20 Aralık 2010, Pazartesi 09:01:59

İTALYANLAR, RUS UÇAĞINI İSTEMEDİ!

Önceki hafta Rusya’ya gelen Berlusconi, evsahipleri Medvedev ve Putin’in rehberliğinde uçağı gezmiş, hayran kaldığını söylemiş ve Rus tarafı da siparişe neredeyse “çantada keklik” gözüyle bakmaya başlamıştı... Ama çekilen bu “hatıra fotoğrafı”nın da hatırı olmadı ve kötü haber Roma’dan geldi.
  • Uçak İtalyan Finmeccanica şirketi ile üretiliyor. İçini de Pininfarina dizayn ediyor. Motor yabancı, aviyonik yabancı, danışman Boeing... Uçak'ın adı dahi İngilizce. Ancak gelin görün ki Türkiye'nin de en azından tek motorlu 172 benzerlerinden bu işe girmesi lazım.

İtalyan havayolu şirketi Alitalia, 500 milyon dolarlık muhtemel yolcu uçağı alımı ihalesinden Rus Sukhoi “Super Jet” uçağını çıkardığını açıkladı.

Rusya’nın yeni nesil bölgesel kısa mesafe sivil uçuşlar için en büyük kozu olan “SuperJet 100”ün üstünün çizilmesinin nedeni, yaşanan gecikmeler... Alitalia bu yüzden ihaleye Rus Sukhoi’un yerine Brezilya’nın Embraer firmasını dahil etti..

Alitalia, “Şu an zaten neredeyse 1 yıldır beklemeyteyiz ve siparişte geciktik. Ancak yaşanan gecikmeler Sukhoi’yu listeden çıkarmamızı kaçınılmaz kıldı” açıklamasını yaptı.

Sukhoi, İtalya’ya 500 milyon dolara 24 kadar uçak satmayı planlandığını açıklamıştı.

İTALYANLAR, RUS UÇAĞINI İSTEMEDİ!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Uçak İtalyan Finmeccanica şirketi ile üretiliyor. İçini de Pininfarina dizayn ediyor. Motor yabancı, aviyonik yabancı, danışman Boeing... Uçak'ın adı dahi İngilizce. Ancak gelin görün ki Türkiye'nin de en azından tek motorlu 172 benzerlerinden bu işe girmesi lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000