06 Ekim 2013, Pazar 15:03:01

ANADOLUJET UÇAĞI PİST BAŞINDAN GERİ DÖNDÜ

AnadoluJet'in Van-Ankara seferini yapacak uçağı, pistte hızlanmak üzereyken motor arızası nedeniyle havalanamadan geri döndü.
  • bilmesek inanacağız, anadolu jet filosunda en genç uçak 5, en yaşlı uçak 14 yaşında ve 14 yaşında sadece iki uçak var. kalanlar genelde 5-6 yıllık genç uçaklar. oturup da kafadan sıkmayın, hürriyet.com değil burası, havacılar var burada.
  • kimsenin savunucusu değilim ama, anadolujet'in filosuna girip, kuyruk tescillerinden uçak bilgilerini internette aratırsanız, 737-800'lerin ortalama 5-6 yaşında olduğunu görürsünüz. sonra da burada yanlış yorumlar yazmazsınız.
  • Anadolu Jet deki Bütün 737/800 uçaklar SunExpress e aittir. SunExpress Ucuz operasyon yapmak için dünya da ki tüm yaşlı uçakları ,bünyesine alıyor.Allah dan teknik ekip bu uçaklarda fazlasıyla tecrübeli fazla sorun yaşamıyorlar.Ama teknik bu eski uçaklar yüzünden çok dertli.Allah ekibe kolaylıklar versin. Herkese güvenli uçuşlar dilerim.
  • Sağır duymaz uydurur derler ya , tam öyle olmuş bu haber maalesef . Arıza motorda değil leading edge flaplarda , piste çıkıp koşma da hiç yaşanmadı . Boarding sonrası motor çalıştırma sırasında fark edildi arıza (bkz. before taxi checklist) , teknisyen arkadaş baktı çözülemedi ve SAW'dan parça gönderildi bir başka AnadoluJet seferi ile . Neticede 1400 UTC civarında da uçak tekrar faal oldu . Yolculara da uçaktan indirilmeleri sırasında ve arızanın netleşmesini takiben tüm açıklamalar yapıldı , anlamamışlar ya da dinlememişler ise bu onların problemidir ! Hadi Zaman gazetesi havacılıkla ilgili bir gazete değil yazabilir detaya inmeden , keşke Airporthaber azıcık araştırıp düzelterek doyurucu bir şekilde yayınlasa idi bilgileri .
  • Bütün Ryan Air den gelen eski uçaklar maalesef ülkemizde uçuyor. Iki günde bir arıza..
  • Anadolujet filosundaki en genç uçak 14 yaşında.. Neredeyse külüstür vaziyetteler.. Buna rağmen Sn. Hamdi Topçu bir TV röportajında hiç sıkılmadan "Pegasus THY'ye değil, olsa olsa AnadoluJet'e rakip olur" diyebiliyor.. Pegasusu'un yaş ortalaması 3 olan gıcır gıcır, fabrika çıkışlı yeni nesil 737-800 leri dikkate almadan.
  • Tüm eski uçakları anadolu jetle uçuruyolar

AnadoluJet'in bugün Ankara seferi için hazırlık yapan Boeing 737-800 tipi uçağı, 150 yolcusu ile saat 11.20 sıralarında Van'dan havalanmak için pist başına geldi. Kaptan pilot gerekli uyarıları yaptıktan sonra havalanmak üzere motorlara güç verdi. Ancak uçak hızlanırken sağ motordan bir gürültü duyuldu. Kaptan pilot yaşanan olay üzerine hızını düşürüp pistten park alanına geri döndü. Yolcular uçaktan indirildikten sonra teknik ekip motorda yaşanan sorunu çözmek için çalışmaya başladı.

Notordaki arızanın giderilmesi için İstanbul'dan Van'a gelecek başka bir uçakla parça getirileceği ve bunun sonrasında sıkıntının giderilebileceği öğrenildi. Yetkililer parçanın gelmesi ve yerine montajlanmasının ardından saat 16.00 sıralarında yolcuların Ankara'ya hareket edeceğini bildirdi. 

Terminalde bekletilen yolcular ise hiçbir yetkilinin kendilerine bilgi vermemesinden şikayet etti. (Zaman)

ANADOLUJET UÇAĞI PİST BAŞINDAN GERİ DÖNDÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

filo yaşı ~ 10 yıl önce
bilmesek inanacağız, anadolu jet filosunda en genç uçak 5, en yaşlı uçak 14 yaşında ve 14 yaşında sadece iki uçak var. kalanlar genelde 5-6 yıllık genç uçaklar. oturup da kafadan sıkmayın, hürriyet.com değil burası, havacılar var burada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aramaya inanmak ~ 10 yıl önce
kimsenin savunucusu değilim ama, anadolujet'in filosuna girip, kuyruk tescillerinden uçak bilgilerini internette aratırsanız, 737-800'lerin ortalama 5-6 yaşında olduğunu görürsünüz. sonra da burada yanlış yorumlar yazmazsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duayen ~ 10 yıl önce
Anadolu Jet deki Bütün 737/800 uçaklar SunExpress e aittir. SunExpress Ucuz operasyon yapmak için dünya da ki tüm yaşlı uçakları ,bünyesine alıyor.Allah dan teknik ekip bu uçaklarda fazlasıyla tecrübeli fazla sorun yaşamıyorlar.Ama teknik bu eski uçaklar yüzünden çok dertli.Allah ekibe kolaylıklar versin. Herkese güvenli uçuşlar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn Duayen ~ 10 yıl önce
Bilmeden konuşmayın lütfen.Uçaklar yaşlı falan değil sanırım siz yaşlı uçak görmediniz.Hem yaşlı olduğunu düşünürsek uçakları SunExpress değil THY alıyor.Aldıktan sonra SXS adına geçiriyor tamamen danışıklı dövüş.SXS nin uçak alımın da söz hakkı yok AJ uçakları için.Alınan uçak SXS bunyesıne gecıyor yani resmi olarak SXS uçağı oluyor daha sonra ise ekibiyle birlikte AJ ye kiralanıyor.Resmiyette SXS uçağı fakat parayı veren arka plandaki gercek mal sahibi ise AJ. Bir konu hakkın da emın olmadan yorum yapma. Simdi herkese hayırlı sabahlar
mehmet ~ 10 yıl önce
Anadolujet'in filosunda 26 adet tayyare vardır ve ortalama yasları 8'dir. Dipnot: Yaşlı tayyare yoktur, bakımsız tayyare vardır. Bakınız : Iran Mahan air. Araştırmadan bilinçsizce sırf karalamak için yorum yazmayın lütfen.
Eksik Haber ~ 10 yıl önce
Sağır duymaz uydurur derler ya , tam öyle olmuş bu haber maalesef . Arıza motorda değil leading edge flaplarda , piste çıkıp koşma da hiç yaşanmadı . Boarding sonrası motor çalıştırma sırasında fark edildi arıza (bkz. before taxi checklist) , teknisyen arkadaş baktı çözülemedi ve SAW'dan parça gönderildi bir başka AnadoluJet seferi ile . Neticede 1400 UTC civarında da uçak tekrar faal oldu . Yolculara da uçaktan indirilmeleri sırasında ve arızanın netleşmesini takiben tüm açıklamalar yapıldı , anlamamışlar ya da dinlememişler ise bu onların problemidir ! Hadi Zaman gazetesi havacılıkla ilgili bir gazete değil yazabilir detaya inmeden , keşke Airporthaber azıcık araştırıp düzelterek doyurucu bir şekilde yayınlasa idi bilgileri .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 10 yıl önce
Bütün Ryan Air den gelen eski uçaklar maalesef ülkemizde uçuyor. Iki günde bir arıza..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ya ~ 10 yıl önce
bir arkadasım almanların spor arabasını satın aldı TR distr.den.Arabanın arka camından aracın ıcıne su gırıyordu ve araba daha 2 gunluktu.Dıstr.değiştirmedia racı yenısı ıle tamır olcak dedı vs... Bu olayda anlatmak ıstedegım sıfır ne alırsan al onemlı olan bakımlarını zamanında yapmaktır.Bız ne eskı ucaklar gorduk havada nerdeyse f16 gıbı ucuyorlardı.Sen bakımını gununde yaparsan hıc bır sıkıntı olmaz ufak tefek sorunlar dahılınde.Havacılık sektorundekı herkes de bılır SunExpress teknıgın kalıtesını.Kımse bu konuda yalan soylemez.
Filo Çok Yaşlı ~ 10 yıl önce
Anadolujet filosundaki en genç uçak 14 yaşında.. Neredeyse külüstür vaziyetteler.. Buna rağmen Sn. Hamdi Topçu bir TV röportajında hiç sıkılmadan "Pegasus THY'ye değil, olsa olsa AnadoluJet'e rakip olur" diyebiliyor.. Pegasusu'un yaş ortalaması 3 olan gıcır gıcır, fabrika çıkışlı yeni nesil 737-800 leri dikkate almadan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı mısınız ? ~ 10 yıl önce
Eğer bu satırların yazarı bir havacı ise ben kendimden şüphe edeceğim ! Uçağın yaşı değil bakımı önemlidir diye milyon kez yazıldı anlatıldı konuşuldu , hiç birini mi okumadınız dinlemediniz yahu ! Filonun yeni olması değil , tüm bakımlarının zamanında ve düzgün şekilde yapılması önemlidir , yeni uçakta arıza yapar ve emin olun eski uçaktan daha çok olur arızası yenilerin . Siz sadece yeni olduğu için Pegasus'un uçaklarına binmeye devam edin , bir gün bilinmeyen bir arıza nedeniyle saatlerce beklerseniz anlarsınız söylemek istediklerimi .
İstihkamcı ~ 10 yıl önce
Biz de biliyoruz yaş önemli değil.. THY tabi ki bakımını yapıyordur. Yorumumda "bakımsız" demedim ki.. siz nereden uyduruyorsunuzzz.. sadece "KÜLÜSTÜR" dedim.. Bakımlarının yapılmış olması KÜLÜSTÜR olduğu gerçeğini değiştirmiyor.. Yolcu konforu açısından berbat durumdalar.. Siz daha okuduğunuzu anlamamışsınız.. Siz bu okuduğunuzu bile tam anlayamama düzeyinizle havacılığınızdan da rahatlıkla şüphe edebilirsiniz sanırım.
Fason ~ 10 yıl önce
" @havacı mısınız " rumuzlu "Havacı" arkadaş'ın dikkatine: yorumda ne yazıyor iyi oku.. "Uçağın yaşı değil bakımı önemlidir diye milyon kez yazıldı anlatıldı konuşuldu , hiç birini mi okumadınız dinlemediniz yahu" diye sormuşsun.. eyvallah.. doğru söz söylemişsin.. fakat ana yorum da "AnadoluJet uçakları bakımsızdır" diye bir ifade yok ki... Adamcağız "Külüstür" diyor, "bakımsız" demiyor. yorumu iyi oku. Geçen hafta ben de TC-SAI ile uçtum. Bırakın külüstür olmasını resmen döküntü halde.. Bileti THY satıyo, gelen uçağın üstünde ANADOLUJET yazıyo, fakat uçağın asıl sahibi SUN EXPRESS, içindeki pilot ve hostesler ne THY ne Anadolujet, direkt olarak SUN EXPRESS kadrosundalar.. fason imalat gibi bir şey..
Vatandaş ~ 10 yıl önce
Tüm eski uçakları anadolu jetle uçuruyolar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000