12 Ocak 2020, Pazar 17:37:51

ABD'den flaş Küba kararı!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yeni bir talimata kadar başkent Havana dışında Küba'ya yapılan tüm uçuşları yasakladıklarını duyurdu.
  • Tüm dünya kötü bir siz iyisiniz Allah'ın belası...

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Ulaştırma Bakanlığı'na Havana'daki Jose Marti Havaalanı dışında diğer havaalanlarına gerçekleştirilen tüm uçuşların durdurulması talimatını verdiğini belirtti.

ABD merkezli havayolu şirketlerinin kullandığı Küba'daki 9 havalimanının da bu yasağın içinde olduğunu ifade eden Pompeo, ayrıca ABD Ulaştırma Bakanlığınca Jose Marti Havaalanı'na yapılan uçuşların sınırlandırılacağını kaydetti.

Alınan karara, "Küba yönetiminin kendi insanlarına baskı yapması ve Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya destek vermesini" gerekçe gösteren Pompeo, şu ifadeleri kullandı:

"Bugünkü karar, Küba rejiminin, Kübalılara baskı uygulamak ve Venezüella'daki diktatör Nicolas Maduro'yu finanse etmek için kullandığı geliri daha da kısıtlayacak. ABD, Küba'daki bu 9 havaalanına yapılan uçuşları askıya alarak, Küba rejiminin ABD'li turistlerin parasına erişimini engelliyor." (Sputnik)

ABD'den flaş Küba kararı!

Yorumlar

Yaav he he ~ 4 yıl önce
Tüm dünya kötü bir siz iyisiniz Allah'ın belası...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000