03 Nisan 2010, Cumartesi 08:24:11

149 kişilik uçak için 159 bilet satılırsa...

Muş-Ankara seferi yapan Anadolujet uçağında ilginç bir olay yaşandı...
  • aslında 50 yolcuya 1 kabin memuru verilmez. doğrusu kabindeki her 50 koltuk için 1 kabin memurudur. b737 700 uçakları 149 koltuk kapasitelidir ve tüm koltuklar kucaktaki çocuk sayısıyla toplam örneğin 170 yolcu olsa bile 3 kabin memuru uçurulabilir. (bkz FOM) bu sebepledirki aj artık 700 lere 3 kabin memuru veriyor.
  • BILIP BILMEDEN. BU OLAYIN OVER BOOKING LE BIR ILGISI YOK. SADECE SUBLOAD. O DA MUS MEYDANIN TAHDITIYLE ALAKALIDIR. SON ANDA DEGISEN HAVA DURUMLARINA GORE KAPTAN AYARLAMAYI YAPAR. KESINLIKLE OVERBOOKING YA DA EKIP EKSIKLIGI YOKTUR.
  • haber de bir eksiklikmi var? 149 kişilik uçakta adult ve child toplamı 149 olabilir, artı infant "bebek" sayısı part A' larında bellidir. burada birilerinin bu aksaklığın bedelini ödemesi gerekir.. işin doğrusu budur
  • "haber başlığı ve pilotun fazla yolcu ile riske girmek istemediğini bildirmesi" O uçak 10 fazla yolcunun ağırlığını kaldırır... ancak kurallar buna müsade etmez ve kuralların uygulanması gerekir. Şimdi, "bu uçak hepimizi kaldırmaz bir kaç kişi insin" ne demek?
  • Kurallar gereği 1 kabin personeli 50 yolcuya bedeldir (Biraz "Kızılmaske ormanda 10 kaplan gücündedir" gibi oldu ama kural böyle.) O uçakta 3 kabin memuru görevdeyse maksimum 150 yolcu alabilirler. Burada haberde geçmeyen birşey var, acaba uçaktaki kabin memurlarından biri Muş'a inerken rahatsızlanıp "incapacity" mi oldu yoksa uçak sefere başlarken de Ankara'dan 3 kabin memuru ile mi hareket etti? Eğer ikinci seçenekse niye stand-by kabin memuru çağırmadılar?
  • işin aslı şudur fazla bilet satışı olmayıp uçaktaki ekibin eksık olması nedenıyle kaptan ıstegıyle on yolcunun ındırılmesı ucak 149¨artı 10 bebek yolcu ıle kapatıldı ne fazla check ın yapıldı nede fazla bılet satısı oldu
  • overbooking son derece normal no show lar genelde dengeliyor. tek sorun check in personelinin ucak dolmasina ragmen nasil check in yaptigi. ucak dolunca sistem gelen yolculari otomatik olarak stand by e ceker, ama check in personeli ucagin levelini yükseltirse 149 kisilik ucaga fazla yolcu check In yapilabilir.
  • Havayollarinin, biletli yolcunun ucaga gelmemesi/kacirmasi vs gibi durumlari icin ucagin koltuk kapasitesinden daha fazla bilet satma hakki vardir ve bu da biletin sozlesme kisminda yazar. Burada sorgulanmasi gereken fazladan 10 kisinin ucaga nasil binebildigidir. THY'nin ilk A340li Tokyo seferinde de milletvekilleri vs gitmis, bozdolabi TV vs almislardi. Kaptan ucagi bu agirlikta kaldirmayacagini belirtince bazi kargodan vazgecmek zorunda kalmislardi. Yolcun havalimanina ucaga binmek icin geldiyse tazminat verirsin, onlari rahat ettirirsin. Boyle kargo indirir gibi yolcu mu indirilir? Ama THY dunyanin en iyi havayoludur, karlidir, hizla buyur :)
  • 149 kişilik uçağa 159 tane bilet satmak çok normal ama o yolcuları uçağı alan zihniyeti anlayamam ben. madem uçak overbook, nasıl o yolcular uçağa gelir. nasıl biniş kartı verilir onlara imkansız. siz bekleyin tgs de geldi istanbula görün daha ne şenlikler olacak
  • Nedense hep böyle garip overbooklar hep THY da oluyor. Deve kessek düzelir mi acaba ?

Edinilen bilgiye göre, saat 16.00'da Muş'tan Ankara'ya hareket etmesi gereken 7089 sefer sayılı, 149 yolcu kapasiteli Anadolujet uçağına 159 kişinin biletli olarak bindiği öğrenildi.

Pilotun, 159 yolcu ile riske girmek istemediğini ve fazla yolcuların indirilmesi gerektiğini bildirmesi üzerine, son işlem yaptıran 10 yolcu uçaktan indirildi.

Ancak bu yolcuların duruma tepki göstermesi üzerine, saat 16.00'da Ankara'ya hareket etmesi gereken Anadolujet uçağı, 17.20'de kalkış yapabildi.

Uçaktan indirilen 10 yolcu ise hava alanındaki yetkililere, ilk defa böyle bir durumla karşılaştıklarını belirterek, duruma tepki gösterdi.

Bu arada, uçaktan indirilen Ankara'ya acil gitmesi gereken 2 yolcu kara yolu ile Diyarbakır Havalimanı'na gönderildi. Diğer 8 yolcunun ise bugün Ankara'ya gönderileceği, fazla bilet işlemiyle ilgili çalışma yapılacağı kaydedildi. (Haber7)

149 kişilik uçak için 159 bilet satılırsa...

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 14 yıl önce
aslında 50 yolcuya 1 kabin memuru verilmez. doğrusu kabindeki her 50 koltuk için 1 kabin memurudur. b737 700 uçakları 149 koltuk kapasitelidir ve tüm koltuklar kucaktaki çocuk sayısıyla toplam örneğin 170 yolcu olsa bile 3 kabin memuru uçurulabilir. (bkz FOM) bu sebepledirki aj artık 700 lere 3 kabin memuru veriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BILIP BILMEDEN. BU OLAYIN OVER BOOKING LE BIR ILGISI YOK. SADECE SUBLOAD. O DA MUS MEYDANIN TAHDITIYLE ALAKALIDIR. SON ANDA DEGISEN HAVA DURUMLARINA GORE KAPTAN AYARLAMAYI YAPAR. KESINLIKLE OVERBOOKING YA DA EKIP EKSIKLIGI YOKTUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
haber de bir eksiklikmi var? 149 kişilik uçakta adult ve child toplamı 149 olabilir, artı infant "bebek" sayısı part A' larında bellidir. burada birilerinin bu aksaklığın bedelini ödemesi gerekir.. işin doğrusu budur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"haber başlığı ve pilotun fazla yolcu ile riske girmek istemediğini bildirmesi" O uçak 10 fazla yolcunun ağırlığını kaldırır... ancak kurallar buna müsade etmez ve kuralların uygulanması gerekir. Şimdi, "bu uçak hepimizi kaldırmaz bir kaç kişi insin" ne demek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kurallar gereği 1 kabin personeli 50 yolcuya bedeldir (Biraz "Kızılmaske ormanda 10 kaplan gücündedir" gibi oldu ama kural böyle.) O uçakta 3 kabin memuru görevdeyse maksimum 150 yolcu alabilirler. Burada haberde geçmeyen birşey var, acaba uçaktaki kabin memurlarından biri Muş'a inerken rahatsızlanıp "incapacity" mi oldu yoksa uçak sefere başlarken de Ankara'dan 3 kabin memuru ile mi hareket etti? Eğer ikinci seçenekse niye stand-by kabin memuru çağırmadılar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
işin aslı şudur fazla bilet satışı olmayıp uçaktaki ekibin eksık olması nedenıyle kaptan ıstegıyle on yolcunun ındırılmesı ucak 149¨artı 10 bebek yolcu ıle kapatıldı ne fazla check ın yapıldı nede fazla bılet satısı oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
overbooking son derece normal no show lar genelde dengeliyor. tek sorun check in personelinin ucak dolmasina ragmen nasil check in yaptigi. ucak dolunca sistem gelen yolculari otomatik olarak stand by e ceker, ama check in personeli ucagin levelini yükseltirse 149 kisilik ucaga fazla yolcu check In yapilabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Havayollarinin, biletli yolcunun ucaga gelmemesi/kacirmasi vs gibi durumlari icin ucagin koltuk kapasitesinden daha fazla bilet satma hakki vardir ve bu da biletin sozlesme kisminda yazar. Burada sorgulanmasi gereken fazladan 10 kisinin ucaga nasil binebildigidir. THY'nin ilk A340li Tokyo seferinde de milletvekilleri vs gitmis, bozdolabi TV vs almislardi. Kaptan ucagi bu agirlikta kaldirmayacagini belirtince bazi kargodan vazgecmek zorunda kalmislardi. Yolcun havalimanina ucaga binmek icin geldiyse tazminat verirsin, onlari rahat ettirirsin. Boyle kargo indirir gibi yolcu mu indirilir? Ama THY dunyanin en iyi havayoludur, karlidir, hizla buyur :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
149 kişilik uçağa 159 tane bilet satmak çok normal ama o yolcuları uçağı alan zihniyeti anlayamam ben. madem uçak overbook, nasıl o yolcular uçağa gelir. nasıl biniş kartı verilir onlara imkansız. siz bekleyin tgs de geldi istanbula görün daha ne şenlikler olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Nedense hep böyle garip overbooklar hep THY da oluyor. Deve kessek düzelir mi acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000