26 Ağustos 2013, Pazartesi 17:32:25

ANADOLUJET PİLOTU UÇMAYI REDDETTİ!

Anadolujet’e ait Ankara-Gaziantep seferini yapacak Boeing 737-800 tipi uçağın kaptan pilotu, uçağın arıza defterinde üç gündür antiskid arızası yazılmasını gerekçe göstererek uçmayı kabul etmedi. Uçak seferden çekildi, bir başka uçak sefere verildi.
  • Allah'ım Canımızı Kimlere Emanet Ediyoruz.
  • ADAM HAKLI BEYLER... DAĞILIN !
  • bir an sevindim türk pilotu mu bu cesareti gösterdi diye ama yabancıymıs helal olsun adama....
  • Teknisyen olarak konusuyorum; adam haklı beyler. aferin adama uçmasın verdiler uçağı bize de tamir etmedikmi?
  • Preamble yazısına cevap veren dostlar! "Yine de kaptan isterse arızanın giderilmesini talep eder" cümlesinin ne çok yoruma ihtiyacı varmış meğer! Yok operatör kastediliyormuş,yok komutanımmış, yok üç günlük arızaymış, yok easaymış!!! Yukarıdaki cümle Türkçe! Uçağı uçuracak kişiye verilmiş bir yetkiye ama da sallamışsınız! Kompleks ve anlayış böyle birşey demek ki!!!
  • Yukarıda misafir rumuzlu arkadas a: Sanırım sizin de zihniyetle ilgili arızanız var uçak arızası ile zihniyetin ne alakası var?? Anti-skid off iken hava sartları ve pist durumuna göre Atatürk 36 ya inersin ama Antep veya Insburg gibi bazı meydanlara inmek için kamikaze yada cahilsin demektir. Preamle a: NOT:ŞU ÖN YARGILARDAN KURTULUN ARTIK ''KOMUTANIM'' HİÇBİR TEKNİK ELEMAN ARIZA SAVSAKLAMAZ ONLAR DA HERKESİN KOLAY SAHİP OLAMAYACAĞI LISANSLARININ SORUMLULUGUNU İYİ BİLİRLER BUNUN İÇİN REGULASYON GEREKLİLİKLERİNİ EN AZ PİLOTLAR KADAR EKSİKSİZ YERİNE GETİRİRLER. TEKNİSYEN ESKİDEN PİLOTUN (''KOMUTANIN'') DEDİĞİNİ DİKKATE ALIRDI AMA O YOK ARTIK BİTTİ ÇÜNKÜ KANALDAN DEĞİL OKULDAN GELİYORLAR ARTIK.... sen bilirsin gaptanım değil AMM,DDG,MEL,SHT VE EASA NE DİYORSA O... SYGILAR & KOMPLEKSSİZ OPERASYONLAR DİLERİM
  • Kaptanın itirazı arızaya değil zihniyete...
  • Kaptan bakmış antiskid arızalı, uçak bu şekilde görev icra eder mi evet ama kısıtlı şartlarda. Gaziantep te durum ne? Dar pist operasyonu. Bu uçakla olur mu? Olmaz. Mesele bu kadar basitken olayı magazinleştirmenin manası var mı? Yok. Kaptan da yok arıza 3 gündür yapılmadı ben gitmiyorum dememiştir kesinlikle. Bu uçakla bu sefer yapılamaz demiştir. Çok farklı şeyler.
  • pilot dorusunu yapmis.
  • O uçak ile aynı günlerde bnde uçtum ,INBD yada OUTBD sisteminden biri gayrifaal olarak kayıt altına alınmış ,gerekli presedür teknik tarafından yapılmış ve TLB'ye olması gerektiği gibi işlenmiştir,olası bir arızadır,zaman aşımı yoktur ve uçuş güvenliğini birebir ilgilendirecek bir durum yoktur yeterki alternatif frenleme prosedürünün uygulanması ,speed brake'lerin manual açılması,otomatik frenlemenin kullanılmaması,assumed temperature metodunun uygulanmaması ve operasyon yapılacak meydanlardaki performans ve hava şartlarının limit içi olması gibi durumlar göz önünde bulundurulsun.Önce olayın tam olarak ne olduğunu bilelim lütfen,sivil havacılık bunu okusun diyen arkadaş havacılığa meraklı ise önce açsın kendi biraz okusun yazmadan,bunlar yardımcı sistemlerdir,basitçe ABS diye tanımlamışsınız doğru,her arabada ABS mi var öyle düşünün en basitinden,burda yapılan tek hata OCC tarafından bu uçağın o uçuşa planlanmasıdır.Bu platformda tartışılması gereken konu en fazla bu olabilir...

Anadolujet’e ait TC-SNV kuyruk tescilli Boeing 737-800 tipi uçak kalkış öncesi pilotun arıza defterinde (log book) yazılı bir arızayı gerekçe göstermesi üzerine seferden çekildi. TK7124 sefer sayılı Ankara-Gaziantep seferini yapmaya hazırlanan uçağın kaptan pilotu, üç gündür aynı arızanın deftere işlenmesine rağmen giderilmediğini farkedince uçmak istemedi.

Antiskid arızası bulunduğu öğrenilen uçağın değiştirilmesini isteyen S. Podlesnik adlı pilot, aksi halde uçuşu gerçekleştirmeyeceğini belirtti. Bunun üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı ve uçağın bakıma alınmasına karar verildi.

Saat 16.15’te kalkması planlanan uçağın şu sıralarda bir başka uçağın sefere verilmesiyle seferini gerçekleştireceği belirtilirken sözkonusu arıza bulunan uçak seferden çekildi.

Yetkililer, sözkonusu uçak değişikliğinin rutin bir arıza sonrası uçak değişimi olduğunu vurgularken uçuş emniyetini etkileyecek bir durumun yaşanmadığını dile getirdi.

©AirportHaber.com ÖZEL

ANADOLUJET PİLOTU UÇMAYI REDDETTİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

c...z ~ 11 yıl önce
Allah'ım Canımızı Kimlere Emanet Ediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
ADAM HAKLI BEYLER... DAĞILIN !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7377 ~ 11 yıl önce
bir an sevindim türk pilotu mu bu cesareti gösterdi diye ama yabancıymıs helal olsun adama....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 11 yıl önce
Teknisyen olarak konusuyorum; adam haklı beyler. aferin adama uçmasın verdiler uçağı bize de tamir etmedikmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Preamble ~ 11 yıl önce
Preamble yazısına cevap veren dostlar! "Yine de kaptan isterse arızanın giderilmesini talep eder" cümlesinin ne çok yoruma ihtiyacı varmış meğer! Yok operatör kastediliyormuş,yok komutanımmış, yok üç günlük arızaymış, yok easaymış!!! Yukarıdaki cümle Türkçe! Uçağı uçuracak kişiye verilmiş bir yetkiye ama da sallamışsınız! Kompleks ve anlayış böyle birşey demek ki!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Avitaor ~ 11 yıl önce
Size daha once aciklamasini yaptigim gibi,preamble'da yazan sirket politikasi dir kaptan karari degil.kaptan isterse arizanin giderilmesini talep eder cumlesi tamamen dogrudur.Ariza varsa gerekli islem kaptan talep etmeden yapilmalidir.NoGo ise giderilmelidir,GoIF ise sartlar saglanmalidir.Go ise MEL'e gore sefere verilebilir.Kaptan isterse LOGO light yanmiyor,hot cup calismiyor diye ucagi almayabilir.Bu tavir ucus isletme ile pilot arasinda cozulur,diger bolumleri baglamaz.Turkce yazilan ifadeye Turkce cevap yaziyoruz,anlasilmayan nedir onu da ben anlayamadim.Saygilar
Havacı ~ 11 yıl önce
Yukarıda misafir rumuzlu arkadas a: Sanırım sizin de zihniyetle ilgili arızanız var uçak arızası ile zihniyetin ne alakası var?? Anti-skid off iken hava sartları ve pist durumuna göre Atatürk 36 ya inersin ama Antep veya Insburg gibi bazı meydanlara inmek için kamikaze yada cahilsin demektir. Preamle a: NOT:ŞU ÖN YARGILARDAN KURTULUN ARTIK ''KOMUTANIM'' HİÇBİR TEKNİK ELEMAN ARIZA SAVSAKLAMAZ ONLAR DA HERKESİN KOLAY SAHİP OLAMAYACAĞI LISANSLARININ SORUMLULUGUNU İYİ BİLİRLER BUNUN İÇİN REGULASYON GEREKLİLİKLERİNİ EN AZ PİLOTLAR KADAR EKSİKSİZ YERİNE GETİRİRLER. TEKNİSYEN ESKİDEN PİLOTUN (''KOMUTANIN'') DEDİĞİNİ DİKKATE ALIRDI AMA O YOK ARTIK BİTTİ ÇÜNKÜ KANALDAN DEĞİL OKULDAN GELİYORLAR ARTIK.... sen bilirsin gaptanım değil AMM,DDG,MEL,SHT VE EASA NE DİYORSA O... SYGILAR & KOMPLEKSSİZ OPERASYONLAR DİLERİM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik ~ 11 yıl önce
:) çok iyi özetlemişsin
çok güzel ~ 11 yıl önce
artık yabancı kaptanla konuşurken f/o yu çevirmen olarak kullanmayan,sayın kaptanım,sayın amirim tabirlerini kullanan okullu teknisyenler sektörde çoğalmaya başladı.inşallah ileriki dönemlerde daha da artacak
cok guzel 'e ~ 11 yıl önce
sayin kaptanim.canim kaptanim bu sifati hak ettigine inanan bir insansaniz hitap edilir. sadece kaptanlik egosundan dolayi beklemiyorsunuz umarim.bu tur seyler genelde karsilikli olur degil mi?
Saygı ~ 11 yıl önce
Yukarıdaki yazının ilk bölümüne katılıyorum. BÜYÜK HARFLERLE YAZILAN İKİNCİ BÖLÜMÜNDE; iddalar gerçeği yansıtmamaktadır. "Okullu teknisyen" olduğunu idda eden yorumcu, kendisini yetiştirenler dahil, kendisinden öncekilerin "eğitimsiz, disiplinsiz, bilgisiz" olduğunu ima etmektedir. Sanki kendisinden öncekiler okul okumamışlar, amele pazarından veya sanayiden toplanmışlar gibi."Komutanın" ifadesiyle umarım "uçak komutanını"nı (Kaptanı);"kanaldan" demekle umarım "liyakat yerine sadakat ve biyatla" bir yerlere gelenleri ifade etmek istiyordur. Teknoloji, teknik ve usullerdeki gelişmeler, eskiden bu işi yapanları aşağılamayı değil, saygı duyulmasını gerektirir. Benim ustalarım yokluk içinde havacılık yaptılar ve Türk Havacılığını bu duruma getirdiler. Şu okulda sadece bilgi yerine biraz da havacılık tarihi öğretilmeli. 1914 Çanakkale fotoğrafına bir bak. Yada eski THY Teknik fotoğraflarına. Lütfen biraz saygı ve kompleksiz, sadece operasyon değil, bir yaşam ve düşünce tarzı olsun.
Misafir ~ 11 yıl önce
Kaptanın itirazı arızaya değil zihniyete...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerilen Kim? ~ 11 yıl önce
Kaptan bakmış antiskid arızalı, uçak bu şekilde görev icra eder mi evet ama kısıtlı şartlarda. Gaziantep te durum ne? Dar pist operasyonu. Bu uçakla olur mu? Olmaz. Mesele bu kadar basitken olayı magazinleştirmenin manası var mı? Yok. Kaptan da yok arıza 3 gündür yapılmadı ben gitmiyorum dememiştir kesinlikle. Bu uçakla bu sefer yapılamaz demiştir. Çok farklı şeyler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mevlüt ~ 11 yıl önce
pilot dorusunu yapmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mevlüt ~ 11 yıl önce
Gel seninle yumuşak g (Ğ) den konuşalım...
Şahit... ~ 11 yıl önce
O uçak ile aynı günlerde bnde uçtum ,INBD yada OUTBD sisteminden biri gayrifaal olarak kayıt altına alınmış ,gerekli presedür teknik tarafından yapılmış ve TLB'ye olması gerektiği gibi işlenmiştir,olası bir arızadır,zaman aşımı yoktur ve uçuş güvenliğini birebir ilgilendirecek bir durum yoktur yeterki alternatif frenleme prosedürünün uygulanması ,speed brake'lerin manual açılması,otomatik frenlemenin kullanılmaması,assumed temperature metodunun uygulanmaması ve operasyon yapılacak meydanlardaki performans ve hava şartlarının limit içi olması gibi durumlar göz önünde bulundurulsun.Önce olayın tam olarak ne olduğunu bilelim lütfen,sivil havacılık bunu okusun diyen arkadaş havacılığa meraklı ise önce açsın kendi biraz okusun yazmadan,bunlar yardımcı sistemlerdir,basitçe ABS diye tanımlamışsınız doğru,her arabada ABS mi var öyle düşünün en basitinden,burda yapılan tek hata OCC tarafından bu uçağın o uçuşa planlanmasıdır.Bu platformda tartışılması gereken konu en fazla bu olabilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000