29 Aralık 2014, Pazartesi 14:06:30

ESRARENGİZ KAYBOLUŞLARIN 7'NCİSİ

AirAsia'ya ait A320-200 tipi yolcu uçağı, dün Surabaya'dan Singapur'a gitmek üzere havalandıktan 1 saat sonra radardan kayboldu.
  • Karadelik kayiplari cogalarak devam edecek. Bu doga disi bir olay degil insanoglu yakinda deprem gibi karadelik kayiplariyla mucadele etmeye baslayacak. Fiziki bir olay ruzgar hortumunun karadelik versiyonu noktasal olarak belli bir bolgeyi cisimleri icine cekiyor ve uzay bosluguna firlatiyor..Daha oncede insanoglu uyarildi(BiRDOST)
  • Malezya Havaciligi uzerinde oynanan buyuk oyunlar bunlar .Asya pazari cok hizli bir sekilde buyumekteydi.Bu buyumeden rahatsiz olan guc odaklari belliki malezyanin fisini cekmeye karar verdi ...
  • anadolu sahasi ucaklara hayirli gelmiyor sanki, 2 ucak kayip cok korkunc liste cogaliyor. ins son olur!!!!!
  • Oralarda şeytan üçgeni gibi birşey olduğunu düşünmeye başladım eskiden gemiler vs. kayboluyordu ve bulunamıyordu şimdi de uçaklar kayboluyor ve bulunamıyor... Araştırılması gereken bir olay ve filmlere konu olucak kadar ilginç...
  • Bu yazdıklarım saçma olabilir.Bu durumla dalga geçmek olarak anlaşılmasın lütfen ama bu kadar kayıp uçak uzaylıların bir işareti olabilir mi?Ciddi ciddi düşünüyorum artık.Saygılarımla.
  • iststatus canlı pilot -kule telsiz konuşmalarını dinleyemiyorum.bilgisi olan varmı acaba.neden dinleyemiyoruz?görüntü var ses yok.
  • Pilot arkadaşlar dün akşam ahmet çakar bir idda attı ortaya 11 eylül saldırılarından sonra uçaklara yeni şeyler eklendi dedi sonra kaçırılma durumunda uçak kendi kendini pilot tuşa bastığında infilak ediyor dedi de mantıklı mu

AirAsia'ya ait A320-200 tipi yolcu uçağı, dün Surabaya'dan Singapur'a gitmek üzere havalandıktan 1 saat sonra radardan kayboldu. 

155 yolcusu ve 7 mürettebatı bulunan uçak, 9 ay önce 239 yolcu ve mürettabatıyla gizemli bir şekilde kaybolan Malezya Havayolları uçağıyla aynı kaderi mi paylaşacak.

Bugüne kadar tarihte birçok uçak gizemli bir şekilde kayboldu ve bazılarının üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala en küçük bir iz bile bulunamadı.

Kaybolan 7 gizemli uçak;

1. AirAsia Havayolları Endonezya-Singapur Uçuşu - 28 Aralık 2014

155 yolcu ve 7 mürettebatla Endonezya Surabaya Adası'ndan Singapur’a giden Endonezya özel havayolu şirketi AirAsia’ya ait yolcu uçağı, havalandıktan yaklaşık 1 saat sonra Java Denizi üzerinde seyrederken Belitung Adası civarında Cakarta hava trafiği kontrol kulesiyle teması kaybetti. Bölgede Arama kurtarma çalışmaları başlatıldı ancak şu ana kadar bir sonuç alınamadı.

Haberin duyulmasının ardından Surabaya Havaalanı'na gelen uçaktaki yolcuların yakınlarının bekleyişi sürüyor. Saatlerdir havaalanında bulunan yolcu yakınları gözyaşları içinde ilgililerden haber bekliyor.

2. Malezya Havayolları 370 Sefer Sayılı Uçuşu - 8 Mart 2014

227'si yolcu ve 12'si mürettebat toplam 239 kişi taşıyan Uçuş 370,  Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı'ndan Pekin Başkent Uluslararası Havalimanı'na doğru yerel saatle gece 00:41'de havalandı. Havalandıktan yaklaşık 40 dakika sonra uçakla bağlantı kesildi ve kayıp raporu verildi. Kayıp raporu üzerine bir çok ülkeden ekiplerin katıldığı ortak arama-kurtarma operasyonu başlatıldı. Yapılan bütün arama kurtarma çalışmalarına rağmen uçakla ilgili en küçük bir ize rastlanmadı.

Bunun üzerine uçağın kaybolmasıyla ilgili çeşitli komplo teorileri ortaya atıldı. Bunlardan en yaygını; uçağın teröristler tarafından kaçırılmaya çalışılmasının ardından pilotun uçağı kasıtlı olarak düşürmüş olabileceğidir. Bazı insanlar uçağın uzaylılar tarafından kaçırılmış olabileceğini iddia etse de bu konuda hiçbir kanıt bulunmamaktadır.

MH370 hala bir sır olarak gizemini korumaktadır.

3. Sivil Keşif Uçağının Kaybolması - 1 Kasım 2008

Kanadalı bir maden şirketi için keşif yapan Beech King Air tipi uçak 2'si Amerikalı 1'i Kanadalı toplam 3 kişiyi taşıyordu. Güney Amerika ülkesi Guyana yakınlarında uçakla irtibat kesildi. Kötü hava koşullarından dolayı birkaç saat arama yapılamadı. Ardından Guyana Hava Kuvvetlerine ait uçak ve helikopterler arama kurtarma çalışması başlattı fakat herhangi bir bulguya rastlanmadı.

4.Havalimanı'nından Çalınan American Airlines'a Ait Uçağın Kaybolması - 25 Mayıs 2003

25 Mayıs akşamı bir pilot ve bir havaalanı çalışanı American Airlines'a ait Boeing-727 dar gövdeli yolcu uçağını kaçırmaya karar verdi. 2 arkadaş Angola Quatro de Fevereiro Havalimanı'nda gizlice uçağa sızmayı başardı. Uçağın uçması için en az 3 mürettebata ihtiyaç vardı ancak bu 2 arkadaş uçağı havalandırmayı başardı. Kontrol kulesi Atlantik Okyanusu'na doğru havalanan uçakla irtibata geçmeye çalışsa da uçaktan olumsuz yanıt geldi ve uçak kuleye sinyal gönderimini durdurdu.

FBI ve CIA olayı dünya çapında araştırma kararı aldı ancak uçaktan da uçağı kaçıran 2 adamdan da bir daha hiç haber alınamadı.

5. Askeri Kargo Uçağının Kaybolması - 22 Aralık 1997

Antonov 72 tipi bir askeri kargo uçağı Afrika'nın Paris'i olarak bilinen aynı zamanda Fildişi Sahilleri'nin en büyük şehri olan Abidjan'dan Namibya'ya sınırlarında yer alan Rundu şehrine gitmek üzere havalandı. Uçuşundan bir süre sonra bir anda sinyal vermeyi kesen uçaktan bir daha haber alınamadı. Uçağın Angola Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları tarafından düşürülmüş olabileceği iddia ediliyor. Ancak Angola'dan konuyla ilgili açıklama yapan bir yetkili olmadı.

6. Merpati Nusantara Havayolları Uçuş 6715 - 10 Ocak 1995

Endonezya'ya menşeili bir havayolu şirketi olan Merpati Nusantara Havayolları'na ait Canada DHC-6 tipi uçak 10'u yolcu 4'ü mürettebat toplam 14 kişi taşıyordu. Uçak Endonezya sınırlarındaki Bima Havalimanı'ndan havalandı,  varış hedefi Ruteng Havalimanı idi. Ancak kötü havakoşullarından dolayı pilot kontrolü kaybetti. Pilotun, uçağın kontrolünü kaybettiğini kontol kulesine aktarmasının hemen ardından uçakla bağlantı tamamen koptu. Uçağın denize çakılmış olabileceği düşünülüyor.

7. Pakistan Uluslararası Havayolları Uçuş 404 - 25 Ağustos 1989

Pakistan Uluslararası Havayolları'na ait 54 kişi taşıyan Fokker F-27 Tipi uçak ülkenin kuzeyinde bulunan Gilgit'ten başkent İslamabad'a gitmek üzere yerele saate göre 07.36'da havalandı. Pilot 08.50'de kuleye rutin radyo sinyalini gönderdi, bu uçaktan alınan son sinyaldi. Bu sinyal alındığında uçağın Himalayalar'ın en yüksek tepelerinden biri olan Nanga Parbat yakınlarında olduğu ve uçağın aniden yükselen bir kayaya çarparak parçalandığı tahmin edildi. Pakistan ordusu 4 gün boyunca 8 bin metre yükseklikte uçağı aradı ancak uçağın en küçük bir parçasına dahi rastlanmadı. (Onedio)

ESRARENGİZ KAYBOLUŞLARIN 7'NCİSİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

(Birdost) ~ 9 yıl önce
Karadelik kayiplari cogalarak devam edecek. Bu doga disi bir olay degil insanoglu yakinda deprem gibi karadelik kayiplariyla mucadele etmeye baslayacak. Fiziki bir olay ruzgar hortumunun karadelik versiyonu noktasal olarak belli bir bolgeyi cisimleri icine cekiyor ve uzay bosluguna firlatiyor..Daha oncede insanoglu uyarildi(BiRDOST)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Malezya Havaciligi uzerinde oynanan buyuk oyunlar bunlar .Asya pazari cok hizli bir sekilde buyumekteydi.Bu buyumeden rahatsiz olan guc odaklari belliki malezyanin fisini cekmeye karar verdi ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amsterdamed ~ 9 yıl önce
anadolu sahasi ucaklara hayirli gelmiyor sanki, 2 ucak kayip cok korkunc liste cogaliyor. ins son olur!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tuhaf ~ 9 yıl önce
Oralarda şeytan üçgeni gibi birşey olduğunu düşünmeye başladım eskiden gemiler vs. kayboluyordu ve bulunamıyordu şimdi de uçaklar kayboluyor ve bulunamıyor... Araştırılması gereken bir olay ve filmlere konu olucak kadar ilginç...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu yazdıklarım saçma olabilir.Bu durumla dalga geçmek olarak anlaşılmasın lütfen ama bu kadar kayıp uçak uzaylıların bir işareti olabilir mi?Ciddi ciddi düşünüyorum artık.Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
android ~ 9 yıl önce
iststatus canlı pilot -kule telsiz konuşmalarını dinleyemiyorum.bilgisi olan varmı acaba.neden dinleyemiyoruz?görüntü var ses yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 9 yıl önce
Pilot arkadaşlar dün akşam ahmet çakar bir idda attı ortaya 11 eylül saldırılarından sonra uçaklara yeni şeyler eklendi dedi sonra kaçırılma durumunda uçak kendi kendini pilot tuşa bastığında infilak ediyor dedi de mantıklı mu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merhabalar ~ 9 yıl önce
Öncelikle civil insanları taşıyan yolcu uçaklarına böyle birşey yapılmış olamaz bana göre. Fakat, bu dediğin askeri teyyarelerde olma ihtimali mevcut. Yıllardır kokpitteyim ve yıllardır havacılık camiasındayım, böyle hiçbir şey duymadım. Bence, spekülasyondan başka birşey değil Ahmet beyin dedikleri. Saygılar.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000