30 Ocak 2013, Çarşamba 08:50:49

ALITALIA TÜRKİYE'YE DEMİR ATTI

İtalyan havayolu şirketi Alitalia, Türkiye'deki uçuş noktalarını artırarak, Ankara ve Antalya'yı da uçuş haritasına dahil etti...
  • Airliner rumuzlu arkadas lufthansa icin iki hub oldugunu ima etmis. TK icin bu neden gecerli olmuyor?
  • sayin binali yildirim'in ulastirma bakanimiz olarak, baskent ankara'ya hak ettigi onemi vermesini istemek, neden alay konusu olsun ki! neredeyse son 5 yildir koca baskent, anadolujet'in 2. sinif insafina terk edildi ve hemen hemen uluslararasi ucusu yok... siyasi ve yonetimsel kiymeti disinda, ankara 5 milyonluk bir kent ve ticari kapasitesi, turkiye'ye katma deger ureten 2. merkez niteliginde. biz her yere uculsun demiyoruz; sadece arz-talep dengesi gozetilerek, kentin hak etttigi hizmeti almasi gerektigini iddia ediyoruz. ticari kaygilari anliyorum; ancak unutulmamalidir ki, talep de yaratilabilir ve bu gorev ulastirma bakanligi ve bagli kuruluslarinin da gorevidir. thy bu onemli gorevden kacinarak sadece istanbul'a yatirim yapmaktan vazgecmelidir. konu sayin bakanin sahsina yonelik degildir; talep edilen konu baskadir: "yatirimlarinizi tum turkiye kentlerini dusunerek yapin lutfen!"
  • Sayin THY rumuzlu arkadas bana soru sormus, cevap vermek istiyorum. Ankara'ya vaktim oldukca ugramaya calisiyorum, oranin yerini de haritada gostere bilirim, arkdasin suphesi olmasin. ESB'de slot sikintisi yok. Ama sadece ucmak yetmiyor, arada bir yolcu tasimak da lazim ki, sadece vatandasin cebinden odemeyelim... Ha bir de kendisi Avrupa, uzakdogu ve Amerika'ya ucalim diyor...ucalim kardes ucalim...saydigi sanki uc tane havalimani... O saydigin bolgelerde yuzlerce sehir, binlerce havalimani var..nereye ucuyorsun sen oyle Ankara'dan...
  • thy'nin de baskentten baskentlere diye bir programi yaz sezonunda baslatacaginin bilgisi gecmisti gecen haftalarda. sanirim alitalia'nin bu girisimi thy'nin projesiyle ilgili. umarim esb cikisli merkez avrupa kentlerine ucuslar soz konusu olur ve karsiliklilik esasina gore , klm, air france, british airways benzeri havayollarini da, alitalia gibi esb'de gorebiliriz. bu kapsamda bayrak tasiyicimiz thy'ye cok is dusuyor; oncelikle arz-talep dengesini gozeterek ankara'nin merkez cevre kentlere daha yogun baglanmasina girisir ve uzunca bir suredir var olan ayibini biraz olsun telafi eder. dis-hat ucuslarinin da anadolujet ile daha bir yogun desteklenmesinde yarar var. umarim thy baskent ankara icin bu projeyi harekete gecirir.
  • milli havayolumuz, bayrak tasiyicimiz thy, ankara'yi es gecmeye devam etsin. kendisini yere goge koymayan thy, uzunca bir suredir baskent ankara'yi istikrarli bir bicimde yalnizlastirmayi bir ticari tercih olarak gundemde tutuyor. daha da otesi, alternatif havayollarinin ulusal-uluslararasi ucuslarina da ket vuruyor (bkz. atlasjet ornegi). umarim bu girisim bir kirilmaya sebebp olur ve thy'de kendi baskentini unutmaktan vaz gecerek ankara'ya gereken onemi verir. 5 milyon nufusu ile ulusal ekonomiye katma deger ureten ikinci buyuk kent olarak biz ankaralilar da, esnek, rahat ve konforlu bir hizmetten yararlanma imkani buluruz. darisi, klm biritish airways, air france gibi diger dunya devlerinin basina...
  • ve Ulastirma Bakanina, Ankara neresidir biliyor musunuz? Ankaradan haftada 2 frekans Avrupa,Amerika ve Uzakdoguya ucmamaniz icin ne sebeb var? Yoksa ESB de slot mu kalmadi? Saygilar
  • :)
  • Alitalia nın Milano dan Istanbul a direk seferi bulunmuyor
  • Alitalia'nın, Milano'dan İstanbul'a direkt seferi bulunmamaktadır.
  • Gerçekten ağlamak istiyorum... Milli havayolum ile ya da özel havayollarım ile İstanbul aktarmalı, saatler süren yolculuk ile uçabildiğim Roma'ya, Bir İtalyan havayolu ile direkt uçacağım... Vallaha ağlamak istiyorum...

Roma ve Milano'dan İstanbul'a doğrudan seferleri bulunan Alitalia, Türkiye'de biri mevsimsel olmak üzere iki yeni uçuş noktası açıyor.

Alitalia basın ofisinden edindiği bilgiye göre, İtalyan havayolları, ilk olarak 25 Mart 2013 tarihinden itibaren Roma ile Ankara arasında karşılıklı tarifeli seferlere başlayacak, ardından Roma ile Antalya arasında sadece yaz sezonunda geçerli olmak üzere direkt uçuşlarını hayata geçirecek.


Alitalia'nın 25 Mart 2013'te başlatacağı Ankara uçuşları, haftada 3 gün yapılacak. Roma-Ankara seferi için uçaklar, pazartesi-çarşamba-cuma günleri, Roma Uluslararası Leonardo da Vinci Havalimanı'dan yerel saatle 22.30'da kalkacak, sabaha karşı saat 02.20'de Ankara'ya varacak.

Salı-perşembe-cumartesi günleri yapılacak Ankara-Roma seferinin kalkış saati 05.05, Roma'ya varış saati ise 07.10 olacak.

Yaz sezonu için Antalya

Alitalia, Ankara uçuşlarının yanı sıra sadece yaz sezonu için Roma ile Antalya arasında haftada tek gün olmak üzere direkt sefer icra edecek.

İtalyan şirket, 15 Haziran 2013 tarihinden itibaren 15 Eylül'e kadar, sadece pazar günleri olmak üzere Roma-Antalya-Roma uçuşu yapacak.

Roma-Antalya uçuşunun Roma'dan kalkış saati 08.40, Antalya'ya varışı ise yerel saatle 12.35 olacak. Alitalia'nın Antalya'dan aynı gün saat 13.25'te kalkacak uçağı saat 15.30'da Roma'ya varacak.

ALITALIA TÜRKİYE'YE DEMİR ATTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

curiosity ~ 11 yıl önce
Airliner rumuzlu arkadas lufthansa icin iki hub oldugunu ima etmis. TK icin bu neden gecerli olmuyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
binali yildirim'a ~ 11 yıl önce
sayin binali yildirim'in ulastirma bakanimiz olarak, baskent ankara'ya hak ettigi onemi vermesini istemek, neden alay konusu olsun ki! neredeyse son 5 yildir koca baskent, anadolujet'in 2. sinif insafina terk edildi ve hemen hemen uluslararasi ucusu yok... siyasi ve yonetimsel kiymeti disinda, ankara 5 milyonluk bir kent ve ticari kapasitesi, turkiye'ye katma deger ureten 2. merkez niteliginde. biz her yere uculsun demiyoruz; sadece arz-talep dengesi gozetilerek, kentin hak etttigi hizmeti almasi gerektigini iddia ediyoruz. ticari kaygilari anliyorum; ancak unutulmamalidir ki, talep de yaratilabilir ve bu gorev ulastirma bakanligi ve bagli kuruluslarinin da gorevidir. thy bu onemli gorevden kacinarak sadece istanbul'a yatirim yapmaktan vazgecmelidir. konu sayin bakanin sahsina yonelik degildir; talep edilen konu baskadir: "yatirimlarinizi tum turkiye kentlerini dusunerek yapin lutfen!"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Binali Yildirim ~ 11 yıl önce
Sayin THY rumuzlu arkadas bana soru sormus, cevap vermek istiyorum. Ankara'ya vaktim oldukca ugramaya calisiyorum, oranin yerini de haritada gostere bilirim, arkdasin suphesi olmasin. ESB'de slot sikintisi yok. Ama sadece ucmak yetmiyor, arada bir yolcu tasimak da lazim ki, sadece vatandasin cebinden odemeyelim... Ha bir de kendisi Avrupa, uzakdogu ve Amerika'ya ucalim diyor...ucalim kardes ucalim...saydigi sanki uc tane havalimani... O saydigin bolgelerde yuzlerce sehir, binlerce havalimani var..nereye ucuyorsun sen oyle Ankara'dan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2 frekans ~ 11 yıl önce
Bakan Binali Yıldırım olmadığınız kesin. AHL den halen yapılmakta olan Avrupa,Amerika ve Uzakdogu ucuslarının 2 frekansını ESB den baslatırsınız. Ayrıca nasıl Anadolu yolcusu İstanbula toplanıyorsa Istanbul dan ucacak yolcuyu bu seferlere icin ESB ye taşırsınız. Tabiki transit yolcuyu AHL den ucurmaya devam edin ama Anadolu insanını hor görmeyin.
basken ankara... ~ 11 yıl önce
thy'nin de baskentten baskentlere diye bir programi yaz sezonunda baslatacaginin bilgisi gecmisti gecen haftalarda. sanirim alitalia'nin bu girisimi thy'nin projesiyle ilgili. umarim esb cikisli merkez avrupa kentlerine ucuslar soz konusu olur ve karsiliklilik esasina gore , klm, air france, british airways benzeri havayollarini da, alitalia gibi esb'de gorebiliriz. bu kapsamda bayrak tasiyicimiz thy'ye cok is dusuyor; oncelikle arz-talep dengesini gozeterek ankara'nin merkez cevre kentlere daha yogun baglanmasina girisir ve uzunca bir suredir var olan ayibini biraz olsun telafi eder. dis-hat ucuslarinin da anadolujet ile daha bir yogun desteklenmesinde yarar var. umarim thy baskent ankara icin bu projeyi harekete gecirir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ankara-roma! ~ 11 yıl önce
milli havayolumuz, bayrak tasiyicimiz thy, ankara'yi es gecmeye devam etsin. kendisini yere goge koymayan thy, uzunca bir suredir baskent ankara'yi istikrarli bir bicimde yalnizlastirmayi bir ticari tercih olarak gundemde tutuyor. daha da otesi, alternatif havayollarinin ulusal-uluslararasi ucuslarina da ket vuruyor (bkz. atlasjet ornegi). umarim bu girisim bir kirilmaya sebebp olur ve thy'de kendi baskentini unutmaktan vaz gecerek ankara'ya gereken onemi verir. 5 milyon nufusu ile ulusal ekonomiye katma deger ureten ikinci buyuk kent olarak biz ankaralilar da, esnek, rahat ve konforlu bir hizmetten yararlanma imkani buluruz. darisi, klm biritish airways, air france gibi diger dunya devlerinin basina...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airliner ~ 11 yıl önce
bu yorumlar havacılıktan anlamadığınızı gösteriyor. TK Almanya'da 11 noktaya uçarken LH sadece FRA ve MUC'ten sefer yapar, TK'nın günde 5-6 sefer yaptığı DUS ya da 4 sefer yaptığı HAM'dan uçmaz. Ancak FRA ve MUC'den ESB ve ADB uçar neden çünkü herkes kendi HUB'ından uçar. FCO'da AZ'nın HUB'ıdır, ESB'dan aldığı yolcuyu başta Latin Amerika olmak üzere tüm batıya dağıtır. TK ESB-FCO uçsa ancak lokal yolcu taşır o da %40 LF ancak yapar. TK'nın HUB'ı IST dur ve öyle kalacaktır.
celiski... ~ 11 yıl önce
yanitiniz kendi celiskilerini barindiriyor. lufthansa'nin 2 buyuk hub'i vardir ve 3. hub'i berlin havalimani da yoldadir. thy'nin kac hub'i vardir: yanit vereyim; sizin de teyit ettiginiz gibi, sadece ve sadece 1 adet -- istanbul. neden ankara ya da izmir 2. ya da 3. hub'lar olmasin? iste sorun buradadir; tekmerkezli gelisim dogru, akilci ve adil olamaz.
Airliner,a ~ 11 yıl önce
Ben Anadolu yolcusuyum...Yani senin kültürüne göre taşra. Ankara dan koyüme daha kolay gidem derim. Senin olsun Hubun!
Sayin THY ~ 11 yıl önce
ve Ulastirma Bakanina, Ankara neresidir biliyor musunuz? Ankaradan haftada 2 frekans Avrupa,Amerika ve Uzakdoguya ucmamaniz icin ne sebeb var? Yoksa ESB de slot mu kalmadi? Saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
...... ~ 11 yıl önce
:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
milano-ist? ~ 11 yıl önce
Alitalia nın Milano dan Istanbul a direk seferi bulunmuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vladivostox ~ 11 yıl önce
Alitalia'nın, Milano'dan İstanbul'a direkt seferi bulunmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aglamak istiyom ~ 11 yıl önce
Gerçekten ağlamak istiyorum... Milli havayolum ile ya da özel havayollarım ile İstanbul aktarmalı, saatler süren yolculuk ile uçabildiğim Roma'ya, Bir İtalyan havayolu ile direkt uçacağım... Vallaha ağlamak istiyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haklisin kardes ~ 11 yıl önce
Benimde hirsimdan aglayasim geliyor bu nasil THY anlayisidir diye. bence Tembel Hava Yollari :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000