01 Aralık 2015, Salı 13:39:30

Anadolujet uçağında maskeler açıldı, panik yaşandı!

Samsun’dan İstanbul’a gelmek üzere havalanan Anadolujet’e ait Boeing 737-800 tipi uçakta kabin basıncı arızası yaşandı.
  • Uçak 21.10da kalkışa geçti. 15 dakika kadar süre geçtikten sonra ilk türbülans ve şiddetli sarsıntı yaşandı. iki kez hava boşluğuna düştü. ilk hava boşluğunda herşey normaldi. ikinci hava boşluğunda ise uçak konumunu koruyamayarak irtifa kaybetmeye başladı ve maskeler düştü. pilot kabin basıncındaki arızadan dolayı acil iniş yapacağını bildirdi.normal seyrinde bir miktar eğimle yukarı bakan uçağın ön kısmı aşağı doğru bakmaya başladı. irtifa kaybetme olayı yaklaşık 1 dakika kadar devam etti. bu anda kulaklardaki basınçla beraber panik yaşayanlar oldu. yaklaşık 35 dakika kadar havada kaldıktan sonra 21.45 te uçak samsuna geri indi. buraya kadar şikayet edeceğim bir konu yok fakat havalananına indikten sonra en azından bir yetkilinin bizleri karşılayarak bilgi vermesi ve ilgilenmesi gerekliydi. kimse hiçbir şekilde ilgilenmedi. tam bir kaos ortamı yaşanmasına sebebiyet verdiler. THY gibi bir firmanın vardiya amirlerinin bu kriz ortamlarını yönetebilecek donanıma sahip olması gerekir.
  • Yasadigim bu olaydan sonra bugun 10.40 da ucaga binecegim SZF-SAW Ucusu gerçeklesecek, simdiden panik ve korku sarmis durumda umarim ucakta sakin kalabilmeyi başarabilirim...
  • Thy nin en büyük hatası anadolunettir. 2013 te thy bünyesine katılacağı şimdiden yönetimde konuşulmaya vaşlandı
  • pilot basınç sistemine dokunmaz o otomatiktir. memurlarda oturup oksijen maskesini takarlar ölmemek için kaptanlar da. maskeleri zaten gösteriyorlar uçuş başlamadan. sağlık kontrolüne gerek yok durum sadece basınç azaldığı için oksijen yetersizliği. indikten sonra bir problem olmaz havada olmadıysa tabi. uçak göndersinler diye bir durum yoktur uçak varsa zaten gelir. hava alanı gece müdürü siye bir kimse yoktur. saatlerce havada tutamazlar çünkü ölürsünüz böyle bir durumda bu da yalan. uçaklarla ilgili bilgiyi arama motorlarında ve ya video sitelerinde aratarak edinebilirsiniz. bu sayede gerçekten bilgili olabilirsiniz.
  • O aksam ben de uçakta yolculuk yapıyordum. Uçak personelinden bir şikayetimiz yok. hatta teşekükr ediyorum onlara. Fakat indiğimizde bize yapılan muamele hiç hoş degildi. Zaten herkesin kullakları duymuyordu basınçtan dolayı . Çıkıp ta kimse bir açıklama yapmadı. Ne olacak ne diyorlar diye herkes birbirine soruyordu. Saat 12:00 a kadar orada çözüm bulmaya çalıştık. Ben bileti 24 saat sonraya alabildim.Tüm islerimi iptal etmek zorunda kaldım. 1,5 yıldır sıra beklediğim bir eğitime gidemedim.Dün aksam ki yolculuğumuzda yanıma oturan bayan o ucakta yolcu imiş ve tekrar uçaga binince fenalaştı. nefes alamadı onu sakinleştirmek yanında oturan bizlere kaldı Aynı durumda olan başkaları da vardı. insanların resmen psikolojisi bozuldu, uğradığımız maddi zararlar da cabası.
  • Guvenligi temin ermek zorundasiniz aksi halde siz buyuk oldugunu soyleyen capsiz bir sirket olursunuz burdan hem havada hem karada bu panigu yasayan tum arkadaslarimiza gecmis olsun CENABÜ RABBÜL ALEMÎN birdaha yasatmasin diyorum
  • Bizim ulkemizdeki hemen hersey deve misali isler deveye sormusla neren egri nerem dogruki demis... Burdan yasadiginiza sukredin calisanlar ne yapsin iftira atmayin diyen arkadaslara ilk sozum ALLAH C.C. ayni durumu sizlere yasatmasin diyorum bana dokunmayan yilan bin yasasin zihniyeti dogru bi tutum degil ayric herkese bir doktora gerek yok avrupada bugibi durumlar icin bi doktor bi psikolog saglik ekini tahsidi varken ve insanlarin yasadigi psikolojik buhran ve sonrasinda bi nebze olsun onlari sakinlestrmek adina bu sekilde ihtimam varken bizde olmamasi havada yasadigimiz panik korku ve karmasanin karada havaalanindada devam etmesi ve daha otele yerlestirmeyi bile ofganize edemeyen bir kurum sozkonusuyken nasil kalkipta biz buyuk kurumsal bir firmayiz ve yerliyiz diyebilirsiniz kimse cokarlari yada calistigi yeri korunak adina o kaosu yasayan insanlara saygusizlik etmesin global dunyada ve 2015 yilinda yasiyorsak havada olanida sonrasinda karada olabilicek aksaklik ve guvenligi
  • bende o uçakta yolcu olarak bulundum, ve iniş sonrasında tam bir rezalet yaşandı. - Arızaya dair hiçbir bilgi verilmedi, basınc sorunu haricinde. Bunun üzerine satış temsilcisi birde "Bilgi verilseydi sanki anlıcakmıydınız, zaten anlamadığınız bir konu hakkında neden bilgi istiyorsunuz, bizim Türk milleti hep böyle anlamadığı konular hakkında soru sorup durur" dedi. Böyle bir terbiyesiizlik olabilirmi? Hayatımızdan oluyorduk ve sebebini öğrenmeye hakkımız yok, hakıkımız olmadığı gibide aklımız ermiyor. Böyle bir rezalet olamaz. - İnsanlara bir bardak su bile ikram edilmedi. Fenalaşan hamile bayana bile. - Sağlık ekipleri vs. zaten ortada yoktu, bırakın psikolojik desteği (ki böyle travmalar sonucunda gerekli olan bir müdahale bu) - Yedek uçak konusu tamamen yalan - Otele gitmeyi dahi yolcular organize ettiler . Ordaki personel tamamen yetersizdi. Bu THY adına büyük bir ayıptır. Bu gibi kriz durumlara daha iyi hazırlıklı olmalı, özellikle iniş sonrasında yaşananlar kabul edilemez.
  • Galiba biz milletçe biri ölmedikçe bir işin yanlış prosedürlere dayandırıldığı anlamayıp anlatamayacağız. Bakın arkadaşlar uçak arıza yapabilir sağ sağlim indik lakin... Ofiste müdür yok diyoruz bela okuyor, uçak indi buradaki uçak mühendislerinin dediğine göre 189 yolcuymuş.. Yedeği gelmiyor hadi gelmedi bir yetkili arayıp duruma müdahale etmez mi hadi etmedi her türlü durum için önem düşünülmez mi bu tip durumları sık yaşamıyoruz milletin reaksiyon göstermesini normal karşılayın iddaa da tek maça yatmadık beyler uçak bu uçak! Biletini sonraki uçuşa alan insanlara konaklama verdiler harika ancak uçak saati uymayıp bileti iptal edenlere bunu sağlamadılar yani Türkçe meali paran yoksa tanımıyoruz az önce can korkusu yaşatan bizim uçak değildi başının çaresine bak.. Personele birşey dememeye karar verdim onlarında eli ayağı kitlendi belli ki kriz yönetimi eğitimi verilmiyor. Dua edelim de ölen olmadı. Zaten Allah'a emanetiz. Sonuç havaalanında 3-5 dost edindik 13-14 saat geçirdik.
  • @cagatay_temel ucak kalkmadan once safety demoyu izlemezsen burda bok atarsin millete . onu cekip aktif etmen gerektigini dinlemedin mi bilgilendirme yapilirken . dur tahmin edeyim telefonla mesajlasiyordun ya da muzik dinliyordun. Arıza olabilir olamaz diye birsey yok ama hala en güvenli ulasim havayolu. Ben kemerini bile baglamaktan aciz olan bu millete ne anlatiyosam. Gecmis olsun.

Samsun’dan İstanbul’a gelmek üzere havalanan Anadolujet’e ait Boeing 737-800 tipi uçakta kabin basıncı arızası yaşandı. Oksijen maskeleri açıldı, uçak kalkıştan 15 dakika sonra Çarşamba Havalimanı’na iniş yaptı.

Samsun Çarşamba Havalimanı’ndan İstanbul’a gitmek üzere dün akşam saat 20:45’te kalkan Anadolujet’e ait Boeing 737-800 tipi uçakta kabin basıncı arızası yaşandı. Oksijen maskeleri açıldı, uçağın kaptan pilotu kalkıştan kısa süre sonra yaşanan arıza sebebiyle Samsun’a dönmek için kule ile irtibata geçti.  Uçak bir süre sonra sorunsuz şekilde inişini gerçekleştirirken basın arızası sebebiyle bazı yolcuların kulaklarından rahatsızlandığı ve havalimanındaki revire yönlendirildikleri öğrenildi.

Yolcular indikten sonra yetkililerin kendileriyle ilgilenmediğini öne sürerken Airporthaber’in bilgi aldığı şirket yetkilileri, yolcularla iniş sonrasında yakından ilgilenildiğini ve yedek uçakla yolcuların İstanbul’a gönderildiğini bildirdi.

Bu arada Airporthaber'e ulaşan bazı yolcular, Anadolujet'in bir başka uçakla yolcuların İstanbul'a gönderildiği bilgisini yalanlarken yolculardan 18'inin bir sonraki uçakla, bir bölümünün de Ankara aktarmalı olarak olarak gönderildiklerini belirterek, bazı yolcular ise 13-14 saat boyunca havaalanında konaklamak zorunda kaldığını, yolcuların otele yerleştirilmediğini belirttiler.

©AirportHaber

Bu arada bazı yolcular uçak içinde oksijen maskelerinin açılma anını böyle görüntüledi:

 

Anadolujet uçağında maskeler açıldı, panik yaşandı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

basil ~ 8 yıl önce
Uçak 21.10da kalkışa geçti. 15 dakika kadar süre geçtikten sonra ilk türbülans ve şiddetli sarsıntı yaşandı. iki kez hava boşluğuna düştü. ilk hava boşluğunda herşey normaldi. ikinci hava boşluğunda ise uçak konumunu koruyamayarak irtifa kaybetmeye başladı ve maskeler düştü. pilot kabin basıncındaki arızadan dolayı acil iniş yapacağını bildirdi.normal seyrinde bir miktar eğimle yukarı bakan uçağın ön kısmı aşağı doğru bakmaya başladı. irtifa kaybetme olayı yaklaşık 1 dakika kadar devam etti. bu anda kulaklardaki basınçla beraber panik yaşayanlar oldu. yaklaşık 35 dakika kadar havada kaldıktan sonra 21.45 te uçak samsuna geri indi. buraya kadar şikayet edeceğim bir konu yok fakat havalananına indikten sonra en azından bir yetkilinin bizleri karşılayarak bilgi vermesi ve ilgilenmesi gerekliydi. kimse hiçbir şekilde ilgilenmedi. tam bir kaos ortamı yaşanmasına sebebiyet verdiler. THY gibi bir firmanın vardiya amirlerinin bu kriz ortamlarını yönetebilecek donanıma sahip olması gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sibel ~ 8 yıl önce
Yasadigim bu olaydan sonra bugun 10.40 da ucaga binecegim SZF-SAW Ucusu gerçeklesecek, simdiden panik ve korku sarmis durumda umarim ucakta sakin kalabilmeyi başarabilirim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ferhatdolazzz ~ 8 yıl önce
Ben de o uçaktaydım haklısınız :)
AkayAFSAR ~ 8 yıl önce
Thy nin en büyük hatası anadolunettir. 2013 te thy bünyesine katılacağı şimdiden yönetimde konuşulmaya vaşlandı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilgi ~ 8 yıl önce
pilot basınç sistemine dokunmaz o otomatiktir. memurlarda oturup oksijen maskesini takarlar ölmemek için kaptanlar da. maskeleri zaten gösteriyorlar uçuş başlamadan. sağlık kontrolüne gerek yok durum sadece basınç azaldığı için oksijen yetersizliği. indikten sonra bir problem olmaz havada olmadıysa tabi. uçak göndersinler diye bir durum yoktur uçak varsa zaten gelir. hava alanı gece müdürü siye bir kimse yoktur. saatlerce havada tutamazlar çünkü ölürsünüz böyle bir durumda bu da yalan. uçaklarla ilgili bilgiyi arama motorlarında ve ya video sitelerinde aratarak edinebilirsiniz. bu sayede gerçekten bilgili olabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok bilgili ~ 8 yıl önce
Kardeş keşke sende dediğin gibi yapıp bi aratsaymışsın.. Neyse pack nedir bi arat, bilgilen bakalım..
Pilot ~ 8 yıl önce
Kabin içerisindeki hava basıncı ya manuel yada otomatik olarak ayarlanabiliyor. Eğer pilot onu manuel den otomatiğe almayı unuttuysa böyle durumlar yaşanabilir. Bilmeden konuşma!
çok bilen ~ 8 yıl önce
siz çok biliyorsunuz !!1!1
HÜLYA ~ 8 yıl önce
O aksam ben de uçakta yolculuk yapıyordum. Uçak personelinden bir şikayetimiz yok. hatta teşekükr ediyorum onlara. Fakat indiğimizde bize yapılan muamele hiç hoş degildi. Zaten herkesin kullakları duymuyordu basınçtan dolayı . Çıkıp ta kimse bir açıklama yapmadı. Ne olacak ne diyorlar diye herkes birbirine soruyordu. Saat 12:00 a kadar orada çözüm bulmaya çalıştık. Ben bileti 24 saat sonraya alabildim.Tüm islerimi iptal etmek zorunda kaldım. 1,5 yıldır sıra beklediğim bir eğitime gidemedim.Dün aksam ki yolculuğumuzda yanıma oturan bayan o ucakta yolcu imiş ve tekrar uçaga binince fenalaştı. nefes alamadı onu sakinleştirmek yanında oturan bizlere kaldı Aynı durumda olan başkaları da vardı. insanların resmen psikolojisi bozuldu, uğradığımız maddi zararlar da cabası.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aga ~ 8 yıl önce
Maskeler dusmeseydi durum fark edilmeyebilir ve oksijen sorunu nedeniyle bilinç bulanikliklari ,hipoksi dediğimiz durumla karşı karşıya kalabilirsiniz. Durumun farkedilmiş ve 15 dk gibi kısa bi surede yere indigine şükretmeli herkes. Uçuşta her şey en başında ayrintisiyla gösterilir ki , havada bir şeyleri anlatmak için yeterli zaman olmazsa her yolcu kendi kendine yapması gerekeni yapsın . Basınç arızası kimi zaman en zor farkedilen durumdur. Kabin ve kokpit ekibi bu gibi durumlar için egitimlidir , ve yolcular kendi sorumluluklarinin farkinda olmak adina her turlu bilgilendirmeyi dikkate almakla yükümlüdür.Tarihteki en önemli örneği, Helios kazasıdır.Bu olayı izlemenizi ve hayatta olduğunuz için mutlu olmanızı tavsiye ederim.Çünkü bir uçuşta en önemli şey EMNİYET tir. Maddi kayıplar , eğitime gidemeyisiniz ,bir sonraki uçağın geç gelişi hiçbiri ama hiçbiri siz değerli yolcuların ve sizlerin emniyetinden sorumlu bu değerli ekiplerin hayatından daha değerli değildir.
Deve misali ~ 8 yıl önce
Guvenligi temin ermek zorundasiniz aksi halde siz buyuk oldugunu soyleyen capsiz bir sirket olursunuz burdan hem havada hem karada bu panigu yasayan tum arkadaslarimiza gecmis olsun CENABÜ RABBÜL ALEMÎN birdaha yasatmasin diyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deve misali ~ 8 yıl önce
Bizim ulkemizdeki hemen hersey deve misali isler deveye sormusla neren egri nerem dogruki demis... Burdan yasadiginiza sukredin calisanlar ne yapsin iftira atmayin diyen arkadaslara ilk sozum ALLAH C.C. ayni durumu sizlere yasatmasin diyorum bana dokunmayan yilan bin yasasin zihniyeti dogru bi tutum degil ayric herkese bir doktora gerek yok avrupada bugibi durumlar icin bi doktor bi psikolog saglik ekini tahsidi varken ve insanlarin yasadigi psikolojik buhran ve sonrasinda bi nebze olsun onlari sakinlestrmek adina bu sekilde ihtimam varken bizde olmamasi havada yasadigimiz panik korku ve karmasanin karada havaalanindada devam etmesi ve daha otele yerlestirmeyi bile ofganize edemeyen bir kurum sozkonusuyken nasil kalkipta biz buyuk kurumsal bir firmayiz ve yerliyiz diyebilirsiniz kimse cokarlari yada calistigi yeri korunak adina o kaosu yasayan insanlara saygusizlik etmesin global dunyada ve 2015 yilinda yasiyorsak havada olanida sonrasinda karada olabilicek aksaklik ve guvenligi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 8 yıl önce
bende o uçakta yolcu olarak bulundum, ve iniş sonrasında tam bir rezalet yaşandı. - Arızaya dair hiçbir bilgi verilmedi, basınc sorunu haricinde. Bunun üzerine satış temsilcisi birde "Bilgi verilseydi sanki anlıcakmıydınız, zaten anlamadığınız bir konu hakkında neden bilgi istiyorsunuz, bizim Türk milleti hep böyle anlamadığı konular hakkında soru sorup durur" dedi. Böyle bir terbiyesiizlik olabilirmi? Hayatımızdan oluyorduk ve sebebini öğrenmeye hakkımız yok, hakıkımız olmadığı gibide aklımız ermiyor. Böyle bir rezalet olamaz. - İnsanlara bir bardak su bile ikram edilmedi. Fenalaşan hamile bayana bile. - Sağlık ekipleri vs. zaten ortada yoktu, bırakın psikolojik desteği (ki böyle travmalar sonucunda gerekli olan bir müdahale bu) - Yedek uçak konusu tamamen yalan - Otele gitmeyi dahi yolcular organize ettiler . Ordaki personel tamamen yetersizdi. Bu THY adına büyük bir ayıptır. Bu gibi kriz durumlara daha iyi hazırlıklı olmalı, özellikle iniş sonrasında yaşananlar kabul edilemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sefa ~ 8 yıl önce
Umarım o sözleri sarf eden kişiyi amirlerine bildirirsiniz.
Kabullenememek ~ 8 yıl önce
Galiba biz milletçe biri ölmedikçe bir işin yanlış prosedürlere dayandırıldığı anlamayıp anlatamayacağız. Bakın arkadaşlar uçak arıza yapabilir sağ sağlim indik lakin... Ofiste müdür yok diyoruz bela okuyor, uçak indi buradaki uçak mühendislerinin dediğine göre 189 yolcuymuş.. Yedeği gelmiyor hadi gelmedi bir yetkili arayıp duruma müdahale etmez mi hadi etmedi her türlü durum için önem düşünülmez mi bu tip durumları sık yaşamıyoruz milletin reaksiyon göstermesini normal karşılayın iddaa da tek maça yatmadık beyler uçak bu uçak! Biletini sonraki uçuşa alan insanlara konaklama verdiler harika ancak uçak saati uymayıp bileti iptal edenlere bunu sağlamadılar yani Türkçe meali paran yoksa tanımıyoruz az önce can korkusu yaşatan bizim uçak değildi başının çaresine bak.. Personele birşey dememeye karar verdim onlarında eli ayağı kitlendi belli ki kriz yönetimi eğitimi verilmiyor. Dua edelim de ölen olmadı. Zaten Allah'a emanetiz. Sonuç havaalanında 3-5 dost edindik 13-14 saat geçirdik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabin memuru ~ 8 yıl önce
@cagatay_temel ucak kalkmadan once safety demoyu izlemezsen burda bok atarsin millete . onu cekip aktif etmen gerektigini dinlemedin mi bilgilendirme yapilirken . dur tahmin edeyim telefonla mesajlasiyordun ya da muzik dinliyordun. Arıza olabilir olamaz diye birsey yok ama hala en güvenli ulasim havayolu. Ben kemerini bile baglamaktan aciz olan bu millete ne anlatiyosam. Gecmis olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin Memuruna ~ 8 yıl önce
Anlaşılan o ki sizin her uçuşunuz da oksijen maskesi düşüyor sürekli denemişsiniz. Buradan millete boşuna iftira atma can havliyle insanlar tabiki maskeye asılıyor. Olay anında içeriye gelen yetkili oksijen vermez nefes almanızı kolaylaştırır açıklamasını yaptı. Önce deneyin sonra cevap verin burada videoyu anlatma yaşa.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000