KTHY nin çıkarlarına ve çalışanların çıkarlarına olur demekten başka bir seçeneğimiz yok.Herkeze hayırlı uğurlu olsun!(Kürşad Aydemir)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
UÇ-SEN İN KURUCULARINDAN YENER ERLER SANKİ ŞİRKETTEN İSTİFA ETMİŞ GİBİ GÖRÜNÜYOR.ZAMANINDA GREV YAPTIRARAK ŞİRKETİ ÇOK DAHA ZOR DURUMA SOKAN KİM? GÜNAH MI ÇIKARTIYOR ŞUAN HAHAHAYYY BEN BUNA GÜLERİM SADECE ( KTHY PİLOTU)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sayın başbakan, bırak sen KTHY personelinin ne olacağını şimdi. Lefkoşadaki ofisin penceresinden sadece seyret gelen giden turistlerin uçaklarını ve gurur duy, övün bu turistin gelirlerinin başka ülkeye aktarılmasına imzalar atıldığı için. Halkımıza balık avlamayı öğretmek yerine ülkeye ithal balık getirmek marifet değil. KTHY personeli sizlere geçmiş olsun der, Kıbrıs Türkü'nün bağımsızlığını kazanması için yaptığınız mücadelenizde sizleri tebrik ederken şevkinizin kırılmadan yolunuza devam etmenizi dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AtlasJet yarın kaçacaktır. KTHY ile anlaşması mümkün değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hükümetin geç kalmış müdahalesinin bir sonuca ulaşması başarılı gibi görünüyor. Ama dananın kuyruğu bugün kopacak ya da ak koyun kara koyun belli olacak.Kesintilerinden mahrum olacak sendika ağaları hemen grev, eylem yapacaklar, 3-5 oyu olan kendileirne parti adını verenler destekleyecek, Türkiye düşmanları isyan bayraklarını çekecekler ve muhtemelen bu iş yatacaktır.Hükümet de belediye seçimlerini düşündüğünden bunlara ilişemeyecektir.Sendikasına güvenerek don kişotluk yapan KTHY çalışanları da kendilerini sokakta bulacaklardır.Larnakadan uçun diyen sendika başkanlarının bulunduğu bu ülkede hava şirketi falan yaşayamaz.Boşuna çırpınılıyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000