17 Şubat 2012, Cuma 13:02:28

KRİZ 'O'NU BİLE VURDU!

Birçok dev havayolu şirketinin iflas ettiği kriz sürecinde, şirketlerin karlılıklarını muhafaza etmek adına işten çıkarmalara yöneldikleri görülüyor. TUI'nin 600 çalışanını işten çıkaracağını duyurmasının ardından, Qantas da 500 kişiyi işten çıkaracağını ve bazı dış hatları iptal edeceğini açıkladı.
  • Tailwind personel çıkartmıyor. Asılsız bilgi yazmıyalım lütfen. Bizim şirketimiz Allah şükkür çok temiz ve dürüst bir sicili var. Ve personelimiz ve yönetim aile gibiyiz.
  • Tailwind de personel çıkarıyor
  • Varil fiyatları 120 doların üstünü zorladığı sürece böyle haberleri daha çok duyacağız. Hele bir de Soros'un telafuz ettiği muhtemel 200 dolar seviyesi var ki. O zaman zaten değil havayolu şirketleri, devletlerin işi çok zor olacak, malesef.
  • yönetimlerin hesapsız kitapsız yatırımlarının, harcamalarının sorumluları sendikalar değildir. yönetimsel giderler vs. de onların konusu değildir, sendikalar sadece uyelerine daha iyi çalışma koşulları ve ekonomik şartlar sağlamakla yükümlüdürler ve olağanüstü iyi koşullar isteyebilirler. bunu anlamak zor olmasa gerek... bu arada qantas'da iyi bir havayolu olabilir fakat ekonomik buyukluk ve yolcu potansiyeli olarak a380 kullanacak boyutta bir şirket değil görüldüğü üzere. dünyanın ekonomik konjonktürü, yakıt fiyatları, genel küçülme vs. de düşünülünce tanesi 400-500 milyon dolarlık 4 motorlu dünyanın en masraflı uçağı ile operasyonlar yapmayı kaldıramadı haliyle. en buyuk 3-4 havayolu haricindekilere cok luks bir secenek a380.
  • yaklaşık 5 ay önce işçi sendikasi ile ciddi sorun yaşayıp bir kaç günlüğne grev yapmışlardı.. sorarım şimdi işçi sendikaları hadi krizi engelleyin abuk sabuk taleplerinizi diretirsiniz ondan sonra da havayolu şirketi zarar eder adam çıkartmak zorunda kalır vey iflas eder siz de oturur kına yakarsınız bir tarafınıza madem ki çok seviyorsunuz hadi şirkete yardım edin o zaman para verin sendika olarak her zaman para alıyordunuz şimdi de para verin ne olur..
  • anlamadigim, sektor krizde, sirketler kuculuyor, thy daha para saciyor, thy alisilmisin disinda bir yonetim sergiliyor, zaman gosterecek, kimin dogru oldugunu
  • THy sana kucak acar...dünyanın en ıyı havayoluyuz......
Artan akaryakıt fiyatları, yolcu vergileri ve rekabet havayolu şirketlerini ve tur operatörlerini vurmaya devam ediyor. 2011 yılında sadece İngiltere’de 20’den fazla tur operatörü iflas ederken, Spanair, Malev ve Air Austuralia kapıya kilit vuran havayolu şirketleri oldu.

Bir diğer havayolu şirketi American Airlines ise iflas koruması başvurunda bulundu. Thomas Cook gibi dev bir tur operatörü bile darboğaza girdi ve İspanya’daki otelleri ile Hindistan’daki döviz bürolarını satarak şirketin Hindistan ayağını ve havayolu şirketi Condor’u satışa çıkarmak zorunda kaldı.

En son TUI’nin 600 çalışanını işten çıkaracağını duyurmasının ardından, bir haber de Qantas Airlines’tan geldi.

Basında yer alan haberlere göre Qantas, 500 çalışanını işten çıkaracak ve bazı iç ve dış hat uçuşlarını iptal edecek.

Travelmole sitesinde yer alana habere göre Qantas Havayolu şirketinin 500 çalışanını işten çıkararak 3 dış iptal edeceği belirtildi.

Qantas’ın aldığı bu kararın arkasında akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle şirketin gelir kaybına uğraması gösterildi.

Şirketin işten çıkaracağı 500 kişinin çoğunlukla mühendislik ve bakım bölümlerinden olacağı belirtilirken, yaşlı çalışanların da emekliye ayrılacağı bilgisi verildi.

6 aylık faaliyet raporunu açıklayan Qantas’ın gelirlerinde yüzde 83 azalarak 42 milyon pound olarak gerçekleştiği ve sözkonusu gelir kaybının 194 milyon poundunun havalimanlarındaki grevler, 444 milyon poundunun ise artan akaryakıt fiyatlarından kaynaklandığı iddia edildi.
KRİZ 'O'NU BİLE VURDU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 12 yıl önce
Tailwind personel çıkartmıyor. Asılsız bilgi yazmıyalım lütfen. Bizim şirketimiz Allah şükkür çok temiz ve dürüst bir sicili var. Ve personelimiz ve yönetim aile gibiyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Tailwind de personel çıkarıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Varil fiyatları 120 doların üstünü zorladığı sürece böyle haberleri daha çok duyacağız. Hele bir de Soros'un telafuz ettiği muhtemel 200 dolar seviyesi var ki. O zaman zaten değil havayolu şirketleri, devletlerin işi çok zor olacak, malesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yönetimlerin hesapsız kitapsız yatırımlarının, harcamalarının sorumluları sendikalar değildir. yönetimsel giderler vs. de onların konusu değildir, sendikalar sadece uyelerine daha iyi çalışma koşulları ve ekonomik şartlar sağlamakla yükümlüdürler ve olağanüstü iyi koşullar isteyebilirler. bunu anlamak zor olmasa gerek... bu arada qantas'da iyi bir havayolu olabilir fakat ekonomik buyukluk ve yolcu potansiyeli olarak a380 kullanacak boyutta bir şirket değil görüldüğü üzere. dünyanın ekonomik konjonktürü, yakıt fiyatları, genel küçülme vs. de düşünülünce tanesi 400-500 milyon dolarlık 4 motorlu dünyanın en masraflı uçağı ile operasyonlar yapmayı kaldıramadı haliyle. en buyuk 3-4 havayolu haricindekilere cok luks bir secenek a380.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yaklaşık 5 ay önce işçi sendikasi ile ciddi sorun yaşayıp bir kaç günlüğne grev yapmışlardı.. sorarım şimdi işçi sendikaları hadi krizi engelleyin abuk sabuk taleplerinizi diretirsiniz ondan sonra da havayolu şirketi zarar eder adam çıkartmak zorunda kalır vey iflas eder siz de oturur kına yakarsınız bir tarafınıza madem ki çok seviyorsunuz hadi şirkete yardım edin o zaman para verin sendika olarak her zaman para alıyordunuz şimdi de para verin ne olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
anlamadigim, sektor krizde, sirketler kuculuyor, thy daha para saciyor, thy alisilmisin disinda bir yonetim sergiliyor, zaman gosterecek, kimin dogru oldugunu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THy sana kucak acar...dünyanın en ıyı havayoluyuz......

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000