01 Haziran 2009, Pazartesi 15:31:05

UÇAĞA YILDIRIM MI ÇARPTI?

Air France yaptığı açıklamada uçağa yıldırım çarpmış olabileceğini belirtti.
  • O bölgede 50,000 ft lerde bile bulut olabiliyor yani 15, 000 m. üzerinde..
  • UÇUŞ YAPTINIZMI 35000 FEET TE DE YOĞUN BULUT İÇİ UÇUŞLAR OLUR.. ORADAKİ HAVA ŞARTLARI FARKLIDIR. ÖNCEDEN BİR ŞEYLER SÖYLEMEK ÇOK YANLIŞ OLUR ANCAK UÇAKTA BULUNAN İNSANLARIN ADINA EĞER ÖLÜLÜ BİR NETİCE ÇIKACAKSA ALLAH RAHMET EYLESİN YAKINLARINADA SABIR VERSİN.. HAVACILIK TA BÖYLE YAŞANAN OLAYLARIN MİLLİYETİ OLMAZ ..MASUMİYET HER MİLLET İÇİN GEÇERLİDİR.
  • O yukseklikde bir ucaga nasil yildirim carapcakki cok zayif bir ihtimal ucak Bulut alti ucmuyorki o metrede kalkisdan epey sonr aolmus Turbulans belki ama o ucakda turbulansi onceden gorecek radar sistemleri mevcut a330 dan bahsediyoruz 310 olsa belki deriz de ayrica turbulansa karsi hemen onlem alinabiliyor landinge geciyorsun veya jump aletleri calisabilir elektrik arizasi olsutuysa belki ama yildiirm dusmesi bence neden olamaz
  • Hatırlarsanız 22 Nisan 2009 da bizim Bakanımız Mehmet Aydın'ın bindiği uçağa da istanbul semalarında iniş esnasında yıldırım çarpma hadisesinden bahsedip yorumlarda bulunmuştuk.Yıldırım çarpmasından dolayı uçak düşme ihtimalinin çok zayıf olduğunu teknik olarak anlatmıştık.Böyle modern bir uçağa çarpan yıldırımında gövde framesi üzerinden akıp gitmesi gerekmekteydi.Bu nedenle yıldırım çarpmasından düşme ihtimali zayıftır.Sonuç yıldırım çarpması sonucu düşme ise Airbus'ın tüm uçaklarını bu konuda gözden geçirmesi gerekecektir.
  • Şimşek çaktı, yıldırım düştü! bu yıldırım düşmeyip çarptığından mı 200 tonluk bir uçağı düşürebiliyor. Uçmasın o zaman uçaklar böyle havalarda. RUS RULETİNDEN FARKSIZ BU...

216 yolcusu ve 12 mürettebatıyla hala akıbetindeki belirsizliğini koruyan Air France uçağına yıldırım çarpmış olabileceği ifade edildi.

Brezilya’dan Fransa’ya gitmek için havalanan ve Atlas Okyanusu üzerindeyken radarla bağlantısı kesilen Air France uçağıyla ilgili umutlar tükenirken, Air France yetkilileri yeni bir açıklamada bulundu.

Yetkililer; “Uçağın nerede olduğunu henüz bilmiyoruz. Ancak umutlarımız tükenmiştir. Bir ihtimal de uçağa yıldırım çarpmış olabileceğidir. Araştırıyoruz. Ekiplerimiz de gerekli arama çalışmalarını sürdürüyor” şeklinde konuştu.

UÇAĞA YILDIRIM MI ÇARPTI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
O bölgede 50,000 ft lerde bile bulut olabiliyor yani 15, 000 m. üzerinde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
UÇUŞ YAPTINIZMI 35000 FEET TE DE YOĞUN BULUT İÇİ UÇUŞLAR OLUR.. ORADAKİ HAVA ŞARTLARI FARKLIDIR. ÖNCEDEN BİR ŞEYLER SÖYLEMEK ÇOK YANLIŞ OLUR ANCAK UÇAKTA BULUNAN İNSANLARIN ADINA EĞER ÖLÜLÜ BİR NETİCE ÇIKACAKSA ALLAH RAHMET EYLESİN YAKINLARINADA SABIR VERSİN.. HAVACILIK TA BÖYLE YAŞANAN OLAYLARIN MİLLİYETİ OLMAZ ..MASUMİYET HER MİLLET İÇİN GEÇERLİDİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
O yukseklikde bir ucaga nasil yildirim carapcakki cok zayif bir ihtimal ucak Bulut alti ucmuyorki o metrede kalkisdan epey sonr aolmus Turbulans belki ama o ucakda turbulansi onceden gorecek radar sistemleri mevcut a330 dan bahsediyoruz 310 olsa belki deriz de ayrica turbulansa karsi hemen onlem alinabiliyor landinge geciyorsun veya jump aletleri calisabilir elektrik arizasi olsutuysa belki ama yildiirm dusmesi bence neden olamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hatırlarsanız 22 Nisan 2009 da bizim Bakanımız Mehmet Aydın'ın bindiği uçağa da istanbul semalarında iniş esnasında yıldırım çarpma hadisesinden bahsedip yorumlarda bulunmuştuk.Yıldırım çarpmasından dolayı uçak düşme ihtimalinin çok zayıf olduğunu teknik olarak anlatmıştık.Böyle modern bir uçağa çarpan yıldırımında gövde framesi üzerinden akıp gitmesi gerekmekteydi.Bu nedenle yıldırım çarpmasından düşme ihtimali zayıftır.Sonuç yıldırım çarpması sonucu düşme ise Airbus'ın tüm uçaklarını bu konuda gözden geçirmesi gerekecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Şimşek çaktı, yıldırım düştü! bu yıldırım düşmeyip çarptığından mı 200 tonluk bir uçağı düşürebiliyor. Uçmasın o zaman uçaklar böyle havalarda. RUS RULETİNDEN FARKSIZ BU...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000