25 Mayıs 2010, Salı 16:09:56

14 YILLIK HAYAL GERÇEK Mİ OLUYOR?

Bilânçosuna rekor düzeyde zarar yazan ve son dönemde büyük çaplı grevlerle boğuşan İngiliz havayolu devi British Airways, (BA) 14 yıllık beklemenin sonunda rakibi American Airlines (AA) ile birleşmeye hazırlanıyor.
  • umarım yer hizmetleri de havaş'tan gider de kurtuluruz bu saçmalaıklardan
  • british ve amerikan rakip degil cok yakin müttefikler... daha öncede iberia,british ve amerikan birlesmeye calismisti,ama avrupa ve amerikan rekabet komisyonlari bunu onaylamayacak gibiydi.simdi british iberia birlesti,ikinci adim da british-iberia,american ile birlesecek belki böylece bu birlesme onaylanir...

İngiliz havayolu şirketinin son günlerde büyük sorunlarla boğuşan CEO’su Willie Walsh, 14 yıllık beklemenin ardından, yetkili mercilerin gelecek ay rakibi American Airlines ile birleşmesine onay vereceğini açıkladı.                   

Walsh, ABD’li düzenleyiciler resmi olarak anlaşmaya onay verene kadar, birleşmenin detaylarını hakkında konuşamayacak. Ancak, yeni şirket için toplam 7 bin 500 çalışanının belirlendiği ve Ağustos ayında tamamlanması planlanan birleşmeden sonra American Airways yöneticisinin şirketin başkanlığına getirileceği söyleniyor.    

Geçen aylarda İspanyol havayolu şirketi İberia ile güçlerini birleştiren British Airways, 1997’den bu yana İngiliz düzenleyici kurumları bu birleşme için ikna etmeye çalışıyordu.

American Airlines’ın açık hava sahası fırsatlarını kendi lehine çevirmesi sonucunda, British Airways’ın transatlantik trafiğindeki payı oldukça azalmıştı.

NADİR İYİ HABERLERDEN BİRİ

İngiliz düzenleyici kurumlardan gelen bu onay, son günlerde büyük sıkıntılarla boğuşan şirketin yüzünü güldürdü.

Noel sırasında, zorlu kış koşulları yüzünden birçok uçuşu iptal edilen şirkete bir darbe de geçen ay İzlanda’daki volkanik patlamadan gelmişti.

British Airways Cuma günü, rekor seviyede tam 531 milyon dolar zarar yazdığını açıkladı. Havayolu şirketi aynı zaman geçen hafta 24 Mayıs’a başlayacak kabin çalışanları grevini durdurma konusundaki yasal hakkını da kaybetti. Bu grevin de şirketin bilançosuna büyük zarar vermesi bekleniyor.

14 YILLIK RÜYA

British Airways’in American Airlines ile birleşmesinin ardından, yeni şirketim yönetim kurulu başkanı olacak olan BA’nın şu anki Başkan Yardımcısı Simon Talling-Smith, “İngiliz yetkililerden Haziran ya da Temmuz gibi onay almayı bekliyoruz. Onayın ardından, Ağustos’ta birleşme işlemlerine başlayıp, en geç Eylül’de her şeyi tamamlamak istiyoruz. Bu şekilde, tam 14 yıllık rüyamızı gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

Yeni şirketin toplam 5 milyar sterlinlik satış geliri elde etmesi ve transatlantik uçuşların yüzde 5’ini oluşturması bekleniyor. 

Birleşmenin ardından, şirketin yönetim kurulunda British Airways, Iberia ve American Airlines’ın ayrı ayrı temsilcileri olacak ve şirketin başına  ABD’li ortağa bağlı bir yönetici getirilecek. Ancak her iki ülkenin de düzenleyici kurumlarının onayı alınmadan, yönetici göreve başlamayacak.

İsim vermekten kaçınan Talling-Smith, “Kimin göreve getirileceği belirlendi” dedi.

(Business Week)

14 YILLIK HAYAL GERÇEK Mİ OLUYOR?

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
umarım yer hizmetleri de havaş'tan gider de kurtuluruz bu saçmalaıklardan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
british ve amerikan rakip degil cok yakin müttefikler... daha öncede iberia,british ve amerikan birlesmeye calismisti,ama avrupa ve amerikan rekabet komisyonlari bunu onaylamayacak gibiydi.simdi british iberia birlesti,ikinci adim da british-iberia,american ile birlesecek belki böylece bu birlesme onaylanir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000