30 Nisan 2011, Cumartesi 18:19:19

ANADOLUJET UÇUŞ İÇİN İZİN BEKLİYOR

AnadoluJet’in Gökçeada’ya yapacağı seferler için DHMİ ile sivil havacılıktan uçuş izinleri beklendiğini söyleyen AnadoluJet Bölge Uçuşları Başkanı Sami Alan, “Kesin tarih olmamakla beraber Gökçeada uçuşlarına bu yıl içersinde başlayacağız” dedi.
  • Anlam veremediğim durum şu: THY, AnadoluJet" markasıyla iç hat uçuşlarını artırması gerekirken, özel havayolları çok daha hızlı bir şekilde parkurlarını artırıyorlar.
  • Sami bey yeni yerlere ucmaya baslamadan once suanda uctugunuz destinasyonlarin takibini yapsaniz iyi olur. pazarlada bulunan elemanlariniz cok zayif bir stansted ankara ucusu baslattiniz oyle kaldi hafta da 3 defa ucuyor 3 ucakta toplasan 165 yolcu eder ama fiyatlar tavan K classtan baska yer acmiyorsunuz bu destinasyonda %80 doluluk yasasaniz tamam diyecegiz ama bos ucuslar yapiyorsunuz ve ayrica fiyatlar cok yuksek marketingde bulunan elemanlarla olmuyor bu is birakin bu isleri yerel pazarlamada calisan arkadaslara sizinkiler ankarada kafasini kaldirip disariya goz atmiyor yolcular baska ucuslari kullaniyor
  • bu adam her zaman neden 100 mumluk ampül gibi ışıldıyor?
  • Askeri küçük meydana, askeri kargo ve askeri helikopterler gitmektedir.Askeri uçaklar için bir sıkıntı zaten yok.Sivil uçaklar ise SHGM aracılığı ile Dış işleri bakanlığından özel izin almadan bölgeye uçuş düzenliyemez.Sizin sivil uçuş dedikleriniz ambulans amaçlıdır.Ticari Hava Taşımacılığına ise uluslar arası anlaşmalar gereği izin verilmemektedir.Bende 85 trilyon harcanmış bir meydanın kullanılmasını tabiki isterim ama mevcut şartlarda mümkün değildir.Siyasiler her vaatlerini tutsalar zaten ülkede sorun kalmazdı bunuda unutmayalım.
  • bu resındekı kışı konya beledıye başkanı tahır akyurek bılgınıze
  • hemen yanındaki yunan adalarına avrupanın bütün şehirlerinden sefer var..yunan adaları ile aynı iklim ve özelliklere sahip olmasına rağmen sefer olmadığı için turist gidemiyor..siz bir uuşa başlayın gerisi gelecektir..
  • Gokceada acilamaz diyorsunuzda, suanki yeni alanin yaninda bulunan ve gecenlere kadar kullanilan askeri ve sivil ucuslara acik olan alani nasil izah edeceksiniz? Ulastirma eski bakani Yildirim acik acik soyledi bir engel yok diye. Para kazanabilecegine inanan her sirkete acik dedi. Peki bunu nasil izah edeceksiniz?
  • gökçe ada havaalanının şuan ki statüsü sadece insani yardım uçuşlarına açık havaalanı statüsüdür.Montrö boğazlar anlaşmasına göre belirlenmiş ltp1 yasaklı sahası içinde bulunan havaalanı ve hava sahası sivil uçuşlara yasaklıdır.buraya uçuş olabilmesi için montrö anlaşmasındaki hükümler değiştirilmelidir,bu da uluslararası bir iştir.Sonuç olarak bu uluslararası bağlayıcı anlaşma ortadayken ve değiştirilmeden bölgeye ticari veya genel havacılık maksatlı sivil uçuş düzenlenemez kimse kimseyi kandırmasın!!
  • İş yap biraz...Toplamışşın bütün kıroları...
  • alanda ufak tefek altyapi alet cihaz eksiklikleri giderilince ucuslar baslayacak.

Alan, AnadoluJet’in günlük Çanakkale seferlerini arttırmaya yönelik herhangi bir çalışma yapılmadığını, Ankara ve İstanbul Sabiha Gökçen uçuşlarının tek sefer şeklinde devam edeceğini söyledi.
 
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın davetlisi olarak dün Çanakkale’ye gelen AnadoluJet Bölge Uçuşları Başkanı Sami Alan, Gökçeada seferleri ile ilgili yasal prosedürleri tamamlamaya çalıştıklarını söyledi.

Bakan söz vermişti

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, geçen yıl hizmete açtığı Gökçeada Havaalanı’ndan kısa süre sonra Gökçeada-İstanbul- Ankara uçuşlarının başlayacağı yönünde söz vermiş ve daha sonraki günlerde bu yönde Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay’ın da ‘AnadoluJet uçuşlar için hazırlanıyor” diye kamuoyuna bağlayıcı demeçler vermişti.

Kolay olmuyor

AnadoluJet Bölge Uçuşları Başkanı Sami Alan’a dünkü Çanakkale gezisinde bunlar hatırlatıldığında, “Bizim Gökçeada uçuşlarımızla ilgili planlarımız hazır. Bu yönde bir sıkıntı yok, ancak bunun için DHMİ ile sivil havacılıktan uçuş izinlerini  bekliyoruz. Bu tür prosedürlerin yerine gelmesi kolay olmuyor. Kesin tarih olmamakla beraber Gökçeada uçuşlarına bu yıl içersinde başlayacağız” dedi.

Alan, AnadoluJet’in günlük Çanakkale seferlerini arttırmaya yönelik herhangi bir yeni çalışma yapılıp yapılmadığı yönündeki sorulara, Ankara ve İstanbul Sabiha Gökçen uçuşlarının tek sefer şeklinde devam edeceğini, yeni bir planlamanın söz konusu olmadığı şeklinde yanıt verdi.

ANADOLUJET UÇUŞ İÇİN İZİN BEKLİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 13 yıl önce
Anlam veremediğim durum şu: THY, AnadoluJet" markasıyla iç hat uçuşlarını artırması gerekirken, özel havayolları çok daha hızlı bir şekilde parkurlarını artırıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sami bey yeni yerlere ucmaya baslamadan once suanda uctugunuz destinasyonlarin takibini yapsaniz iyi olur. pazarlada bulunan elemanlariniz cok zayif bir stansted ankara ucusu baslattiniz oyle kaldi hafta da 3 defa ucuyor 3 ucakta toplasan 165 yolcu eder ama fiyatlar tavan K classtan baska yer acmiyorsunuz bu destinasyonda %80 doluluk yasasaniz tamam diyecegiz ama bos ucuslar yapiyorsunuz ve ayrica fiyatlar cok yuksek marketingde bulunan elemanlarla olmuyor bu is birakin bu isleri yerel pazarlamada calisan arkadaslara sizinkiler ankarada kafasini kaldirip disariya goz atmiyor yolcular baska ucuslari kullaniyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu adam her zaman neden 100 mumluk ampül gibi ışıldıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Askeri küçük meydana, askeri kargo ve askeri helikopterler gitmektedir.Askeri uçaklar için bir sıkıntı zaten yok.Sivil uçaklar ise SHGM aracılığı ile Dış işleri bakanlığından özel izin almadan bölgeye uçuş düzenliyemez.Sizin sivil uçuş dedikleriniz ambulans amaçlıdır.Ticari Hava Taşımacılığına ise uluslar arası anlaşmalar gereği izin verilmemektedir.Bende 85 trilyon harcanmış bir meydanın kullanılmasını tabiki isterim ama mevcut şartlarda mümkün değildir.Siyasiler her vaatlerini tutsalar zaten ülkede sorun kalmazdı bunuda unutmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu resındekı kışı konya beledıye başkanı tahır akyurek bılgınıze

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hemen yanındaki yunan adalarına avrupanın bütün şehirlerinden sefer var..yunan adaları ile aynı iklim ve özelliklere sahip olmasına rağmen sefer olmadığı için turist gidemiyor..siz bir uuşa başlayın gerisi gelecektir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gokceada acilamaz diyorsunuzda, suanki yeni alanin yaninda bulunan ve gecenlere kadar kullanilan askeri ve sivil ucuslara acik olan alani nasil izah edeceksiniz? Ulastirma eski bakani Yildirim acik acik soyledi bir engel yok diye. Para kazanabilecegine inanan her sirkete acik dedi. Peki bunu nasil izah edeceksiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
gökçe ada havaalanının şuan ki statüsü sadece insani yardım uçuşlarına açık havaalanı statüsüdür.Montrö boğazlar anlaşmasına göre belirlenmiş ltp1 yasaklı sahası içinde bulunan havaalanı ve hava sahası sivil uçuşlara yasaklıdır.buraya uçuş olabilmesi için montrö anlaşmasındaki hükümler değiştirilmelidir,bu da uluslararası bir iştir.Sonuç olarak bu uluslararası bağlayıcı anlaşma ortadayken ve değiştirilmeden bölgeye ticari veya genel havacılık maksatlı sivil uçuş düzenlenemez kimse kimseyi kandırmasın!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İş yap biraz...Toplamışşın bütün kıroları...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
alanda ufak tefek altyapi alet cihaz eksiklikleri giderilince ucuslar baslayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000