04 Kasım 2017, Cumartesi 11:02:21

American Airlines uçakları Listeria nedeniyle ikramsız uçuyor

American Airlines, ikram hizmeti aldığı şirketin tesislerinde Listeria bakterisi tespit edilmesi nedeniyle anlaşmasını askıya aldı.
  • Yavvv nedir bu sirket kardesim herseyi biliyor devlet gibi tavir koyuyor, boyle tehlike varsa yetkililere bildirmelisin ve kimse ikram almamali, haaaa, ikram vermiyorsan bilet ucretlerini de ona gore indirmelisin daha adaletli olur
  • Zaten AA ikramı berbat işlerine geliyor şimdi
  • Evet Bru. Aoe hafdada 1 sefer karsilikli bidrde Oostende. Eskisehir hafdada Bir sefer persembe gunlleri tuifly be. dan bilet alabilirsiniz
  • Dhmi Antalya yemekhanesin de los angeleslı ahçılar çalışıyor sanırım zira aynı bulguları biz de yaşadık. Bir hafta hastahanelerde acillerde süründüm sonra kanımda toksik madde tespit edildi. Neyseki radyasyondan koşarak kaçabilen insanım halen hayattayım. Meksika mutfağı gibisi yok.
  • amerikada iç hat ucuşlarinda gerekse amerikan bayrakli havayolu şirketlerinde ki uçakta verileb ikramlar beş para etmezdir..kalitesiz ve beş kuruş etmez tadi olmaz plastik gibidir...nerde thy nin misgibi yemekleri..aman servis yapmatin zaten..
  • Kacinci skandal. Abd insanlara yapmacik meal servis ediyorlar. Thy ile ucsunlar. Yemekleri lezetli ve kaliteli. Plastik servis etmiyorlar en azindan.
  • THY yollariyla dun aksam brukselden Eskisehire geldik brukselde ucaga Yemek yuklenmemis Bir aksaklik olmus sandavic vereceklerini soylediler sonra ondanda vaz gecip 2 SER tane kek verdiler Bayrak tasiyicimiz. Rant ugruna yavas yavas eriyor adini lekeliyor pala turizmin eglencesi olmus resmen umarim ilgili kisiler biseyler yaparlar

American Airlines, Los Angeles'taki Gate Gourmet tesisinden aldığı ikram hizmetini askıya aldığını duyurdu.

İsviçre merkezli ikram şirketi Gate Gourmet'in, Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletindeki Los Angeles tesislerinde Listeria bakterisi tespit edildi.

Zemin ve kanalizasyon bölgelerinde tespit edilen Listeria nedeniyle American Havayolları, Los Angeles çıkışlı uçuşlarının bazılarını ikramsız gerçekleştirdi.

Gate Gourmet'in gerekli temizliğin yapıldığını bildirmesine rağmen American Airlines yetkilileri yapılan temizlikten tatmin olmadıklarını askıya alma kararına devam edeceklerini belirtti.

Gate Gourmet yetkilisi, American Havayolları'nın Listeria nedeniyle Los Angeles tesislerinden aldığı hizmeti geçici olarak askıya aldığını belirtti. Yolcu ve gıda güvenliğinin birinci öncelikleri olduğunu belirten yetkili, Listeria bakterisinin tespit edilmesinin ardından derhal temizleme çalışmalarına başladıklarını ve yapılan çalışmalar sonrası bağımsız gıda güvenliği kuruluşlarının yaptığı incelemelerde herhangi bir bulguya rastlanmadığını belirtti.

LİSTERİA ENFEKSİYONU (Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü)
Listeriozis, Listeria monocytogenes bakterisiyle kontamine olmuş gıdaların yenmesiyle ortaya çıkan ciddi bir enfeksiyondur ve Birleşik Devletler’de önemli bir halk sağlığı sorunudur. Her yıl 1600 kişi enfekte olmakta ve bunların 260’ı ölmektedir.

Bulaşma
Listeria monocytogenes sıklıkla toprak ve suda bulunur. Hayvanlar hastalanmadan bakteriyi taşıyabilir ancak bu hayvanlardan elde edilen et ve süt ürünleri gibi gıdalar kontamine olabilir. Enfeksiyon insanlara kontamine olmuş gıdaların yenmesiyle bulaşır. 

Yiyeceklerle bulaşan birçok mikrop vardır. Bunlardan Listeria gibi bazıları öldürücü olabilir.

Belirtiler
Listeriozisli kişide genellikle ateş ve kas ağrıları, bazen de öncesinde ishal veya gastrointestinal semptomlar görülür. Teşhis konmuş hemen her hastada bakteri sindirim sistemi kanalına yayılır. Belirtiler enfekte olan kişiye göre değişiklik gösterir:

Hamile kadınlar: Tipik olarak ateş görülür, yorgunluk ve ağrılar gibi spesifik olmayan diğer belirtiler de eşlik edebilir. Ancak hamilelik esnasında bakteriye maruziyet; düşük, ölü doğum, erken doğum veya yeni doğanın hayatını tehdit eden enfeksiyonlarla sonuçlanabilir.

Hamileler dışındaki insanlar: Ateş ve kas ağrılarına ilave olarak ; baş ağrısı, ense sertliği, bilinç bulanıklığı, denge kaybı ve kasılmalar şeklinde semptomlar görülebilir.

Listeriozis farklı şekillerde ortaya çıkabilir. Daha yaşlılarda ve immün sistemi baskılanmış kişilerde septisemi ve menenjit en sık görülen klinik durumlardır. Bağışıklık sistemi sorunları olan insanlarda akut febril gastroenteritler gelişebilir yada hiçbir semptom görülmez.

Tedaviye hemen başlansa bile bazı vakalar ölümle sonuçlanır. Bu durum özellikle yaşlılar ve ciddi sağlık problemleri olan risk grupları için geçerlidir.

Tanı ve Tedavi
Erken tanı ve tedavi çok önemlidir. Hastanın kliniğine göre BOS(Beyin Omurilik Sıvısı) veya kan kültürlerinde bakterinin üremesiyle kesin tanı konur. Tedavide etkili antibiyotikler kullanılır. 

Yolcular için Risk
Listeriozis dünyanın her yerinde görülebilir. Hastalık öncelikle yaşlıları( %58), hamile kadınları(vakaların yaklaşık 1/7’i( % 14)), yeni doğanları ve bağışıklık sistemi zayıflamış yetişkinleri(kanser, karaciğer ve böbrek yetmezliği, diabet, alkolizm, AIDS, immünsüpressif tedavi alanlar gibi) etkiler. Ancak nadiren risk grubunda yer almayan insanları da etkileyebilir.

Korunma
Listeria gıda işleme fabrikalarında kontamine olmuş gıda ürünlerinde yıllarca yaşayabilir. Bakteri; pişirilmemiş etler ve sebzeler, pastörize olmayan süt ve süt ürünleri, krem peynir, işlenmiş etler(yemeğe hazır) ve füme balık gibi çeşitli yiyeceklerde bulunmuştur.

Listeria pastörizasyon ve pişirme ile öldürülebilir. Ancak sosisli sandviç gibi bazı işlenmiş etlerde ve paketleme öncesi şarküterilerde kontaminasyon meydana gelebilir. Meksika peynirlerinde olduğu gibi pastörize süt kullanılmasına rağmen peynir yapım aşamasında yine de bulaş olabilmektedir.

Hastalık riski, yiyeceklerin güvenli bir şekilde hazırlanması, tüketilmesi ve depolanması tavsiyeleriyle azaltılabilir. Listeriozisin önlenmesi için tavsiye edilen genel kurallar, salmonellozis gibi diğer gıda kaynaklı hastalıkların önlenmesinde kullanılanlara benzer. İlave olarak Listeriozis için yüksek risk grubunda yer alan insanlar için özel tavsiyeler vardır.

American Airlines uçakları Listeria nedeniyle ikramsız uçuyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Heh heh ~ 5 yıl önce
Yavvv nedir bu sirket kardesim herseyi biliyor devlet gibi tavir koyuyor, boyle tehlike varsa yetkililere bildirmelisin ve kimse ikram almamali, haaaa, ikram vermiyorsan bilet ucretlerini de ona gore indirmelisin daha adaletli olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İkram ~ 6 yıl önce
Zaten AA ikramı berbat işlerine geliyor şimdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 ~ 6 yıl önce
Evet Bru. Aoe hafdada 1 sefer karsilikli bidrde Oostende. Eskisehir hafdada Bir sefer persembe gunlleri tuifly be. dan bilet alabilirsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Antalya ~ 6 yıl önce
Dhmi Antalya yemekhanesin de los angeleslı ahçılar çalışıyor sanırım zira aynı bulguları biz de yaşadık. Bir hafta hastahanelerde acillerde süründüm sonra kanımda toksik madde tespit edildi. Neyseki radyasyondan koşarak kaçabilen insanım halen hayattayım. Meksika mutfağı gibisi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarothy ~ 6 yıl önce
amerikada iç hat ucuşlarinda gerekse amerikan bayrakli havayolu şirketlerinde ki uçakta verileb ikramlar beş para etmezdir..kalitesiz ve beş kuruş etmez tadi olmaz plastik gibidir...nerde thy nin misgibi yemekleri..aman servis yapmatin zaten..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anl ~ 6 yıl önce
Kacinci skandal. Abd insanlara yapmacik meal servis ediyorlar. Thy ile ucsunlar. Yemekleri lezetli ve kaliteli. Plastik servis etmiyorlar en azindan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilinç ~ 6 yıl önce
Bir yemek lezzetli olabilir ama saglıklı şartlar’da yapiliyor mu,hijyenik mi?ureten insanlar egitimlimi?Thy lezzetli yemekler uretiyor dogru ama peki hijyenik ve sagliklimi?asil sorulmasi gereken soru budur.Ben bilmiyorum sadece soruyorum.
LAX ~ 6 yıl önce
THY LAX meydandan ikram alıyor,
Anl ~ 6 yıl önce
yemekleri kac thy yolculari rahatsiz veya hasta eti? Hic zehirlenen olmadi. Bence thy hijenik calisiyor, hersey paketin icinde. Catalar bicaklar fln. restorana gidersen asil ozaman o sorulari merak etmelisin. Amerikada genel yemek : junkfood. Yagli tuzlu sagliksiz.
Bilinc ~ 6 yıl önce
Sagliksiz yemek yediginizde rahatsizlanmadan da hayata devam edebilirsiniz,siz hic anlamamissiniz beni.
777 ~ 6 yıl önce
THY yollariyla dun aksam brukselden Eskisehire geldik brukselde ucaga Yemek yuklenmemis Bir aksaklik olmus sandavic vereceklerini soylediler sonra ondanda vaz gecip 2 SER tane kek verdiler Bayrak tasiyicimiz. Rant ugruna yavas yavas eriyor adini lekeliyor pala turizmin eglencesi olmus resmen umarim ilgili kisiler biseyler yaparlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahilliğime bağışlayın ~ 6 yıl önce
Brüksel'den Eskişehir'e direk uçuş var mı
ucus ~ 6 yıl önce
Emirdağı nasıl var
Thy ~ 6 yıl önce
Var canım olmazmi ne sandın THY yi
Oflu ~ 6 yıl önce
Aman açlıktan öldün zaten, o bogazin asla durmasin. Uçağın asil kullanim amaci bir noktadan bir baska noktaya daha hizli ulasim, sabahtan aksama kadar hobidi girtlak yemek değil. Azcik odun kafaniza sokun bunu

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000