25 Ağustos 2015, Salı 14:38:20

Özel harekatın pilot tarafından uçaktan indirildiği iddia edildi

Kayseri’den Şırnak’a terörle mücadele için gidecek olan özel harekatçıların yolcu uçağından mühimmatlarının ağır olması nedeniyle Alman pilot tarafından indirildikleri iddia edildi.
  • Sivil havalık kurallarının gereğini yapmış helal olsun. DG
  • Ağır diye indirildi bilgisi yanlış. Yolcu uçağında taşınması yasak olan maddeler olduğu için indirilmiştir sanırım. Askeri patlayıcı, mermi, barut vs vs vs sivil yolcu uçağında taşınamaz.
  • Bu olay tek değil, başka uçuşlarda da oluyor. Dar görüşle bakınca vatan savunmasına engel gibi gözüküyor ama öyle değil. Güvenlik güçlerinin görevi milleti ve devleti korumak olduğu gibi uçış ekininin görevi de emniyetli ve güvenli uçuş yapmak. Burada Alman vb diye yorum yapan şahıslar yaşanacak bir kaza donrası buraya girip yine yorum yazıp birilerini suçlayıp komplo teorileri üretecekti, bunu yapamasınlar diye kurallara uyulmaya devam edilecek. Devlet ise böyle görevleri özel uçaklara vermeli, en azından yolculu seferlerde bu tür mühimmat olmamalı.
  • Usa iraq ve afghanistandan yuzlerce silahli ve full cephaneli asker sevkiyati yapti ve sivil kiralik yolcu ucaklari ile .Bu bir alt yapi ve insankaynaklari yonetimi mselesi .thkurumu ve turkiye universiteleri bu konuda sinifta kaldi ve almana yunana iranli pilotlata mahkum oldun turkiye.
  • Canimizi turk pilotlara teslim ediniz...alaman dan ne olucak vatan evlatlarini ucaktan kovani sirkette kovar...vatan millet sakarya...ama ayda 25000-29000 tl bandina oturunca alaman ,bize racon kesmis anlasilan....geregini yapar sirket bence
  • Vatan savunan dan daha VIP varmı? Tayyip'in değil Türkiye'nin uçağı denen A-330 u tahsis edin, adamlar aktarmasız, zaman kayıpsız yasal yükleri ve yasal usullerle doğrudan gitsinler. En azından jest olur, moral olur.
  • Demin bir arkadaşın dediği gibi bir havacılık sitesinde her salatalığım var diyene tuzlukla koşan simülatör havacıları yine kurusıkı atmaya başlamış. Öncelikle vatanını milletini seven bir havacı olarak Şanlı Türk ordusu ve polisine Allah kolaylık versin. Ancak haberin verilişi gerçekten bir engel konuşmuş gibi lanse edilmiş. Öncelikle mühimmat ağır denilmiş evet uçakların alabileceği maksimum payload yani toplam yükü bilmeyen overloaddan haberi olmayan uçak pistte azıcık fazla koşsa eyvah kalkamayacak galiba diyen vatandaşlara garip gelmiş olabilir. Ki Türk sivil havacılık dairesinin de üye olduğu iata ve icao organizasyonlarında mermisi dolu şarjör taşımak hatta boş silah ve şarjör taşımak dahi belli bir ağırlıktan sonra yasaktır. Bilip bilmeden atmayınız Microsoft FX oyuncuları o uçakta sevdikleriniz de olabilir. Kaptan sonuna kadar haklıdır ve tebrik edilmelidir. Sevgiler.
  • Herkes güzel yazmışta kimsenin değinmediği bir noktayı söyleyeyim. Öncelikle Kaptan sonuna kadar haklı, Alman disiplini içerisinde kuralları uygulamış ve yolcularını düşünmüş. İkincisi Askeriyenin elinde o kadar uçak var, madem patlayıcı madde taşıyorsun neden bir tane uçak gönderip onunla taşımıyorsun bu yükü? ha eğer az bir cephane uçak fala gelir diyorsan yollarsın bir helikopter. Hiç biri yoksa havuzdan bir vip yollayın, kahraman özel harekatçılar vip yolculuk etsinler, cephaneleride onlarla birlikte gitsin. Neden illa Alman pilot suçlanıyor burada?
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • PKK'ya yardım ve yataklık eden en çok Almanlardır.Gayet normal bir davranıştır. Bu uçaklar neler taşımadı ki.Siyanürden tut,kırmızı civa ya, radyasyonlu yüklerden tut, Libya'yadaki gözü dönmüş ayrılıkçılara gönderilen silahlara kadar, hatta ve hatta kimyasal silahlara ve anthrax gazına kadar her şey taşımıştır. Hey yavrum hey, elin almanı senin ülkedeki teröristle mücadele eden güvenlik kuvvetlerine bile engel oluyor idari mülki amir de ona uyuyor..Ne de olsa kabuklusu THY'de prim yapıyor.

Kayseri’den Şırnak’a terörle mücadele için gidecek olan özel harekatçıların yolcu uçağından mühimmatlarının ağır olması nedeniyle Alman pilot tarafından indirildikleri iddia edildi. İddiayı ise gündeme Kayseri’de yayın yapan yerel gazete Deniz Postası gündeme taşıdı.

Kayseri’de yerel gazetenin gündeme taşıdığı iddia dikkat çekti. Gazetenin yaptığı haberdeki iddiaya göre, Şırnak ilinde PKK terör örgütüne karşı mücadele için gidecek olan özel harekatçı polislerin, Anadolujet'in Alman pilotunun mühimmat ve silahların ağır olması nedeniyle indirildikleri gündeme taşındı.

Yerel gazetenin iddialarla ilgili gündeme taşıdığı haber şöyle: “Görev değişimi için geçen hafta Cumartesi günü Şırnak’a giden 20 özel harekâtçı polis, Kayseri Erkilet Havaalanı’nda uçağa bindikten kısa bir süre sonra, silah ve mühimmatlarının ağır olduğu gerekçesi ile THY’nin Alman pilotu tarafından uçaktan indirildi. Şırnak’ın Silopi ilçesinde görevli polislerle, görev değişimi için, 22 Ağustos sabahı 08.40’da Şırnak’a gidecek olan özel harekâtçı polisler, bindikleri Kayseri-Sabiha Gökçen–Şırnak seferini yapan TK7293 sefer sayılı THY Anadolu Jet firmasına ait uçağın Alman pilotu tarafından indirildi. Alman uyruklu THY Anadolu Jet pilotu, özel harekâtçılarla birlikte uçağa yüklenen mühimmatların ağır geldiğini belirterek, kargo bölümündeki mühimmatları uçaktan indirdi. Havaalanında bulunan özel harekâtçıların meslektaşları ve hava meydanları yetkililerinin uzun süren çabaları da Alman pilotu ikna etmeye yetmedi.

Alman pilot, kargo bölümündeki yükün uluslararası havacılık kurallarına aykırı olduğunu bildirerek, mühimmatlarla uçmayacağını söyledi. Olay anında şehrin mülki amir ve üst düzey yöneticilerinin, havaalanında Bakan Taner Yıldız’ı yolcu ettiği öğrenildi. Mühimmatsız Şırnak’a gönderilmeyen özel harekâtçılar, uçaktan indirilip havaalanı polis merkezinde bir süre bekletildikten sonra karayolu ile Ankara’ya oradan da başka bir uçakla Şırnak’a gitti.

Alınan bilgiye göre, buna benzer sıkıntıların başka havaalanlarında da yaşanılması üzerine, emniyet yetkilileri bir dizi tedbir aldı. Bundan sonraki nakil işlemlerinde prosedür olarak ilk önce mühimmat gönderilecek, daha sonra polislerin güvenli bir şekilde uçakla ulaşımı sağlanacak.”

Özel harekatın pilot tarafından uçaktan indirildiği iddia edildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (65)

helal olsun pilota ~ 8 yıl önce
Sivil havalık kurallarının gereğini yapmış helal olsun. DG

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DGR ~ 9 yıl önce
Ağır diye indirildi bilgisi yanlış. Yolcu uçağında taşınması yasak olan maddeler olduğu için indirilmiştir sanırım. Askeri patlayıcı, mermi, barut vs vs vs sivil yolcu uçağında taşınamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 9 yıl önce
Bu olay tek değil, başka uçuşlarda da oluyor. Dar görüşle bakınca vatan savunmasına engel gibi gözüküyor ama öyle değil. Güvenlik güçlerinin görevi milleti ve devleti korumak olduğu gibi uçış ekininin görevi de emniyetli ve güvenli uçuş yapmak. Burada Alman vb diye yorum yapan şahıslar yaşanacak bir kaza donrası buraya girip yine yorum yazıp birilerini suçlayıp komplo teorileri üretecekti, bunu yapamasınlar diye kurallara uyulmaya devam edilecek. Devlet ise böyle görevleri özel uçaklara vermeli, en azından yolculu seferlerde bu tür mühimmat olmamalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 9 yıl önce
Usa iraq ve afghanistandan yuzlerce silahli ve full cephaneli asker sevkiyati yapti ve sivil kiralik yolcu ucaklari ile .Bu bir alt yapi ve insankaynaklari yonetimi mselesi .thkurumu ve turkiye universiteleri bu konuda sinifta kaldi ve almana yunana iranli pilotlata mahkum oldun turkiye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Canimizi turk pilotlara teslim ediniz...alaman dan ne olucak vatan evlatlarini ucaktan kovani sirkette kovar...vatan millet sakarya...ama ayda 25000-29000 tl bandina oturunca alaman ,bize racon kesmis anlasilan....geregini yapar sirket bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cahil ~ 8 yıl önce
cahil cahil konuşma ya
Bir okuyan. ~ 9 yıl önce
Vatan savunan dan daha VIP varmı? Tayyip'in değil Türkiye'nin uçağı denen A-330 u tahsis edin, adamlar aktarmasız, zaman kayıpsız yasal yükleri ve yasal usullerle doğrudan gitsinler. En azından jest olur, moral olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Afyon Uygulaması ~ 9 yıl önce
Demin bir arkadaşın dediği gibi bir havacılık sitesinde her salatalığım var diyene tuzlukla koşan simülatör havacıları yine kurusıkı atmaya başlamış. Öncelikle vatanını milletini seven bir havacı olarak Şanlı Türk ordusu ve polisine Allah kolaylık versin. Ancak haberin verilişi gerçekten bir engel konuşmuş gibi lanse edilmiş. Öncelikle mühimmat ağır denilmiş evet uçakların alabileceği maksimum payload yani toplam yükü bilmeyen overloaddan haberi olmayan uçak pistte azıcık fazla koşsa eyvah kalkamayacak galiba diyen vatandaşlara garip gelmiş olabilir. Ki Türk sivil havacılık dairesinin de üye olduğu iata ve icao organizasyonlarında mermisi dolu şarjör taşımak hatta boş silah ve şarjör taşımak dahi belli bir ağırlıktan sonra yasaktır. Bilip bilmeden atmayınız Microsoft FX oyuncuları o uçakta sevdikleriniz de olabilir. Kaptan sonuna kadar haklıdır ve tebrik edilmelidir. Sevgiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşi bilen ~ 9 yıl önce
Böyle yorumlar görmek istiyorum burada, işi bilen adamın farkı bu yorumdan ortaya çıkıyor, teşekkürler.
Elpida ~ 9 yıl önce
Herkes güzel yazmışta kimsenin değinmediği bir noktayı söyleyeyim. Öncelikle Kaptan sonuna kadar haklı, Alman disiplini içerisinde kuralları uygulamış ve yolcularını düşünmüş. İkincisi Askeriyenin elinde o kadar uçak var, madem patlayıcı madde taşıyorsun neden bir tane uçak gönderip onunla taşımıyorsun bu yükü? ha eğer az bir cephane uçak fala gelir diyorsan yollarsın bir helikopter. Hiç biri yoksa havuzdan bir vip yollayın, kahraman özel harekatçılar vip yolculuk etsinler, cephaneleride onlarla birlikte gitsin. Neden illa Alman pilot suçlanıyor burada?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fb ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kamyoncu ~ 9 yıl önce
PKK'ya yardım ve yataklık eden en çok Almanlardır.Gayet normal bir davranıştır. Bu uçaklar neler taşımadı ki.Siyanürden tut,kırmızı civa ya, radyasyonlu yüklerden tut, Libya'yadaki gözü dönmüş ayrılıkçılara gönderilen silahlara kadar, hatta ve hatta kimyasal silahlara ve anthrax gazına kadar her şey taşımıştır. Hey yavrum hey, elin almanı senin ülkedeki teröristle mücadele eden güvenlik kuvvetlerine bile engel oluyor idari mülki amir de ona uyuyor..Ne de olsa kabuklusu THY'de prim yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Belcikali ~ 9 yıl önce
Bu yazinizi EASA ya rapor edip gerekenin yapilmasini saglicam,siz hic merak etmeyin.
belçikalıya ~ 9 yıl önce
Fıkra gibisin belçikalı, hatta gibisi bile fazla. EASA dediğin ikiyüzlü , memleketin havacılık sektörünü tıkayan kuruluşlardan uluslararası bir kuruluş. Ülkemdeki sivil havacılığına hiç ama hiç bir katkı getirmeyen ve kafasına göre eğitim veren simülatörleri mühürleyen ve engel oluşturan kuruluşlardan. Ne de olsa kabuklu yumuşak oluşumlardan.Len beljik sen de mi öylesin yoksa ? Doğru söyle !!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000