22 Haziran 2010, Salı 08:10:38

Kriz çözüldü

Anadolu Üniversitesi Havaalanı Pisti’nin uzatılmasını engelleyen deplase sorunu çözüldü. ESGAZ, ESKİ, EDAŞ ve DSİ çalışmalara başladı.
  • ben okula başlarken vardı bu pisti uzatma durumu okul bitti hala devam ediyo üniversitenin önündeki bürokrasi engelleri bi kalksa işler çok daha hızlı ve iyi yürüycek ama burası türkiye işte:)

Deplaseler yapılıyor
Anadolu Üniversitesi Havaalanı Pisti’nde büyük uçakların inişinin sağlanması için başlatılan uzama ve genişletme çalışmaları sürüyor. Dört kurumun Mihalgazi yolu üzerindeki deplaselerini yapmadığı için ortaya çıkan kriz çözüldü. Kurumlar Cumartesi günü itibariyle çalışmalarına başladı.

Anadolu Üniversitesi Havaalanı Pisti’nin uzamasına engel olan beş kuruma ait hatlar pistin ilerisine alınıyor

Ulaştırma Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Baş’ın 8 Haziran tarihinde, ‘ Deplase sorunu çözülmez ise ESGAZ, ESKİ, EDAŞ ve DSİ’nin hatlarını keseriz açıklamalarının ardından yetkililer harekete geçti. Havaalanı pistinin uzamasına engel olan ESGAZ, ESKİ, EDAŞ’a ait hatlar DSİ’nin sulama kanalı ve karayollarına ait Mihalgazi Yolu Havaalanı pistinin ilerisine alınıyor. 

Pisti uzatmak için çalışan yetkililer deplase çalışmalarına geç başlandığı bu nedenle iki aylık bir gecikme olduğunu belirtti. Anadolu Üniversitesi Havaalanı ana pistinin uzunluğu büyük uçakların inişinin sağlanması için 2 bin 500 metreden, 3 bin metreye, genişliği 30 metreden 45 metreye çıkartılacak. Ayrıca büyük uçaklar için yeni apron yapılacak. Pistin uzatılma işini  İntaş İnşaat Taahhüt Ticaret A.Ş üstlenmişti.

Kriz çözüldü

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
ben okula başlarken vardı bu pisti uzatma durumu okul bitti hala devam ediyo üniversitenin önündeki bürokrasi engelleri bi kalksa işler çok daha hızlı ve iyi yürüycek ama burası türkiye işte:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000