24 Kasım 2015, Salı 13:21:14

AHL apronunda uçağın kanadı direğe çarptı

İstanbul’dan Amsterdam’a gitmek üzere pist başına ilerleyen Atlasglobal uçağının kanadı, Atatürk Havalimanı apronunda aydınlanma direğine çarptı.
  • Bu tür çalışmalar yapılacağı zaman inşaatın çevresi tamamen FOD den izole edilir.Pilotlara açıklayıcı doğru düzgün Notamlar yayınlanır bunlar şekil ve işaretlerle desteklenir.Temporary Chartlar (Geçici krokiler)yayınlanır hani nerede ? geçici TAXIWAY Tabelaları nerede ? Yeni T park sahası ve oradaki park numaraları hangi sayfada yazıyor ? Tabelaöyle dostlar alışverişte görsün diye NOTAM adı altında iki satır yazıyla iş yaptığını zannediyor DHMI nin masa başında oturan muhteremleri...Son derece basit bir işaretlemeyi ve ışıklandırmayı bile yapmaktan aciz beceriksiz politik şahıslar.Her türlü sorumluluğu Koca uçakların sol koltuğunda oturan kaptana atmakla bu iş olmuyor.O kaptanın Asker yada sivil olması,Yerli yada yabancı olması hiç bir şeyi değiştirmez.İNSAN olması ve son derece yorucu ve gergin bir uçuştan gelmiş olması bu abuk ortamda değil direk binaya bile vurmasına yeter...Bu gün o meydanda her gün bir kaza olmuyorsa bu pilotların üstün çabası ve dikkatleri sayesindedir o kadar...
  • Ne kadar çok her haltı bilen adam var bu memlekette...Tcn denen şahıs pilot musun ne haltsın bilmem ama pilot olsan ve de Atatürk Hava Limanında özellikle de gece Taxi yapmış bir havacı olsan böyle geri zekalıca konuşmazdın...Dünyayı geziyorum ben hayatımda bu Hava Meydanı kadar laçka,disiplinsiz ve karmaşa olan bir meydan görmedim...Zemin tam bir rezalet çukur içinde koca uçaklar bu çukurlara girip çıkyor lastikler ve dikmeler zorlanıyor hasar görüyor.Doğru düzgün çizgilendirme yok daha hala eski çizgileri bile silmeyi becerememişler.Işıklandırma hak getire,birde buna ek olarak her haltı halletmişler gibi inşaat çalışmaları yapıyorlar.Hiç bir önlem yok.Hiç bir işaretleme ve ışıklandırma YOK! Kapalı taksi yollarına yada inşaat çalışması yapılmakta olan kapalı bölgelere pis pis görünmeyen, adi 5.sınıf plastik çubukları dikmişler üzerilerinde ne fosfor ne reflektör ne de ışık var!Bunlar Koçtaş ve Bahause gibi yapı markatlerde bile satılan malzemeler ve bunu telsizden bile söyledim ben..
  • iş güvenliği yine zirvelerde...
  • Olan direğe olmuş işte. Devlet malı üstelik o pilotların çekeceği var. Direğin parasını ödeseler de kamu davası açılır haklarında, devlet malına zarar vermekten hapis cezası bile alabilirler. İşin havacılıkla ilgili yanına gelince, twy edge lights olmadığı için yaşanan bir kaza olarak yorumlamış bazıları ama komik olmuş. Adama sorarlar koca direği göremeyen pilot yerden 15 cm yüksekliğinde diken kadar bir ışığı nereden görecek. Neyse herkese geçmiş olsun, cana geleceğine mala gelsin.
  • arkadaşlar ben yerde her zaman bulunan mavi taxi edge light larını göremiyorum resimde. onlar uçaklara gideceği yon hakkında yardimci oluyordu en azindan biraz. eger onlar yerde değilken olduysa bu incident, dhmi nin basi dertte demektir.. E5A devami olarak D ya bağlanan bu dar ve virajli yol zaten kendini hissettiren belli eden kotu bir taksi yoluydu. bir de üzerine edge light lar alindiysa arkadaşlara fazla yüklenmemek lazim, bir anlik yorgunluk sonucu sasirmis olabilirler cunku edge light yoksa orada yol bulamazsin. doğu hareket kaybolduğunu anlayinca durmak ve ground ile konuşmak tabi ama basiret meselesi biraz da, olmuş artik. geçmiş olsun
  • Kesin asker kökenlidir..onlar pek severler kanat vurmayı
  • Metrojetten gelme uçak bu, Metrojet nasıl Mısır'da ve Rusya'da pushback sırasında talihsizlikler yaşadıysa onun uçağı da burada talihsizlik yaşamış. Sefaköye çekin uçağı köpüklü oto yıkamada yıkatın wingtipe azcık WD-40 sıkın birşeyi kalmaz bu tayyarenin.
  • operasyoncunun gözü nerde push back şoförü centre line a neden oturmuyor uçağı ?
  • direği mahvetmişler...
  • T13'ten push back yapan ucak, E5A dan gecerken kanat ucunu surtuyor.

İstanbul’dan Amsterdam’a gitmek üzere pist başına ilerleyen Atlasglobal uçağının kanadı, Atatürk Havalimanı apronunda aydınlanma direğine çarptı.

Olay bu sabah saat 07:35’te Atatürk Havalimanı apronunda yaşandı. KK6041 sefer sayılı İstanbul-Amsterdam seferini yapacak Atlasglobal’a ait Airbus 320 tipi uçak yolcularını alarak pist başına doğru hareket etti.

TC-AGO kuyruk tescilli uçak manevra yaptığı sırada sol kanadını aydınlatma direğine çarptı. Çarpma sonrası kanatta küçük çaplı hasar oluştu.

Atlasglobal yetkileleri, uçağın manevra yaptığı sırada pilotun manevra yapmasını kolaylaştırıcı çizgi ve levhaların olmadığını iddia ederken DHMİ yetkilileri bu iddaları reddetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Atlasglobal Havayolları'ndan konuyla ilgili şu açıklama geldi:

Atlasglobal Havayolları olarak (bugün) 24 Kasım 2015 tarihinde KK6041 sefer sayılı Istanbul - Amsterdam uçuşunu gerçekleştirecek TC-AGO tescilli Airbus A320 uçağımız, park pozisyonundan taksi yaparken, bulunduğu park pozisyonunun halen inşaat halinde olması ve taksi yoluna uçakların takip etmesi gereken uygun ışıklı veya görsel işaretlerin konulmamış olması nedeniyle uçağın kanat ucu direğe sürtmüştür. Uçak gerekli bakım için hangara alınmıştır.

Yolcularımız, Atatürk Havalimanı'nda müsait durumda beklemekte olan Airbus A320 model TC-ATK uçağımız ile Istanbul - Amsterdam seferini gerçekleştirmiştir. 














AHL apronunda uçağın kanadı direğe çarptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

Aviator ~ 8 yıl önce
Bu tür çalışmalar yapılacağı zaman inşaatın çevresi tamamen FOD den izole edilir.Pilotlara açıklayıcı doğru düzgün Notamlar yayınlanır bunlar şekil ve işaretlerle desteklenir.Temporary Chartlar (Geçici krokiler)yayınlanır hani nerede ? geçici TAXIWAY Tabelaları nerede ? Yeni T park sahası ve oradaki park numaraları hangi sayfada yazıyor ? Tabelaöyle dostlar alışverişte görsün diye NOTAM adı altında iki satır yazıyla iş yaptığını zannediyor DHMI nin masa başında oturan muhteremleri...Son derece basit bir işaretlemeyi ve ışıklandırmayı bile yapmaktan aciz beceriksiz politik şahıslar.Her türlü sorumluluğu Koca uçakların sol koltuğunda oturan kaptana atmakla bu iş olmuyor.O kaptanın Asker yada sivil olması,Yerli yada yabancı olması hiç bir şeyi değiştirmez.İNSAN olması ve son derece yorucu ve gergin bir uçuştan gelmiş olması bu abuk ortamda değil direk binaya bile vurmasına yeter...Bu gün o meydanda her gün bir kaza olmuyorsa bu pilotların üstün çabası ve dikkatleri sayesindedir o kadar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 8 yıl önce
Ne kadar çok her haltı bilen adam var bu memlekette...Tcn denen şahıs pilot musun ne haltsın bilmem ama pilot olsan ve de Atatürk Hava Limanında özellikle de gece Taxi yapmış bir havacı olsan böyle geri zekalıca konuşmazdın...Dünyayı geziyorum ben hayatımda bu Hava Meydanı kadar laçka,disiplinsiz ve karmaşa olan bir meydan görmedim...Zemin tam bir rezalet çukur içinde koca uçaklar bu çukurlara girip çıkyor lastikler ve dikmeler zorlanıyor hasar görüyor.Doğru düzgün çizgilendirme yok daha hala eski çizgileri bile silmeyi becerememişler.Işıklandırma hak getire,birde buna ek olarak her haltı halletmişler gibi inşaat çalışmaları yapıyorlar.Hiç bir önlem yok.Hiç bir işaretleme ve ışıklandırma YOK! Kapalı taksi yollarına yada inşaat çalışması yapılmakta olan kapalı bölgelere pis pis görünmeyen, adi 5.sınıf plastik çubukları dikmişler üzerilerinde ne fosfor ne reflektör ne de ışık var!Bunlar Koçtaş ve Bahause gibi yapı markatlerde bile satılan malzemeler ve bunu telsizden bile söyledim ben..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iş güvenliği ~ 8 yıl önce
iş güvenliği yine zirvelerde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olan ~ 8 yıl önce
Olan direğe olmuş işte. Devlet malı üstelik o pilotların çekeceği var. Direğin parasını ödeseler de kamu davası açılır haklarında, devlet malına zarar vermekten hapis cezası bile alabilirler. İşin havacılıkla ilgili yanına gelince, twy edge lights olmadığı için yaşanan bir kaza olarak yorumlamış bazıları ama komik olmuş. Adama sorarlar koca direği göremeyen pilot yerden 15 cm yüksekliğinde diken kadar bir ışığı nereden görecek. Neyse herkese geçmiş olsun, cana geleceğine mala gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
edge lights? ~ 8 yıl önce
arkadaşlar ben yerde her zaman bulunan mavi taxi edge light larını göremiyorum resimde. onlar uçaklara gideceği yon hakkında yardimci oluyordu en azindan biraz. eger onlar yerde değilken olduysa bu incident, dhmi nin basi dertte demektir.. E5A devami olarak D ya bağlanan bu dar ve virajli yol zaten kendini hissettiren belli eden kotu bir taksi yoluydu. bir de üzerine edge light lar alindiysa arkadaşlara fazla yüklenmemek lazim, bir anlik yorgunluk sonucu sasirmis olabilirler cunku edge light yoksa orada yol bulamazsin. doğu hareket kaybolduğunu anlayinca durmak ve ground ile konuşmak tabi ama basiret meselesi biraz da, olmuş artik. geçmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tcn ~ 8 yıl önce
Kesin asker kökenlidir..onlar pek severler kanat vurmayı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emin ol.. ~ 8 yıl önce
insandır.
gzk ~ 8 yıl önce
TAM TERSİ,SİVİL VE YABANCI. AHL DHMI'de sivil ve konuya yabancı.
çok bilen ~ 8 yıl önce
sen çok biliyorsun kardeş
Metro ~ 8 yıl önce
Metrojetten gelme uçak bu, Metrojet nasıl Mısır'da ve Rusya'da pushback sırasında talihsizlikler yaşadıysa onun uçağı da burada talihsizlik yaşamış. Sefaköye çekin uçağı köpüklü oto yıkamada yıkatın wingtipe azcık WD-40 sıkın birşeyi kalmaz bu tayyarenin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
harekatçı ~ 8 yıl önce
operasyoncunun gözü nerde push back şoförü centre line a neden oturmuyor uçağı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 8 yıl önce
ya siz harekatçılar ne kadar da çok biliyorsunuz böyle!!! uçak park yerine yanaşırken değil piste doğru taksi yaparken manevra esnasında çarpmış. okumayı bilmiyorsun kendi kendine saçma sapan yorumda bulunuyorsun. bir konu hakkında bilmeden yorum yapmaya ne kadar da meraklı millet olduk. Eğitin artık kendinizi yeter.
direk ~ 8 yıl önce
direği mahvetmişler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merakli CPT'lara ~ 8 yıl önce
T13'ten push back yapan ucak, E5A dan gecerken kanat ucunu surtuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000