03 Haziran 2009, Çarşamba 08:20:56

Uçakla ilgili "Kara Delik" şüphesi...

Pazar gecesi Brezilya'nın başkenti Rio de Janeiro'dan Paris'e giderken Atlas Okyanusu üzerinde kaybolan Air France uçağı esrarını koruyor.

Düşme nedenine ilişkin çeşitli tezler öne sürülen uçağın, Atlas Okyanusu'nda denizcilerin ve pilotların 'kara delik' olarak adlandırdığı, tropik akımların kesiştiği noktada okyanusa çakılmış olabileceği ileri sürülüyor.

Air France'ın uçağının, 1936 yılında Fransızların efsanevi pilotu Jean Mermoz'un 'La Croix-du-Sud' isimli uçağının kaybolduğu aynı bölgede yok olduğuna dikkat çeken Le Monde gazetesi, 'kara delik' şüphesini gündeme taşıdı. İnter-tropikal akımların buluşma noktası olan, iki yarımkürenin hava dalgalarının kesiştiği bölgede oluşan şiddetli fırtınalarda rüzgarın hızı 200 km'ye kadar çıkabiliyor. Paris'teki Uzay ve Havacılık Müzesi müdürü eski pilot Gérard Paul Alain Feldzer, uçağın bu bölgede güçlü bir karabuluta yakalanması halinde her şeyin mümkün olduğunu belirtti.

Denizciler ve kaptanlar için dünyanın en tehlikeli alanı olduğu dile getirilen bu bölgede uçaklar, tehlike riskini azaltmak için normal rakımlarından daha da yükseğe çıkıyor.

 

Uçakla ilgili "Kara Delik" şüphesi...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000