25 Şubat 2010, Perşembe 08:02:43

Yenişehir seferleri kimin işine yarar?

Bursa Hakimiyet Gazetesi yazarlarından Mustafa Özdal, Yenişehir Havaalanı'nı bir kez daha köşesine taşımış. İşte Özdal'ın yazısı...
  • uzun uzadıya konumlara yerine çözüm yaratmalıyız. YUnuseli biran önce açılmalı ve pistide uzatılmalıdır.Yoksa 50 senede gecse yenişehir olayı kör topal olmaya devam edecek.
  • sevgili Bursalı hemşerilerim; artık başkalarından fayda beklemek yerine niçin bir kac sanayici birlik olup İz air benzeri bir havacılık firmasını Bursaya Kurmuyorlar.Bu cok mu zor? Paraları mı yok.? Hepsi var ama istek yok. Artık şu Yunuseli işinide bir tarihe baglayıp orayı 2500 mt ye cıkaralım. İstanbula gitmeleri bırakalım.
  • ne şamın şekeri ne arabın yüzü bursanın durumu kısaca böyle..)) otobüsün arkasında oturup şöförle sohbet etmek istiyor! hadi canım sizde, biraz aklı selim olun
  • Bursa'da uçak talebi varsa Bursalı işadamları için pamuk eller cebe. Ya belli bir koltuk adedini garantileyecekler, ya da kendi havayollarını kuracaklar. Kamu şirketini zorla getirip milletin vergisini çar çur etmek zihniyeti sona ermeli. zaten fizibilitesi pozitif çıksa özel sektör uçar.
  • 1 saat evden cık yarım saat otogarda bekle ettimi sana 1 bucuk saat 20 saat yol yarım saatte trabzondaki evine git ettimi sana 22 saat.. yok yok ucakta neymiş otobus daha mantıklı nolcak hem yol manzarsı var
  • Daha düne kadar uçak uçak diye ağlıyorlardı. Şimdi beğenmiyorlar. Otobüsle git o zaman...
  • sabihaya 2 saat 1 saat işlemler 1 buçuk saat yol ettimi 4.5 saat bence gereksiz bursa evden kalkmayacağına göre uçak kıymetini bilmeliler ama ne olacak vekili var bakanı va olur tabi
  • sun expresin niye gittiği anlaşıldı. yüzde yüzde doldursanız bu kafayla oraya uçuş yapılmaz.siz önce kendinizi geliştirin.
  • 6 saatı 16 saat ıle kıyaslayıp mantıklı bulmayan arastırmacı gazetecıyı tebrık edıyorum. anakra sabıha gokcen arası gazetecının hesabıyla 2 saat 45 dakıka araba ıle 4 saat en dolu hatlardan bırı olması da ona sacma gelır herhale
  • Size de yaranılmıyor desem haksızlık mı etmiş olurum acaba?

Yenişehir seferlerinin başlaması kimin işine geliyor?

AnadoluJet gelecek, geliyor, geldi derken, gerçekten geliyor.

Nereye?

Sadece Ankara’ya…

Diğer illere ise aktarmalı gidilecek.

Yani Diyarbakır’a gitmek istiyorsanız, önce Ankara’ya gideceksiniz;  uzun süre bekledikten sonra, haliniz kalırsa bu memlekete yol alabileceksiniz.

Dün bizim gazetenin köşe yazarı Yılmaz İşel, sıkı bir araştırma yapmış ve 2 Nisan’da başlayacak AnadoluJet seferlerinin detaylı dökümünü vermişti.

İşel’in aktardığına göre, Bursa’dan Ankara’ya 16.15’te hareket eden bir yolcu, 18.50’de Ankara’dan Trabzon’a aktarmalı uçacak ve Trabzon’a saat 20.10’da ayak basacak.

Yani, eğer rötar yapmazsa yaklaşık 4 saatte Trabzon’da olacak yolcumuz.

Kent merkezinden Yenişehir’e yaklaşık 1 saatte vardık diyelim.

1 saat de işlemler sürer.

Etti mi size 2 saat.

Uçağa bindik, Ankara’da indik.

2 saat 45 dakika…

Yaklaşık 1 saat 50 dakikada da Ankara Havalimanı’nda bekledik.

Etti 4 saat 35 dakika…

Ankara’dan Trabzon’a 1 saat 20 dakika…

Yaklaşık 6 saatte Trabzon’dayız.

Tabii rötar yapmazsa…

Bursa’dan Trabzon’a karayoluyla 16 saatte ulaşıldığını düşünürsek, aktarmalı uçak seferlerinin çok da cazip olmadığını söyleyebiliriz.

Bir Avrupa ülkesine 2, bilemediniz 3 saatte varabilirken, Türkiye’de bir kentten bir kente en az 6 saatte gidilmesi nasıl izah edilir?

Yine dün İşel’in köşesinden görüş bildiren hemşeri dernekleri başkanları, tarifeli uçak seferlerinin tutmayacağını, kısa zamanda iptal edilebileceğini belirtiyordu.

Tüm bu yazdıklarımızı alt alta sıraladıktan sonra, “Yenişehir Havaalanı’nın yeniden seferlere açılması, sadece milletvekillerine yaradı” dersek, haksızlık mı yaparız vekillerimize?

Mustafa ÖZDAL
BURSA HAKİMİYET

Yenişehir seferleri kimin işine yarar?

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
uzun uzadıya konumlara yerine çözüm yaratmalıyız. YUnuseli biran önce açılmalı ve pistide uzatılmalıdır.Yoksa 50 senede gecse yenişehir olayı kör topal olmaya devam edecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sevgili Bursalı hemşerilerim; artık başkalarından fayda beklemek yerine niçin bir kac sanayici birlik olup İz air benzeri bir havacılık firmasını Bursaya Kurmuyorlar.Bu cok mu zor? Paraları mı yok.? Hepsi var ama istek yok. Artık şu Yunuseli işinide bir tarihe baglayıp orayı 2500 mt ye cıkaralım. İstanbula gitmeleri bırakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne şamın şekeri ne arabın yüzü bursanın durumu kısaca böyle..)) otobüsün arkasında oturup şöförle sohbet etmek istiyor! hadi canım sizde, biraz aklı selim olun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bursa'da uçak talebi varsa Bursalı işadamları için pamuk eller cebe. Ya belli bir koltuk adedini garantileyecekler, ya da kendi havayollarını kuracaklar. Kamu şirketini zorla getirip milletin vergisini çar çur etmek zihniyeti sona ermeli. zaten fizibilitesi pozitif çıksa özel sektör uçar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
1 saat evden cık yarım saat otogarda bekle ettimi sana 1 bucuk saat 20 saat yol yarım saatte trabzondaki evine git ettimi sana 22 saat.. yok yok ucakta neymiş otobus daha mantıklı nolcak hem yol manzarsı var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Daha düne kadar uçak uçak diye ağlıyorlardı. Şimdi beğenmiyorlar. Otobüsle git o zaman...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sabihaya 2 saat 1 saat işlemler 1 buçuk saat yol ettimi 4.5 saat bence gereksiz bursa evden kalkmayacağına göre uçak kıymetini bilmeliler ama ne olacak vekili var bakanı va olur tabi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sun expresin niye gittiği anlaşıldı. yüzde yüzde doldursanız bu kafayla oraya uçuş yapılmaz.siz önce kendinizi geliştirin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
6 saatı 16 saat ıle kıyaslayıp mantıklı bulmayan arastırmacı gazetecıyı tebrık edıyorum. anakra sabıha gokcen arası gazetecının hesabıyla 2 saat 45 dakıka araba ıle 4 saat en dolu hatlardan bırı olması da ona sacma gelır herhale

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Size de yaranılmıyor desem haksızlık mı etmiş olurum acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000