05 Nisan 2011, Salı 08:51:42

UÇAK KAZASINDA ÖLENLERİN CESETLERİNE ULAŞILDI

Fransız yetkililer Air France'ın karıştığı en büyük uçak kazasının kurbanlarının büyük bir bölümünün cesetlerine ulaştıklarına inanıyor.
  • Adamlar niye bulsunlar ? o kara kutularinda bildigim kadariyla bir süresi vardi. Sucun ap acik AIRBUS ta oldugu belli. Tüm dünya da imaj kaybimi yasasin ? Sanki cokmu zordu 2 sene icinde bulmak ? simdiye kadar sadece 1 ay ugrastilar sonra biraktilar. simdi zaman yeterince gecti, artik cikartmalarinda bir sakinca yok, kimsede üstlerine gitmiyor. sebebini bosverirler olur biter.
  • yorumu yazan arkadaş gayet haklı. insanların ne suçu var. thy ile dalga geçen kim ki kimin akıbeti ne oldu??? anlamadığım bir noktada bu uçakta ELT yokmu neden aylarca yıllarca bulunamadı?? hadi diyelim okyanusun dibinde sinyal gönderemedi peki ilk düştüğü anda da mı göndermedi bu ELT'ler....
  • yukarida gosterilen resimlerdeki insanlar ucus ekibi mi
  • thy ile dalga geçtiler akibeti bu oldu ne demektir ya??..böyle düşüncesiz yorumlar neden yayınlar acaba..sanki insanların bir suçu var!!!
  • Gülmek,ten Gülmeye fark vardir. Allah askina bayanin gülmesine bakin....
  • THy ile dalga geçtiler akibetleri kötü oldu!!
  • Kara kutu tasarımında bunların suyla teması durumunda can yeleklerinde olduğu gibi bir mekanizma ile yüzer hale getirilmesi için değişiklik yapılsa ne iyi olur.

Cenazelerin, aileler isterse bir kaç hafta içinde çıkarılmaya başlanacağı duyuruldu.

İki yıl önce Rio de Janeiro - Paris seferi yaparken düşen Airbus 330 tipi uçaktaki 228 kişinin her birinin ailesi ile tek tek görüşülecek ve ne istedikleri sorulacak.

Paris'teki muhabirimiz Hugh Schofield, bazı ailelerin bu süreci fazla travmatik bularak yakınlarını okyanusta ebedi istirahate bırakmayı tercih edebileceğini belirtiyor.

Uçak 1 Haziran 2009'da henüz belirlenemeyen bir nedenle Brezilya açıklarında Atlas Okyanusu'na çakıldı.

Dün robot denizaltılar uçağın şimdiye kadar bulunan en büyük gövde parçasına ulaştı.

CESETLER EN GEÇ 1 AYDA ÇIKARTILIR

Fransa Ulaştırma Bakanı Nathalie Kosciusco-Morizet, enkaz ve cesetleri çıkarma çalışmalarının en geç bir ay içinde başlayacağını söyledi.

Hükümet bu işlemler için gerekli ihaleyi açtı.

Kara kutuların yeri ise henüz belirlenemedi.

Kazada ölenlerin büyük bölümü Fransa, Brezilya ve Almanya'dandı.

Ancak 30 kadar ülkeden yolcular arasında bir de Türkiye vatandaşı bulunuyordu.

Kazadan bu yana sadece 50 kişinin cesetlerine ulaşılabildi.

Kazadan sonra başlatılan üç arama çalışmasında da uçağın sadece bazı ufak parçaları bulunabildi.

Bir ay önce başlayan ve Air France ve Airbus tarafından finanse edilen dördüncü girişim için ise yüzeyden 4,000 metre derinde çalışabilen robotlar kullanılıyor.

Çabalar şimdi kara kutuların bulunmasına odaklanıyor.

Olay sırasında bölgede yaşanan şiddetli fırtına, hız göstergelerinin buzlanmış olabileceği şüphesi, uçağın havada değil, denize çarpınca parçalandığı düşüncesi, şimdiye dek dile getirilen olasılıklar arasında.

Ancak kazanın asıl nedeni, ancak iki kara kutu incelenince anlaşılabilecek.

Ayrıca uçağın enkazından geriye kalan bazı parçaların da çekilen fotoğrafları yayınlandı.













(BBC)

UÇAK KAZASINDA ÖLENLERİN CESETLERİNE ULAŞILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
Adamlar niye bulsunlar ? o kara kutularinda bildigim kadariyla bir süresi vardi. Sucun ap acik AIRBUS ta oldugu belli. Tüm dünya da imaj kaybimi yasasin ? Sanki cokmu zordu 2 sene icinde bulmak ? simdiye kadar sadece 1 ay ugrastilar sonra biraktilar. simdi zaman yeterince gecti, artik cikartmalarinda bir sakinca yok, kimsede üstlerine gitmiyor. sebebini bosverirler olur biter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yorumu yazan arkadaş gayet haklı. insanların ne suçu var. thy ile dalga geçen kim ki kimin akıbeti ne oldu??? anlamadığım bir noktada bu uçakta ELT yokmu neden aylarca yıllarca bulunamadı?? hadi diyelim okyanusun dibinde sinyal gönderemedi peki ilk düştüğü anda da mı göndermedi bu ELT'ler....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yukarida gosterilen resimlerdeki insanlar ucus ekibi mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy ile dalga geçtiler akibeti bu oldu ne demektir ya??..böyle düşüncesiz yorumlar neden yayınlar acaba..sanki insanların bir suçu var!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gülmek,ten Gülmeye fark vardir. Allah askina bayanin gülmesine bakin....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THy ile dalga geçtiler akibetleri kötü oldu!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kara kutu tasarımında bunların suyla teması durumunda can yeleklerinde olduğu gibi bir mekanizma ile yüzer hale getirilmesi için değişiklik yapılsa ne iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000