11 Ocak 2011, Salı 08:38:56

Online acentelerin sonu mu geliyor?

Dünyanın önde gelen online seyahat acentelerinin uçak bileti satışı karşılığında havayolu şirketlerinden aldıkları komisyonda arttırıma gitmeleri krize neden oldu. Peki kriz online satışlarda yeni bir döneme mi neden olacak? İşte ayrıntılar...
  • Iyi de, ama yine olan yolcuya olacak. Bu tur siteler, yolcuyu fazla yormadan ucmak istedikleri noktaya kolaylikla secenkeleri veriyorlar. Bir noktaya ucmak icin yolcunun oncellik ile hangi hy ucutugunu bilmesi gerekir ki sonra o hynun sitesine girip bilet almasi. Bu tur siteler bu kolayliklari sagliyorlar, ayrica otel/araba /servise vs. hizmetelri de sunuyorlar. Siteler kalkar ise ne olacak? Istanbul'dan Paskalya adasina gitmek icin siteden siteye atlayip bakmak gerekecek. oooo ne zor!!! bir de fiyati gor, onu hatirla digerie bak. Eziyet tam anlami ile...Bunu yapacagina bu tur siteler komisyon dudusrun ki herkes memnun kalsin.
  • zaten bir sürü hava yolcu farklı kalemler altında komisyonu direk yolcuya kitlemiş durumda.. o yüzden acentaların çekilmesi fiyatları düşürmez.sadece havayolların daha fazla kar yapmasına yol açar..
  • Şöyle bir gözümüzün önüne getirirsek ; * Meyve sebze fiyatını... ARACI KOMİSYONCULAR.. * Et fiyatını...ARACI KOMİSYONCULAR * Un fiyatını... ARACI KOMİSYONCULAR * Ev fiyatını...ARACI KOMİSYONCULAR * Uçak fiyatlarını....İŞTE YİNE KOMİSYONCULAR Yanlış diyen beri gelin...ELLERİNE SAĞLIK KAPATSINLAR TÜM İLİŞKİLERİNİ...BAKOIN NASIL HAYAT UCUZLAYACAK....
Dünyanın önde gelen online seyahat acentelerinin uçak bileti satışı karşılığında havayolu şirketlerinden aldıkları komisyonda arttırıma gitmeleri krize neden oldu. Amerika'daki birçok havayolu şirketi online seyahat acenteleri ile olan sözleşmelerini iptal etti. Olayın dünya geneline yayılıp yayılmayacağı merak konusu.

The New York Times'da yayınlanan habere göre, komisyon oranlarındaki değişiklik nedeniyle American Airlines, geçtiğimiz ay "Orbitz.com"dan satışlarını çekti. Delta Havayolları da "CheapoAir.com", "OneTravel.com" ve "Bookit.com"daki tarifeli uçuş satışlarını çekti. Bunun üzerine dünyanın en büyük online tur operatörü olan expedia.com da American Airlines uçuşlarını listesinden kaldırdı.

Ancak online acenteler üzerinden satışını duruduran havayolları sadece American Airlines ve Delta ile sınırlı değil. JetBlue, Virgin America ve Spirit şirketleri de yolcularına kendi siteleri üzerinden özel fırsatlar sunarak online seyahat acentelerinin ağırlığını azaltma yoluna gidiyor. Southwest ve Allegiant Air gibi ucuzcu havayolu şirketleri ise komisyonlar nedeniyle uzun süreden bu yana online acenteler ile çalışmayı bırakmış durumdaydı.
Online acentelerin sonu mu geliyor?

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Iyi de, ama yine olan yolcuya olacak. Bu tur siteler, yolcuyu fazla yormadan ucmak istedikleri noktaya kolaylikla secenkeleri veriyorlar. Bir noktaya ucmak icin yolcunun oncellik ile hangi hy ucutugunu bilmesi gerekir ki sonra o hynun sitesine girip bilet almasi. Bu tur siteler bu kolayliklari sagliyorlar, ayrica otel/araba /servise vs. hizmetelri de sunuyorlar. Siteler kalkar ise ne olacak? Istanbul'dan Paskalya adasina gitmek icin siteden siteye atlayip bakmak gerekecek. oooo ne zor!!! bir de fiyati gor, onu hatirla digerie bak. Eziyet tam anlami ile...Bunu yapacagina bu tur siteler komisyon dudusrun ki herkes memnun kalsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
zaten bir sürü hava yolcu farklı kalemler altında komisyonu direk yolcuya kitlemiş durumda.. o yüzden acentaların çekilmesi fiyatları düşürmez.sadece havayolların daha fazla kar yapmasına yol açar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şöyle bir gözümüzün önüne getirirsek ; * Meyve sebze fiyatını... ARACI KOMİSYONCULAR.. * Et fiyatını...ARACI KOMİSYONCULAR * Un fiyatını... ARACI KOMİSYONCULAR * Ev fiyatını...ARACI KOMİSYONCULAR * Uçak fiyatlarını....İŞTE YİNE KOMİSYONCULAR Yanlış diyen beri gelin...ELLERİNE SAĞLIK KAPATSINLAR TÜM İLİŞKİLERİNİ...BAKOIN NASIL HAYAT UCUZLAYACAK....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000