07 Temmuz 2011, Perşembe 17:52:01

"İÇİMDE KARADENİZ FIRTINASI KOPUYOR"

Havacılığa olan merakı nedeniyle evinin Bodrum katına kurduğu uçak kokpiti ve uçuş simülatör sistemiyle sanal ortamda uçan Trabzonlu Alihan Kolaylı, Hezarfen Havaalanı'nda gerçek bir uçak kullanarak en çok istediği hayaline ulaştı...
  • ISTER KARADENIZLI;ISTER DOGU ANADOLULU OLSUN BIR INSANIN ICINDE HAVACILIK ASKI VARSA GERISI HIKAYE....YOKMU BU ICI HAVACILIK SEVGISI DOLU BU ARKADASIMIZA YARDIMCI OLACAK HAVA YOLU....TAKIPCISIYIM.SAHIP CIKACAK OLANA SONSUZ TESEKKURLER....
  • Sana puanım 9 kankha....
  • Sırf parası iyi veya karizması var diye (hatta puanları yüksek diye) Hava Harp Okulu ve SHYO'na giren ruhsuz pilotlar bu sektörde çalışıp işin heveslilerinin önünü tıkarken, havacılığa gerçekten aşık olmuş bu insanlara yardımcı olunmalı.
  • Kardeşim seninle gurur duyuyorum. Mükemmel bir pilot olacağından hiç şüphem yok. Yolun açık olsun.. Atakan
  • Bravo Anadolu Jet yönetimi, banka kredisiyle, binbir güçlükle uçuş okullarında ter dökenler, kriterleri tamamlamak adına ingilizcelerini geliştirmek için borç harç ders alanlar, deliler gibi DLR çalışanlar dururken, bu KARADENİZ delikanlısına kucak açmışsınız tebrikler. Ey Türk gençliği, şimdi lütfen evinizin mümkünse bodrumunda varsa kümesinde (ki haber değeri taşısın) 10-15 bin dolar harcayarak bir simülatör tasarlayın ve sonra da Anadolu Jet'in kapısına dayanın. Belki size de bir koltuk çıkar. (Karadenizliler tercih nedeni ise bilemem)
  • ne yalan söyleyeyim özendim kendisine. Şanslı bir arkadaşmış. Çekememezlik olsun diye söylemiyorum ama yaptığı şeyde çok zor birşey değil. 10.000 TL harcayıp parçaları alıp birleştirmek. Hobisine 21 yaşında 10bin tl harcıyorsa ailesinin hali vakti yerinde demektir. Bunu yapan da birçok insan var zaten. Ne ilk ne de son kişidir kendisi. Anadolu Jet in bir reklamından öte birşey değil
  • kardeşimiz inşallah emeline kavuşur.istedikten sonra gerisi kabiliyet ve imkan meselesi..bu arada kendini anasından doğma pilot sananlara buda güzel bir örnek..tebrikler kardeşim.
  • Anadolu jet bır adım daha atmalı ve bu sevgılı kardesımızı bu sektore kazandırmalı...
Cessna 172 tipi eğitim uçağıyla bu sabah saatlerinde İstanbul semalarında 30 dakikalık başarılı bir uçuş gerçekleştiren Kolaylı uçaktan indikten sonra, 'Bugün yaşamım boyunca geçirdiğim en mutlu günümdür" dedi. Uçuşa Eğitmen olarak katılan pilot Hikmet Aral, ilk kez uçak kullanan Karadenizli genç pilot adayını kokpitte hayranlıkla seyrettiğini dile getirdi. 
 
SANAL UÇAKTAN GERÇEK UÇAĞA 
 
Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı Darıca Beldesi'nde yaşayan ve 2 katlı evlerinin Bodrum katına kurduğu Boeing 737 tipi uçağın kokpiti ve uçuş simülatörü ile gündeme gelen Alihan Kolaylı gerçek bir uçak kullanarak en büyük hayalini gerçekleştirdi. 21 yaşındaki Alihan Kolaylı'nın hayalini gerçekleştirebilmesi için Anadolujet yetkilileri devreye girdi. Kolaylı için Hezarfen Havaalanı'nda özel bir uçuş okuluna ait Cessna 172 tipi eğitim uçağıyla eğitmen pilot eşliğinde özel bir uçuş ayarlandı. Uçağa binmeden önce eğitmen hocası pilot Hikmet Aral'dan kısa bir bilgi alan Alihan Kolaylı'nın oldukça heyecanlı olduğu görüldü. Cessna 172 tipi uçağın kokpitine geçen Kolaylı 30 dakikalık başarılı bir uçuşun ardından uçağı piste indirdi. 
 
İÇİMDE KARADENİZ FIRTINASI KOPUYOR 
 
Kolaylı, yaşadığı gerçek uçuşla ilgili olarak 'Gökyüzünde olmak harika bir duygu. Karadenizliyim ve şuan içimde Karadeniz fırtınaları gibi bir fırtına kopuyor" dedi. Aynı zamanda TRT Trabzon Gençlik Korosu'nda kanun çalan Alihan Kolaylı, 'Müzisyenim ancak ileride pilot olmak için elimden ne gelirse yapacağımö diyerek, uçmak merakının amatör ya da profesyonel olarak devam edeceğini belirtti. 
 
TopAir'e ait uçuş okulunda eğitmen olarak görev yapan pilot Hikmet Aral da gerçek anlamda uçmakla sanal ortamda uçmanın aynı olmadığını, Alihan Kolaylı'nın meteorolojik şartlar altında gerçek bir uçuşu başarıyla gerçekleştirdiğini söyleyerek, genç pilot adayına . İlk uçuşunda 10 üzerinden 9 puan verdiğini ifade etti.
"İÇİMDE KARADENİZ FIRTINASI KOPUYOR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
ISTER KARADENIZLI;ISTER DOGU ANADOLULU OLSUN BIR INSANIN ICINDE HAVACILIK ASKI VARSA GERISI HIKAYE....YOKMU BU ICI HAVACILIK SEVGISI DOLU BU ARKADASIMIZA YARDIMCI OLACAK HAVA YOLU....TAKIPCISIYIM.SAHIP CIKACAK OLANA SONSUZ TESEKKURLER....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sana puanım 9 kankha....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sırf parası iyi veya karizması var diye (hatta puanları yüksek diye) Hava Harp Okulu ve SHYO'na giren ruhsuz pilotlar bu sektörde çalışıp işin heveslilerinin önünü tıkarken, havacılığa gerçekten aşık olmuş bu insanlara yardımcı olunmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kardeşim seninle gurur duyuyorum. Mükemmel bir pilot olacağından hiç şüphem yok. Yolun açık olsun.. Atakan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bravo Anadolu Jet yönetimi, banka kredisiyle, binbir güçlükle uçuş okullarında ter dökenler, kriterleri tamamlamak adına ingilizcelerini geliştirmek için borç harç ders alanlar, deliler gibi DLR çalışanlar dururken, bu KARADENİZ delikanlısına kucak açmışsınız tebrikler. Ey Türk gençliği, şimdi lütfen evinizin mümkünse bodrumunda varsa kümesinde (ki haber değeri taşısın) 10-15 bin dolar harcayarak bir simülatör tasarlayın ve sonra da Anadolu Jet'in kapısına dayanın. Belki size de bir koltuk çıkar. (Karadenizliler tercih nedeni ise bilemem)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ne yalan söyleyeyim özendim kendisine. Şanslı bir arkadaşmış. Çekememezlik olsun diye söylemiyorum ama yaptığı şeyde çok zor birşey değil. 10.000 TL harcayıp parçaları alıp birleştirmek. Hobisine 21 yaşında 10bin tl harcıyorsa ailesinin hali vakti yerinde demektir. Bunu yapan da birçok insan var zaten. Ne ilk ne de son kişidir kendisi. Anadolu Jet in bir reklamından öte birşey değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kardeşimiz inşallah emeline kavuşur.istedikten sonra gerisi kabiliyet ve imkan meselesi..bu arada kendini anasından doğma pilot sananlara buda güzel bir örnek..tebrikler kardeşim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Anadolu jet bır adım daha atmalı ve bu sevgılı kardesımızı bu sektore kazandırmalı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000