02 Ocak 2010, Cumartesi 15:23:34

HAVADA BİRLEŞME TAMAMLANIYOR

Amerikalı havayolu şirketi Delta Airlines, kendisine bağlı olan Northwest Airlines ile bundan böyle FAA’nin verdiği izin doğrultusunda tek şirket olarak hizmet vereceğini açıkladı.

FAA’nin verdiği tek işletme belgesi ile Delta Airlines kodunu Northwest uçuşlarına koyabilecek ve Northwest ismini yavaş yavaş yürürlükten kaldırabilecek. Bu sürecin 2010’un ilk çeyreğinde tamamlanmış olması bekleniyor.

Atlanta merkezli Delta Airlines, dünyanın en büyük havayolu şirketi olma amacıyla Ekim 2008’de Northwest’i 2.8 milyar dolar ödeyerek satın almıştı.

Delta Airlines yöneticilerinden Stephen E. Gorman, bundan sonra Northwest ile Delta’nın hizmetleri birleştirilmiş bir şekilde yapılabilecek ve bu da artık iki ayrı havayolu şirketi değil tek bir havayolu şirketi olacağı anlamına geliyor.

Northwest uçaklarının yüzde 80’i şimdiden Delta logosu ile boyanmış durumda. Ayrıca iki şirket personeli de aynı üniformaları giyiyor ve iki havayolunun da uçuş programları Delta SkyMiles markası altında birleştirildi.

Ancak işlevsel olarak, Delta FAA’den sertifikayı alana kadar iki şirketi ayrı olarak işletmeye devam etti. Delta Airlines’ın planı tüm koltuk ve bilet ücretlerinin Delta rezervasyon sistemiyle birleştikten sonra Northwest kodlu uçuşları gerçekleştirmek. Bu sistem oturduktan sonra yolcular için Northwest veya Delta’dan bilet almanın herhangi bir farkı kalmayacak.

Delta Airlines’ın üzerinde çalıştığı bir diğer konu da Japan Airlines’ı American Airlines ile olan birlikteliğinden ayırıp kendisinin SkyTeam birlikteliğine dahil etmek. Ekonomik olarak çok zor durumda olan ve iflasın eşiğine gelen JAL ise bu konu hakkında herhangi bir karara varmadı.

HAVADA BİRLEŞME TAMAMLANIYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000