11 Şubat 2013, Pazartesi 11:54:00

ANADOLUJET PİLOTU HAREKAT MEMURUNA KÜFÜR ETTİ Mİ?

Ankara Esenboğa Havalimanı’nda Anadolujet pilotu S.S’nin, yüklemenin tamamlanmamasına sinirlenince TGS çalışanlarına ağır küfürler ettiği iddia edildi. Pilot küfür suçlamalarını reddetti.
  • Demiri Demirle Dövdüler , Biri Sıcak Biri Soğuktu.İnsanı İnsana Kırdırdılar, Biri Pilot Biri Ops’tu... ---Diyesim geliyor..
  • Kapatin Sunexpress'i bitsin iste. Gereksiz, vatan haini sirket. Alman mali. Defol ulkemden
  • herkese seslenıyorum arkadaslar bırakın bırbırınıze bulasmayı ortada her zaman yasanan aksalıklıar var ve kımse de demıyor bu aksaklıklara boyle sorunlara neden cozum bulanamıyor dıye cunku bu kervanı bu duruma getırmısler boyle goturmeye alısmıslar alıstırmaya da devam ettırıyorlar sonuc ne alt kısımdakıler bırbırını yemeye devam edıyor sorun cıkaran ısı beceremeyen kım alt kısımdakıler ıgneyı kendıne batırmayanlar azıcık vıcdanları varsa kendılerıne batırsınlar bu dunyanın baska dunyası da oldugunu unutmasınlar kıme neyı anlatıyorsunuz bu sektorde olan herkes boyle sorunları bılır boyle sorunlarla karsılasmıstır onemlı olan kalıcı cozum bulmaktır ama yazıkkı cozum bulan yoktur gunu atlatalım ısımıze bakalım mantıgı devcam etmektedır malesef.gucu gucu yetene bu sektorde ne yazıkkı
  • TGS'den olduğunu söyleyip yazan arkadaşlar nerede ve hangi zamanda yemek yememizi istiyorlar yazarlarsa daha yapıcı olurlar. Uçağa geldiğinizde fikirlerinizi de söyleyebilirsiniz. Belki burada yazanlar ne SXS ne de TGS'den, belki rakip firmalardan... anonim olarak atıp tutmak kolay.. Ayrıca kaptan delay yazsın demek kolay, uçağa yolcuyu yükleyince yer harekatı için sorun bitmiş oluyor ama uçuş ekibi için hala devam ediyor, huysuzlanan yolcuya delay kodu yazdık desen ne anlayacak, ondan sonraki seferler de aksayabilir. Olay ne olursa olsun, başka olaylardan örnek verip buraya yazmak da iş etiğine uygun değil. Uçuş ekipleri hakkında kötü şeyler yazılabiliyorsa yer personeli hakkında da kötü şeyler yazılabilir buraya, ama ne işe yarayacak başkasını kötüleyeyim derken aslında kendinin ne olduğunu ortaya dökmekten başka...
  • Yorumlara bakıyorum ağzı olan yazmış ama sxs kaptanlarının ne kadar kompleksli ne kadar terbiyesiz ve yabancı olanların da TÜRK düşmanı olduğunu operasyon yapan bilir. Biz bu kadar aç ekipler görmedik yemek uğruna uçağı gecikmeye sokarlar çantalarına ikram doldururlar utanmasalar yemek tepsilerini götürecekler. Sonrada dönüp eğitimden bahsederler yukarıdaki gibi. Bir söz vardır Eğitim cehaleti alır, eşeklik baki kalır. Ne denebilirki başka Kaptan kelimesini duydunuzmu herşeye kayıtsız inanırım yaparlar çünkü....
  • öncelikle olayın bire bir kahramanları olarak ,yorumları gördükçe bazı yorum yapan arkadaşlara acıyarak, işin ne noktalara geldiğini gerçek ağızdan dinlemelerini tavsiye ederdim. SunExpress kaptanlarının bir çoğunun nasıl bir egoda olduklarını biz harekatçılar dahil yhm ve apron kanadıda bilmektedir. En basit Örneğini vermek gerekirse SunExpress ekibinin Aja Wetlease ucusuna katıldıkdan sonra hiç görmemiş gibi yemek yemesini bilen, hatta yedikleri yetmezmiş gibi ucaktan catringden ne koparabiliriz mantığı ile çantalarına ne varsa dolduran bir zihniyetle karşı karşıya kaldığımızı görünce inanın THY uçuş personelinin ne kadar saygıyı hak ettiğini anlamak zor olmadı.En basiti Hollanda asıllı bir kaptanın (soy ismi K. ile başlayan) Uçakta posta var ve postanın içeriği gazete olarak belirtmeme rağmen, kendisinin bu kadar gazete neden var? bu Trabzon HALKI APTAL OKUSADA FAYDA ETMEZ. diebilecek kadar kücülebilceğine şahit oldum. sizce bu insan vatan haini değilde nedir?
  • Sen benim önceden bildiğim çok güzel bir peynir kalıbından çıkmışsın :)
  • Olay almıs basını nerelere gitmis yaaa. Beyler, bayanlar eğer dogruysa ortada bir hakaret olayı var birbirinizi yemekten atladınız galiba olay ne olursa olsun hekaret etme hakkını vermez kimseye. Ayrıca TGS & SXS (yiyin birbirinizi!!!!!?
  • Yahu kaptanlar sanki bana üniversitede ders veren hocalar ya da kendilerini o gözde görüyorlar ama yanıldıkları ise bir realite. Aralarında liseliler bile var. Çoğu insanlıktan ve o kültürden uzak, selam bile vermeme eğilimindeki küfürden ve para biriktirmeden başka bişey bilmeyen canlılar. Ekserisinin bir tır şoförü kadar makina bilgisi bile yok. Neyin kafasını yaşıyorlar komik megaloman tipler. Sadece canlarını riske atıyorlar diye alıyorlar o kadar parayı, bunlar da sanıyor ki "Biz bir haltız" :)))
  • Küfür mü etti? Bırak uçağı push back esnasında, pilot düşünsün.

Anadolujet’e ait TK7146 sefer sayılı Ankara-Diyarbakır seferini yapacak uçağın pilotu ile harekat memurunun tartışması karakolluk oldu.


Sefere hazırlanan uçağın yüklenmesi sırasında pilotun kendisine küfür ettiğini ileri süren TGS Nöbetçi Müdürü ve Harekat Memuru, pilot S.S hakkında şikayette bulundu.

TGS çalışanlarının iddiasına göre olay şöyle gelişti: Diyarbakır seferine verilecek uçağın yüklenmesi sırasında pilot, TGS görevlilerinden bir an önce yüklemenin tamamlanmasını ve sonrasında motor çalıştırmak için kule ile temasa geçmek istediğini bildirdi. Bunun üzerine TGS harekat memuru, pilota acele etmemesi gerektiğini ve yüklenmenin henüz tamamlanmadığını iletti. Şikayetçi TGS kanadının iddiasına göre, bu duruma çok sinirlenin pilot S.S, hem harekat memuruna hem nöbetçi müdüre hem de TGS’ye ağıza alınmayacak küfürler etti.

Ancak pilot S.S, bütün bu suçlamaları reddetti. Antalya’da ifade veren pilot S.S, “ Bir saat boyunca yükleme operasyonunun bitmesini bekledim. Yüklemenin tamamlanmasından sonra ambar kapakları kapatıldı, ben de push back talep ettim. Ancak bu sırada benden izinsiz kapak tekrar açılmış ve bir bagaj daha yüklenmek istenmiş. Bütün yüklemeciler İstanbul uçaklarına verildiği için bizim uçaklara geç hizmet veriliyormuş. Ben de böyle iş mi olur diye tepki gösterdim” diyerek kendini savundu. Hiçbir kişi ya da kurum aleyhine küfürlü ifadeler kullanmadığının altını çizen S.S, “ Nöbetçi müdür olduğunu öğrendiğim kişi ben uçaktayken bana telsizle el hareketleri yaptı. Ancak buna rağmen ben küfür etmedim” dedi. 

TGS nöbetçi müdürü ve harekat memurunun şikayetleri üzerine Diyarbakır dönüşü Esenboğa Havalimanı’nda ifadesi alınmak istenen S.S, Ankara-Antalya seferine gitmek zorunda olduğunu söyleyince ifadesi Antalya Havalimanı’nda alındı.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

©AirportHaber.com ÖZEL

ANADOLUJET PİLOTU HAREKAT MEMURUNA KÜFÜR ETTİ Mİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (104)

Hata ~ 11 yıl önce
Demiri Demirle Dövdüler , Biri Sıcak Biri Soğuktu.İnsanı İnsana Kırdırdılar, Biri Pilot Biri Ops’tu... ---Diyesim geliyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kapatin ~ 11 yıl önce
Kapatin Sunexpress'i bitsin iste. Gereksiz, vatan haini sirket. Alman mali. Defol ulkemden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 11 yıl önce
herkese seslenıyorum arkadaslar bırakın bırbırınıze bulasmayı ortada her zaman yasanan aksalıklıar var ve kımse de demıyor bu aksaklıklara boyle sorunlara neden cozum bulanamıyor dıye cunku bu kervanı bu duruma getırmısler boyle goturmeye alısmıslar alıstırmaya da devam ettırıyorlar sonuc ne alt kısımdakıler bırbırını yemeye devam edıyor sorun cıkaran ısı beceremeyen kım alt kısımdakıler ıgneyı kendıne batırmayanlar azıcık vıcdanları varsa kendılerıne batırsınlar bu dunyanın baska dunyası da oldugunu unutmasınlar kıme neyı anlatıyorsunuz bu sektorde olan herkes boyle sorunları bılır boyle sorunlarla karsılasmıstır onemlı olan kalıcı cozum bulmaktır ama yazıkkı cozum bulan yoktur gunu atlatalım ısımıze bakalım mantıgı devcam etmektedır malesef.gucu gucu yetene bu sektorde ne yazıkkı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs ~ 11 yıl önce
TGS'den olduğunu söyleyip yazan arkadaşlar nerede ve hangi zamanda yemek yememizi istiyorlar yazarlarsa daha yapıcı olurlar. Uçağa geldiğinizde fikirlerinizi de söyleyebilirsiniz. Belki burada yazanlar ne SXS ne de TGS'den, belki rakip firmalardan... anonim olarak atıp tutmak kolay.. Ayrıca kaptan delay yazsın demek kolay, uçağa yolcuyu yükleyince yer harekatı için sorun bitmiş oluyor ama uçuş ekibi için hala devam ediyor, huysuzlanan yolcuya delay kodu yazdık desen ne anlayacak, ondan sonraki seferler de aksayabilir. Olay ne olursa olsun, başka olaylardan örnek verip buraya yazmak da iş etiğine uygun değil. Uçuş ekipleri hakkında kötü şeyler yazılabiliyorsa yer personeli hakkında da kötü şeyler yazılabilir buraya, ama ne işe yarayacak başkasını kötüleyeyim derken aslında kendinin ne olduğunu ortaya dökmekten başka...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kollasa ~ 11 yıl önce
Yorumlara bakıyorum ağzı olan yazmış ama sxs kaptanlarının ne kadar kompleksli ne kadar terbiyesiz ve yabancı olanların da TÜRK düşmanı olduğunu operasyon yapan bilir. Biz bu kadar aç ekipler görmedik yemek uğruna uçağı gecikmeye sokarlar çantalarına ikram doldururlar utanmasalar yemek tepsilerini götürecekler. Sonrada dönüp eğitimden bahsederler yukarıdaki gibi. Bir söz vardır Eğitim cehaleti alır, eşeklik baki kalır. Ne denebilirki başka Kaptan kelimesini duydunuzmu herşeye kayıtsız inanırım yaparlar çünkü....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ground ~ 11 yıl önce
Kollasa, olur olmaz yorumlarda bulunmak yanlistir. Ne biz pilotlarin bulundugu is ortamini ve kosullari biliriz, nede onlar bizim bulundugumuz is ortami ve kosullarini bilirler. Oyuzden objektif bir yorum yapmamiz mumkun degildir. Ote yandan biraz olgun davranmakta fayda var; bir iki kotu deneyimlerimize dayanarak boyle dusuncelere sahip olursak, bu dunyada yasayan hic bir canliyla ne bir samimiyetligimiz nede sohbetimiz olabilir. Tabiki yeri geldigi zaman tartisip, kritige acik olmamiz lazim ama birazda adil davranalim.
esbhrk01 ~ 11 yıl önce
öncelikle olayın bire bir kahramanları olarak ,yorumları gördükçe bazı yorum yapan arkadaşlara acıyarak, işin ne noktalara geldiğini gerçek ağızdan dinlemelerini tavsiye ederdim. SunExpress kaptanlarının bir çoğunun nasıl bir egoda olduklarını biz harekatçılar dahil yhm ve apron kanadıda bilmektedir. En basit Örneğini vermek gerekirse SunExpress ekibinin Aja Wetlease ucusuna katıldıkdan sonra hiç görmemiş gibi yemek yemesini bilen, hatta yedikleri yetmezmiş gibi ucaktan catringden ne koparabiliriz mantığı ile çantalarına ne varsa dolduran bir zihniyetle karşı karşıya kaldığımızı görünce inanın THY uçuş personelinin ne kadar saygıyı hak ettiğini anlamak zor olmadı.En basiti Hollanda asıllı bir kaptanın (soy ismi K. ile başlayan) Uçakta posta var ve postanın içeriği gazete olarak belirtmeme rağmen, kendisinin bu kadar gazete neden var? bu Trabzon HALKI APTAL OKUSADA FAYDA ETMEZ. diebilecek kadar kücülebilceğine şahit oldum. sizce bu insan vatan haini değilde nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tarafsız aya ~ 11 yıl önce
Sen benim önceden bildiğim çok güzel bir peynir kalıbından çıkmışsın :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CLB ~ 11 yıl önce
Olay almıs basını nerelere gitmis yaaa. Beyler, bayanlar eğer dogruysa ortada bir hakaret olayı var birbirinizi yemekten atladınız galiba olay ne olursa olsun hekaret etme hakkını vermez kimseye. Ayrıca TGS & SXS (yiyin birbirinizi!!!!!?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beynelmilel ~ 11 yıl önce
Yahu kaptanlar sanki bana üniversitede ders veren hocalar ya da kendilerini o gözde görüyorlar ama yanıldıkları ise bir realite. Aralarında liseliler bile var. Çoğu insanlıktan ve o kültürden uzak, selam bile vermeme eğilimindeki küfürden ve para biriktirmeden başka bişey bilmeyen canlılar. Ekserisinin bir tır şoförü kadar makina bilgisi bile yok. Neyin kafasını yaşıyorlar komik megaloman tipler. Sadece canlarını riske atıyorlar diye alıyorlar o kadar parayı, bunlar da sanıyor ki "Biz bir haltız" :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Operation da hata... ~ 11 yıl önce
Küfür mü etti? Bırak uçağı push back esnasında, pilot düşünsün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ya etmediyse ? ~ 11 yıl önce
bu şirkette gördüğüm bir şey, işini ehli gibi yapmayan ,rapor yazmak sucunu üstlenmek yerine,olayı başka yönlere çevirmek için sahte şikayetler yapar önleyici şikayet :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000