10 Temmuz 2013, Çarşamba 15:04:50

'O BİR KAHRAMAN'

San Francisco'ya inişte düşen Asiana Havayolları'na ait uçağın kabin amiri Lee Yoon-hye, hosteslerin yolcuların tahliye edilmesi sırasında canlarını tehlikeye atarak gösterdiği kahramanca çabaları anlattı...
  • Aferin , eğitimin önemi burada işte 3 gün egitimle kimsr bu görevi yapamaz ve km larina garspn diyenler ne neymiş görsünler. Tekrardan tum uçan personele geçmiş olsun.
  • Yorumlari okudum yine kiskanclik yine hirz neyere kadar bakalim-----
  • Darısı bizimkilerin başına. Yurtdışındaki şirketlerden biraz phase alsınlar.
  • Kabin ekiplerine Havada çöpçülük yapıyor diyen ey zavallı pilot arkadaşlarım. Ne kadar cahil olduğunuzun göstergesi olan bu ve buna benzer olayları iyi irdeleyin de ders alın. Instructor Pilot
  • Valla helal olsun anyı başarıyı türbülans da bu uçak düşecek deyip arkada ağlayan arkadalara ve maskeler döküldüğünde bu ne şimdi diyen arkadaşlara ornek olur insallah :))))
  • helal olsun diyorum ve tebrik ediyorum allah bütün meleklerin yardımcısı olsun
  • evet Kabibn memurluğu ve amirlii çok zor bir meslektir bu işi yapmış biri olarak söylüyorum,ama bu Koreli kabin amirinin yaptığını belkide on binde bir kişi ancak yapar,siz sanmayınki her kabin amiri ve memuru bunu yapabilir,zor bir olay evet ama böyle bir durumda bir çok memur daha kapının nerde olduğunu,yangın söndürücünün nerede olduğunu yönünün nerde olduğunu bilemeyecektir,Thy sadece yaşa bakarak bir çok tecrübeli insanları işten çıkarmıştır veya almamıştır bende dahil tabikii,ama bu işte tecrübe ve soğukkanlılık çok değerli bir özelliktir ve THY bunu parayla bile istese satın alamaz,beni işe almadı diye yazmıyorum bunları ama gerçekler böyledir,avrupada ve amerikada kabin memurlarının yaş ortalaması 28-45 arasıdır,hatta bazı ülkelere 26 yaşından küçük olanlar işe alınmamaktadır,inşallah THY böyle bir durum yaşamaz hiç bir zaman ama ,buna benzer bir olay yaşarsa kayıplar daha ağır olabilir.Ben ne uçuşlar gördüm THY de daha kabin memurları hangi kapıda oturacağını bile bilmiyordu..
  • Asiana kabin ekibi muhtesemdir. bu kadar kibar, ince dusunen, gozunuzun icine bakan, memnun etmeye calisan birde ANA ekibini ornek verebilirim. duzenli seattle-asya seyahati yapiyorum, defalarca seoul baglantisi ile uctum, asiana kabin tam bir uyum icinde calisir. ufak tefek aksakliklari ustalikla berteraf eder. maalesef bu uzucu olay ile gorduk ama demekki bu titiz disiplinli uyumlari ayni zamanda acil durum egitimindede kendini gosterdi. olenlerin ailelerine yeniden bassagligi dilerim. saygilarimla
  • çaycılıktan utanmayın asyalı ablanın kahramanlıgının arkasında kendinize yer bulmaya çalısmayın bkz: amsterdam kazası ve sag kalan hostes in videosu.
  • Evlen benimleeeee LEE YOOONNNNNNNNNNNNNNNN duy sesimiiiiiiiiii hayatım boyunca kahramanım ol......

Yanan uçağı en son terk eden kişi olarak kameralar karşısına geçen Lee Yoon-hye, 307 yolcudan 305'inin uçaktan tahliye edilmesi sırasında hosteslerden birinin bir ilkokul öğrencisini sırtına alarak taşıdığını söyledi. Hosteslerin başarılı bir şekilde hızla uçağı tahliye ettiklerini anlatan Lee, bir pilotun da yolcuların tahliyesinin ardından yaralı bir hostesin uçaktan çıkmasına yardımcı olduğunu ifade etti.

Kendisinin de sırtındaki bir kemiğin kırılmasına rağmen yolcuların güvenli şekilde tahliyesine ve alevleri söndürmeye çalıştığını belirten Lee, hastanede tedavi altına alınana kadar yaralandığının farkına varmadığını söyledi. Asiana'da yaklaşık 20 yıllık tecrübesi bulunan 40 yaşındaki Lee, kazadan önce ters giden bir durum olduğunu anladığını belirterek, "Tam yere inişte uçağın yeniden havalanmaya çalıştığını hissettim. İçimden neler oluyor acaba diyordum. Uçağın yerle temasını hissettim ancak bu normal inişlerde olduğundan çok daha kuvvetliydi. Önce büyük bir sarsıntı oldu, ardından ikinci bir sarsıntı geldi. Uçak sağa sola sallanıyordu" şeklinde konuştu.

Uçağın durmasından sonra kaptan pilotun tahliye talimatı verdiğini söyleyen Lee, "Ne yapılacağını biliyordum. O sırada hiçbir şey düşünmüyordum, otomatik olarak tahliye için gerekli prosedürü uygulamaya başladım. Tek düşüncem bir yolcu daha kurtarmaktı" ifadesini kullandı.

Kazanın ardından uçağın alev aldığını gördüğünü anlatan Lee, soğukkanlılığını muhafaza ettiğini belirterek, "O anda alevleri ne kadar kısa sürede söndürebileceğimi düşünüyordum. Alevlerin bana zarar vereceğini düşünecek vaktim yoktu" dedi.

Uçağı terk eden son kişi olduğunu belirten Lee, uçaktan ayrılmadan önce baştan sona iki kez uçağın içini kontrol ettiğini dile getirdi.

San Francisco İtfaiye Teşkilatı Müdürü Joanne Hayes-White ise, tahliye işlemlerinin ardından Lee ile görüştüğünü söyleyerek, kendisine takdirlerini ilettiğini bildirdi. Hayes-White, tüm yaşananlara rağmen kabin amiri Lee'nin kıyafetlerinin çok düzenli olduğunu belirterek, "Kendisinin terminalden geldiğini sandım. Herkesin dışarı çıktığından emin olmak istedi. O bir kahraman" dedi.

'O BİR KAHRAMAN'

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Aferin , eğitimin önemi burada işte 3 gün egitimle kimsr bu görevi yapamaz ve km larina garspn diyenler ne neymiş görsünler. Tekrardan tum uçan personele geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sifir elde var sifir ~ 11 yıl önce
Yorumlari okudum yine kiskanclik yine hirz neyere kadar bakalim-----

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SCCM ~ 11 yıl önce
Darısı bizimkilerin başına. Yurtdışındaki şirketlerden biraz phase alsınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyi bir ders ~ 11 yıl önce
Kabin ekiplerine Havada çöpçülük yapıyor diyen ey zavallı pilot arkadaşlarım. Ne kadar cahil olduğunuzun göstergesi olan bu ve buna benzer olayları iyi irdeleyin de ders alın. Instructor Pilot

Yanıtla

Kalan karakter 1000
320 ~ 11 yıl önce
Valla helal olsun anyı başarıyı türbülans da bu uçak düşecek deyip arkada ağlayan arkadalara ve maskeler döküldüğünde bu ne şimdi diyen arkadaşlara ornek olur insallah :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçan melekler ~ 11 yıl önce
helal olsun diyorum ve tebrik ediyorum allah bütün meleklerin yardımcısı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tecrübe ~ 11 yıl önce
evet Kabibn memurluğu ve amirlii çok zor bir meslektir bu işi yapmış biri olarak söylüyorum,ama bu Koreli kabin amirinin yaptığını belkide on binde bir kişi ancak yapar,siz sanmayınki her kabin amiri ve memuru bunu yapabilir,zor bir olay evet ama böyle bir durumda bir çok memur daha kapının nerde olduğunu,yangın söndürücünün nerede olduğunu yönünün nerde olduğunu bilemeyecektir,Thy sadece yaşa bakarak bir çok tecrübeli insanları işten çıkarmıştır veya almamıştır bende dahil tabikii,ama bu işte tecrübe ve soğukkanlılık çok değerli bir özelliktir ve THY bunu parayla bile istese satın alamaz,beni işe almadı diye yazmıyorum bunları ama gerçekler böyledir,avrupada ve amerikada kabin memurlarının yaş ortalaması 28-45 arasıdır,hatta bazı ülkelere 26 yaşından küçük olanlar işe alınmamaktadır,inşallah THY böyle bir durum yaşamaz hiç bir zaman ama ,buna benzer bir olay yaşarsa kayıplar daha ağır olabilir.Ben ne uçuşlar gördüm THY de daha kabin memurları hangi kapıda oturacağını bile bilmiyordu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
deniz ~ 11 yıl önce
Asiana kabin ekibi muhtesemdir. bu kadar kibar, ince dusunen, gozunuzun icine bakan, memnun etmeye calisan birde ANA ekibini ornek verebilirim. duzenli seattle-asya seyahati yapiyorum, defalarca seoul baglantisi ile uctum, asiana kabin tam bir uyum icinde calisir. ufak tefek aksakliklari ustalikla berteraf eder. maalesef bu uzucu olay ile gorduk ama demekki bu titiz disiplinli uyumlari ayni zamanda acil durum egitimindede kendini gosterdi. olenlerin ailelerine yeniden bassagligi dilerim. saygilarimla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çaylarrrr ~ 11 yıl önce
çaycılıktan utanmayın asyalı ablanın kahramanlıgının arkasında kendinize yer bulmaya çalısmayın bkz: amsterdam kazası ve sag kalan hostes in videosu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kahramanımmm ~ 11 yıl önce
Evlen benimleeeee LEE YOOONNNNNNNNNNNNNNNN duy sesimiiiiiiiiii hayatım boyunca kahramanım ol......

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000