13 Kasım 2013, Çarşamba 08:40:39

DEV BİRLEŞMEYE ŞARTLI ONAY

ABD'de bir süredir askıda olan US Airways ve American Airlines havayolu firmalarının birleşmesine izin çıktı.
  • bilgilendirme icin tsk,
  • birleşmeden sonra hangi alliance ta kalacaklar, bir bilgi var mi?

ABD'de bir süredir askıda olan US Airways ve American Airlines havayolu firmalarının birleşmesine izin çıktı.

Bir süredir rekabet kaygılarıyla Adalet Bakanlığınca incelemeye alınan ABD'nin iki büyük havayolu firması US Aırways ve American Airlines'ın birleşmesine, düşük bilet fiyatlı havayollarının faaliyetlerini engellememeleri şartıyla izin verildi.

ABD Adalet Bakanlığı bu yılın Ağustos ayında rekabet kaygılarıyla engellediği Amerikan Airlines ve US Airways'in birleşme kararına onay verdi.

Havayolu firmaları, başta Washington'daki Reagan National ve New York'daki La Guardia olmak üzere kendi kontrollerindeki havaalanlarında düşük bilet fiyatıyla yolcu taşıyan havayollarının faalliyetini engelleyip rekabeti zorlaştırıcı tasarrufta bulunmayacakları konusunda güvence verdi. İki havayolu da birleşme sonrasında meydana gelecek yapının, bir süre önce Delta ve United havayollarının oluşturduğu dev firmayla rekabeti arttıracağı görüşünü savunuyor.

Adalet Bakanlığı ile havayolu firmaları arasında sağlanan mutabakat, federal mahkemenin onayına sunulacak. Firmalar birleşmenin aralık içinde tamamlanmasını bekliyor. Birleşme sonrası tarife ve fiyat uyumuna geçilecek. Ancak iki firmanın da filolarını tamamen birleştirip tek bir havayolu kuruluşu olmalarının bir kaç yılı bulması bekleniyor.

DEV BİRLEŞMEYE ŞARTLI ONAY

Yorumlar

hangi alliance 2 ~ 10 yıl önce
bilgilendirme icin tsk,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hangi alliance ~ 10 yıl önce
birleşmeden sonra hangi alliance ta kalacaklar, bir bilgi var mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
American Airlines ~ 10 yıl önce
U.S Airways OneWorld İttifakına Katılacak. Yani Star Alliance Bir Üyesini Daha Kaybediyor. Aynı Şekilde Brezilyanın Havayolu Şirketi TAM İle Şilinin Şirketi LAN Birleşiyorlar TAM'da Aynı Şekilde OneWorld İttifakına Giriyor..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000