23 Ocak 2011, Pazar 10:08:06

PİLOTLARIN RAHATSIZLIKLARI TEHLİKE SİNYALİ VERİYOR

Geçtiğimiz günlerde Air France'a ait yolcu uçağında pilot rahatsızlanmış ve uçak acil iniş yapmıştı. Dün Hindistan'da benzer şekilde yaşanan olay akıllara pilotların uçuş saatleri ve yorgunlukları nedeniyle rahatsızlandıkları tezini güçlendirdi.
  • eee macanız yemiyorsa bu işi niçin yaparsınız...yok radyasyonmuş yok küçüçük kokpitmiş vs vs....gidin o zaman limon satın....sıradan bir iş bu kadar abartmayın bunlarıda balon gibi şişirmeyin az kaldı patlayacaklar
  • Uçmak tehlikeli kardeşim.2 metre kare kokpıtın ıcınde ucuyorsun.kokpıtt cıhazları ne kadar radyasyon yayar bılırmısın.thy de kac ucucunun beynın de tumor cıktı bılırmısın .kac kısı kansere yakalandı bılırmısın.ucak ıcındekı havanın kuru hava oldugunu motorlardan basıldıgını vucudu nasıl erıttıgını bılırmısın.her gun yedıgın basıncın ıc organları 2cm sarkıttıgını bılırmısın.hıc jet lak yedın mı .?hıc ıcıne ınıs takımları gırerek öldunmu(ornk.hollanda)daha onlarca yazarım.thy nın senelık saglık bılancosunu ogren de gel konusalım.?kanserın onlarca cesıdı kol gezıo..ucucularda..
  • bilgisiz olduğun ortada,kimliğin belli olmuyor diye atıp tutuyorsun.bir cerrahın,yahut yüksek mühendisin kaç para kazandığından haberin yok tabi.Ne kadar sorumluluk,o kadar maaş.Bu işler böyle.Sen ne iş yaptığını söyle ne kadar hakettiğini söylesin herkes
  • inan ki şükrediyorum, senin mentalitene sahip olmadığım için; gurur duyuyorum, pilot olduğum için...
  • dünya fiyatları böyle. sana ne oluyor da hiddetleniyorsun. sana ne benim kazancımdan. sen kendi işine bak.
  • Siz bir doktorun kac saat calistigini,karsiliginda ne aldigini,bir mühendisin evine ekmek götürmek isin neyaptigini maasini,bir gazetecinin kac saat sogukta disarida oldugunuve yiprandigini biliyormusunuz? Esas sizin utanmaniz lazim. Aglayip zirlayacaginiza sükredin...
  • Dünyanin en kolay meslegini sisirip balon yapmaniza gerek yok. Artik hersey AP. Maaslariniz fazlasiyla yüksek ve abartilmis. Yani balon gibi.. Ayda 250-300 saat kesinlikle yaptirilmali. Insaatda garibanlar.sabah 5 te basliyor aksam 10 da bitiyorlar. Ya siz.Lüks oteller, falan filan. Millet yemiyor artik bunlari..
  • Aslında kokpit ekiplerinin haberi var konudan. Fakat TÖSHİD gibi bir patronlar kulübü varken TALPA gibi sadece yılda bir iki gece düzenlemekten başka bir işe yaramayan meslek birliklerimizin bir şansı olamıyor maalesef ki... Sivil Havacılık Patronlar Genel Müdürlüğü sadece pilotların önüne taş koymaktan başka bir şey yapmıyor.
  • Geçen sene Nisan'da SHGM'nin sitesinde yayınlanan,üzerinde "bu yönetmelik 1.1.2011 tarihinde geçerlidir" diye yazan yeni revizyona ne oldu bilen var mı?? Yıllık saatleri 900 saate düşüren,bir dolu yeni haklar sunan yeni revizyondan ne pilotların ne de kabin ekiplerinin haberi bile yok! Böyle bir revizyonun hazırlandığından,ama yine bir şekilde patronların yoğun mücadelesi ile devreye sokulmadığından haberiniz var mı? Tabi ki yok! TALPA'daki abiler,kardeşler?? Var mı bir gelişme? Adamlar gene çatır çatır sonuca gidip iptal ettirdiler yeni revizyonu. SHGM'den bir açıklama dahi yok.
  • YAPILAN BAZI NAHOŞ YORUMLARI OLGUNLUKLA VE SERİNKANLILIKLA KARŞILAMAK GEREK. SONUÇTA BURADA YAZAN KARDEŞLERİMİZİN BİR ÇOĞU OLDUKÇA GENÇ. DOĞALDIR Kİ HERKES YAŞAM DENEYİMİNE GÖRE OLAYLARI ANLAMLANDIRIYOR VE ALGILAYABİLİYOR. KIZMAYAYALIM BIRAKALIM YORUMLARINI DÜŞÜNCELERİNİ YAZSINLAR... GENÇLER HAKARETTEN UZAK DURALIM LÜTFEN.
Oman Air'e ait Boeing 737-800 tipi A4O-BP tescilli Muscat (Oman) - Chennai (Hindistan) uçağının pilotu Mumbai yakınlarında rahatsızlanınca uçağın ikinci pilotu acil iniş izni istedi. Güvenli bir şekilde Mumbai'ye iniş yapan uçaktan alınan kaptan pilot hastaneye götürülürken, yolcular rötarlı olarak Chennai'ye ulaştı.

Geçtiğimiz günlerde de Air France'a ait 232 yolculu Paris -New York seferini yapan Boeing 777 tipi uçağın pilotu rahatsızlanmış ve uçak İzlanda'nın başkenti Rejkyavik'e iniş yapmıştı. 

Uzmanlar son günlerde yaşanan pilot rahatsızlıklarının sebebini uçuş saatlerinin düzensizlikleri ve yoğun uçuş programlarına bağlarken, şirketlerin yaşanan bu olayların ardından konu üzerinde çalışmalar yaptıkları belirtildi.

PİLOTLARIN RAHATSIZLIKLARI TEHLİKE SİNYALİ VERİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Misafir ~ 13 yıl önce
eee macanız yemiyorsa bu işi niçin yaparsınız...yok radyasyonmuş yok küçüçük kokpitmiş vs vs....gidin o zaman limon satın....sıradan bir iş bu kadar abartmayın bunlarıda balon gibi şişirmeyin az kaldı patlayacaklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uçmak tehlikeli kardeşim.2 metre kare kokpıtın ıcınde ucuyorsun.kokpıtt cıhazları ne kadar radyasyon yayar bılırmısın.thy de kac ucucunun beynın de tumor cıktı bılırmısın .kac kısı kansere yakalandı bılırmısın.ucak ıcındekı havanın kuru hava oldugunu motorlardan basıldıgını vucudu nasıl erıttıgını bılırmısın.her gun yedıgın basıncın ıc organları 2cm sarkıttıgını bılırmısın.hıc jet lak yedın mı .?hıc ıcıne ınıs takımları gırerek öldunmu(ornk.hollanda)daha onlarca yazarım.thy nın senelık saglık bılancosunu ogren de gel konusalım.?kanserın onlarca cesıdı kol gezıo..ucucularda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bilgisiz olduğun ortada,kimliğin belli olmuyor diye atıp tutuyorsun.bir cerrahın,yahut yüksek mühendisin kaç para kazandığından haberin yok tabi.Ne kadar sorumluluk,o kadar maaş.Bu işler böyle.Sen ne iş yaptığını söyle ne kadar hakettiğini söylesin herkes

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
inan ki şükrediyorum, senin mentalitene sahip olmadığım için; gurur duyuyorum, pilot olduğum için...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
dünya fiyatları böyle. sana ne oluyor da hiddetleniyorsun. sana ne benim kazancımdan. sen kendi işine bak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Siz bir doktorun kac saat calistigini,karsiliginda ne aldigini,bir mühendisin evine ekmek götürmek isin neyaptigini maasini,bir gazetecinin kac saat sogukta disarida oldugunuve yiprandigini biliyormusunuz? Esas sizin utanmaniz lazim. Aglayip zirlayacaginiza sükredin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dünyanin en kolay meslegini sisirip balon yapmaniza gerek yok. Artik hersey AP. Maaslariniz fazlasiyla yüksek ve abartilmis. Yani balon gibi.. Ayda 250-300 saat kesinlikle yaptirilmali. Insaatda garibanlar.sabah 5 te basliyor aksam 10 da bitiyorlar. Ya siz.Lüks oteller, falan filan. Millet yemiyor artik bunlari..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Aslında kokpit ekiplerinin haberi var konudan. Fakat TÖSHİD gibi bir patronlar kulübü varken TALPA gibi sadece yılda bir iki gece düzenlemekten başka bir işe yaramayan meslek birliklerimizin bir şansı olamıyor maalesef ki... Sivil Havacılık Patronlar Genel Müdürlüğü sadece pilotların önüne taş koymaktan başka bir şey yapmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Geçen sene Nisan'da SHGM'nin sitesinde yayınlanan,üzerinde "bu yönetmelik 1.1.2011 tarihinde geçerlidir" diye yazan yeni revizyona ne oldu bilen var mı?? Yıllık saatleri 900 saate düşüren,bir dolu yeni haklar sunan yeni revizyondan ne pilotların ne de kabin ekiplerinin haberi bile yok! Böyle bir revizyonun hazırlandığından,ama yine bir şekilde patronların yoğun mücadelesi ile devreye sokulmadığından haberiniz var mı? Tabi ki yok! TALPA'daki abiler,kardeşler?? Var mı bir gelişme? Adamlar gene çatır çatır sonuca gidip iptal ettirdiler yeni revizyonu. SHGM'den bir açıklama dahi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
YAPILAN BAZI NAHOŞ YORUMLARI OLGUNLUKLA VE SERİNKANLILIKLA KARŞILAMAK GEREK. SONUÇTA BURADA YAZAN KARDEŞLERİMİZİN BİR ÇOĞU OLDUKÇA GENÇ. DOĞALDIR Kİ HERKES YAŞAM DENEYİMİNE GÖRE OLAYLARI ANLAMLANDIRIYOR VE ALGILAYABİLİYOR. KIZMAYAYALIM BIRAKALIM YORUMLARINI DÜŞÜNCELERİNİ YAZSINLAR... GENÇLER HAKARETTEN UZAK DURALIM LÜTFEN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000