10 Aralık 2013, Salı 14:21:14

DEV BİRLEŞMEDE SONA DOĞRU...

ABD'nin iki büyük havayolu firması US Airways ve American Airlines'ın birleşmesinin önündeki tüm engeller ortadan kalktı.
  • dünyada yaşanan krizlerden havayolu şirketleri de nasiplerini alıyorlar, ya iflas edecekler ya da büyük balık küçük balığı yutacak alacak içine.. american airlines zaten iflas erteleme ve finans güçlüğü çekiyordu. us airways america west airlines satın almıştı, tıpkı united airlines continental havayollarını satın alması gibi..
  • 6 tane dev oldu sana 3 tane duble dev. bakalım nasıl olacak rekabet.

ABD'nin iki büyük havayolu firması US Airways ve American Airlines'ın birleşmesinin önündeki tüm engeller ortadan kalktı.

ABD'nin iki büyük havayolu firması US Airways ve American Airlines'ın birleşmesinin önündeki tüm engeller ortadan kalktı. Avrupa Birliği Komisyonu'nun yanı sıra ABD Adalet Bakanlığı da birleşmeye yeşil ışıl yaktı. Havayolu firmaları, başta Washington'daki Reagan National ve New York'taki La Guardia olmak üzere kendi kontrollerindeki havalimanlarında düşük bilet fiyatıyla yolcu taşıyan havayollarının faaliyetini engelleyip rekabeti zorlaştırıcı tasarrufta bulunmayacakları konusunda güvence vermişti.

İki havayolu da birleşme sonrasında meydana gelecek yapının, Delta ve United havayollarıyla rekabeti artıracağı görüşünü savunuyor. Birleşmenin yaklaşık 1 milyar dolar tasarruf sağlayacağı belirtiliyor. Birleşmeyle birlikte ortaya çıkan yeni şirket, her gün 50'den fazla ülkede 330'dan fazla havalimanına yaklaşık 6 bin 700 sefer yapacak. Şirketin personel sayısı 100 bini aşıyor. Amerikan havacılık sektörü son yıllarda peş peşe şirket evliliklerine sahne oluyor.

Delta ve Northwest havayolu şirketlerinin birleşmesini United ile Continental'in güç birliği izlemişti. (Deutsche Welle)

DEV BİRLEŞMEDE SONA DOĞRU...

Yorumlar

camaroth ~ 10 yıl önce
dünyada yaşanan krizlerden havayolu şirketleri de nasiplerini alıyorlar, ya iflas edecekler ya da büyük balık küçük balığı yutacak alacak içine.. american airlines zaten iflas erteleme ve finans güçlüğü çekiyordu. us airways america west airlines satın almıştı, tıpkı united airlines continental havayollarını satın alması gibi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 10 yıl önce
6 tane dev oldu sana 3 tane duble dev. bakalım nasıl olacak rekabet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000