04 Mayıs 2014, Pazar 11:14:35

MİLLİ HAVAYOLU ŞİRKETİNE IRKÇILIK DAVASI!

Air France’da çalışan Afrika asıllı bir kabin memuru, rasta saç modelini kullandığı için uçuşlardan uzaklaştırılınca ırk ayrımcılığı yapıldığı gerekçesiyle işvereni mahkemeye verdi.
  • Gene ofis görevine vermişler. İsteseler kapının önüne de koyarlardı, şükretsin.
  • ben inançlı bile değilim. Amma ve lakin sen "milli" çiftlikleri dünya genelinde ülke ayırmadan eleştirdiğim için benim teyyipin adamı kategorisine koydun. Eee bu da senin zaafın. Bu sebeple daha çoook ezilirsin. Başarılar dilerim hangi takımı tutuyorsan.
  • Anlasilan bu arkadas 11 aylik !!!
  • "Milli"den niye bu kadar rahatsız oluyorsun? "gayrimilli"sin anlaşılan...Ama kesin "gayrimüslim"degilsindir...elhamdülillah müslümanım dersin ..kesin...Ama "Milli" ye gıcık olursun nedense...
  • airline sektörü adam olmaz :) milli havayolu ne ya? milli otel yada otobüs firması var mı? yok. torpillilerin yuvaları hep bunlar.
  • Bu siyahlar da suyunu çıkardı, gak ırkçılık, guk ırkçılık, muhattap olmayalım sizinle o zaman yahu!!!
  • Fotoğrafdaki kişi eğer kendisiyse erkek kabin memurlarında uzun saç yasak. Büyük ihtimalle ırkçılık veya saç yapısının kıvırcık olması nedeniyle değil saçının uzun olması nedeniyle uçuşlardan uzaklaştırma almıştır.

40 yaşındaki Aboubakar Traoré, Afrikalılar arasında popüler olan rasta saç modeli kullanması yasaklanması üzerine Air France’a karşı dava açtı. Traoré, işverene yaranmak için saçlarını çeşitli yöntemlerle örmeye çalıştığını ancak şikayetlerin devam ettiğini anlattı. 2012’de önce birkaç günlüğüne işten uzaklaştırıldığını, ardından tamamen uçuşlardan alındığını ve ofise transfer edildiğini belirtti.

Bunun üzerine mahkemeye başvurma kararını alan kabin memuru, depresyona getirildiğini iddia ederek tazminat olarak 50 bin avro talep ediyor. Traoré’nin avukatı Huriya Amari, “Bu insanı, doğa tarafından kendisine verilen saçları gizlemeye zorladılar. Uçuşlarında kıvırcık saç görmek istemiyorlar” diye açıkladı.

Öte yandan Air France, ırkçılık suçlamalarını reddetti. Şirketin hukukçusu Baudouin de Mushron, “Bu bir skandal. Uzun saç taşımayı iç kurallarımız yasaklıyor. Bu yasak, ırka bakılmaksızın tüm erkekleri ilgilendiriyor” şeklinde konuştu.

MİLLİ HAVAYOLU ŞİRKETİNE IRKÇILIK DAVASI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Volvo ~ 10 yıl önce
Gene ofis görevine vermişler. İsteseler kapının önüne de koyarlardı, şükretsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anlamsız ~ 10 yıl önce
muz cumhuriyeti'nde olsaydı haklısınız ama o beğenmediğiniz ab böyle bir işten çıkarmaya izin vermez. "insan hakkı" dedikleri de bu zaten!
iphonecuya ~ 10 yıl önce
ben inançlı bile değilim. Amma ve lakin sen "milli" çiftlikleri dünya genelinde ülke ayırmadan eleştirdiğim için benim teyyipin adamı kategorisine koydun. Eee bu da senin zaafın. Bu sebeple daha çoook ezilirsin. Başarılar dilerim hangi takımı tutuyorsan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
11 AYLIK ~ 10 yıl önce
Anlasilan bu arkadas 11 aylik !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
"Milli"den niye bu kadar rahatsız oluyorsun? "gayrimilli"sin anlaşılan...Ama kesin "gayrimüslim"degilsindir...elhamdülillah müslümanım dersin ..kesin...Ama "Milli" ye gıcık olursun nedense...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airline ~ 10 yıl önce
airline sektörü adam olmaz :) milli havayolu ne ya? milli otel yada otobüs firması var mı? yok. torpillilerin yuvaları hep bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bak sen ~ 10 yıl önce
Bu siyahlar da suyunu çıkardı, gak ırkçılık, guk ırkçılık, muhattap olmayalım sizinle o zaman yahu!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K/M ~ 10 yıl önce
Fotoğrafdaki kişi eğer kendisiyse erkek kabin memurlarında uzun saç yasak. Büyük ihtimalle ırkçılık veya saç yapısının kıvırcık olması nedeniyle değil saçının uzun olması nedeniyle uçuşlardan uzaklaştırma almıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000