01 Haziran 2009, Pazartesi 12:57:03

KAYBOLAN UÇAKLA İLGİLİ İLK RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI

Air France uçağının kaybolmasının ardından yetkililerden ilk açıklama geldi...
  • Öncelikle tüm Air France çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi diliyor ve ümitlerini kesmemelerini öneriyorum.Uçağın denize düşmemesi ise benim en büyük temennim.Eğer denize düşerlerse,düşüş anında mutlaka bir yerleri kanar.Bu da köpek balıklarının gelmesine yol açar. Sonra...... İnşallah sonrası hiç gelmez.
  • Eger Google Map'de gosterdikleri yer ise o bolge son derece kuvvetli turbulanslarin yasandigi bir yer. Herzaman o bolgeye ucarken en az 30-45 dakika arasi turbulans yasadim . Yanilmiyorsam ayni bolgede seneler once S. Demirel'i tasiyan 310 da clear air turbulance yasamis ve bayagi ucaktakilere korku yasatmisti. Bolge Avrupa'ya giden veya Brezilya'ya gelen tum ucaklarin hava sahasina giris yaptigi Forteleza sehrinin aciklari... Pilot arkadaslar turbulandan dolayi problem yasanmis olabilirmi??
  • radar arızası olsa bile ... bu saate kadar herhangi bir VOR istasyonuyla iletişeme gecerdi ucus ekibi .. demekki böyle bi durumda sözkonusu değilse .. büyük bi facia meydana gelmiş ..
  • Radar arızası olsa ucak bu zamana kadar inmiş olması gerekiyodu..Bence de bir facia daha..En son dusunmek isteyecegimiz sey...
  • Gelen bilgiler pek umut verici gozukmuyor, eger dogrulanirsa A330-200 lerin ilk olumcul kazasi olacak zannediyorum. Umit ederim yinede pozitif bir sonuc cikar.
  • inşallah radar arızasıdır ve uçak düşmemiştir.
  • Maalesef uçaktan umut yok arkadaşlar. Transponder arızalanmış olsa, ki 2 tane transponder var ve yerde de Primary Radar varsa transponder a da gerek yok, en azından yerle iletişimi devam ederdi. Büyük ihtimalle panik ortamı oluşturmamak için bazı şeyler basından saklanıyor.
  • aciklama yoksa buyuk ihtimalle bir facia daha..umarim kotu birsey yoktur..
  • Umarım Korktugumuz Başımıza Gelmez...

AFP'ye bir açıklama yapan sözcü, Airbus 330-200 tipi uçağın normal koşullarda Paris'e TSİ 12:10 sularında inmesi gerektiğini söyledi.

Bir diğer yetkili ise radarla iletişim sorunu yaşıyor da olabileceğini söyledi.

Yetkili, sözkonusu iletişimi sağlayan ve transponder adı verilen cihazda çok ender arıza görüldüğünü söyledi.

AFP haber ajansına konuşan yetkili, "çok kaygılı" olduklarını ve "uçağın ekranlarından saatler önce kaybolduğunu" kaydetti.

Brezilya hava kuvvetleri de uçağın kayıp olduğunu doğruladı ve Fernando de Noronha adası yakınlarında arama ve kurtarma çalışmalarının başlatıldığını bildirdi.

AF 447 sefer sayılı uçak Rio'dan Pazar akşamı yerel saatle 19:00'da (TSİ 01:00'de) kalkmıştı.

Uçakta 216 yolcu ve üç pilot da dahil 12 kişilik mürettebat bulunuyor.

Havalimanı yetkilileri Paris Charles de Gaulle Havalimanı'nda bir kriz merkezi oluşturdu.

KAYBOLAN UÇAKLA İLGİLİ İLK RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 15 yıl önce
Öncelikle tüm Air France çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi diliyor ve ümitlerini kesmemelerini öneriyorum.Uçağın denize düşmemesi ise benim en büyük temennim.Eğer denize düşerlerse,düşüş anında mutlaka bir yerleri kanar.Bu da köpek balıklarının gelmesine yol açar. Sonra...... İnşallah sonrası hiç gelmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Eger Google Map'de gosterdikleri yer ise o bolge son derece kuvvetli turbulanslarin yasandigi bir yer. Herzaman o bolgeye ucarken en az 30-45 dakika arasi turbulans yasadim . Yanilmiyorsam ayni bolgede seneler once S. Demirel'i tasiyan 310 da clear air turbulance yasamis ve bayagi ucaktakilere korku yasatmisti. Bolge Avrupa'ya giden veya Brezilya'ya gelen tum ucaklarin hava sahasina giris yaptigi Forteleza sehrinin aciklari... Pilot arkadaslar turbulandan dolayi problem yasanmis olabilirmi??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
radar arızası olsa bile ... bu saate kadar herhangi bir VOR istasyonuyla iletişeme gecerdi ucus ekibi .. demekki böyle bi durumda sözkonusu değilse .. büyük bi facia meydana gelmiş ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Radar arızası olsa ucak bu zamana kadar inmiş olması gerekiyodu..Bence de bir facia daha..En son dusunmek isteyecegimiz sey...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Gelen bilgiler pek umut verici gozukmuyor, eger dogrulanirsa A330-200 lerin ilk olumcul kazasi olacak zannediyorum. Umit ederim yinede pozitif bir sonuc cikar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
inşallah radar arızasıdır ve uçak düşmemiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Maalesef uçaktan umut yok arkadaşlar. Transponder arızalanmış olsa, ki 2 tane transponder var ve yerde de Primary Radar varsa transponder a da gerek yok, en azından yerle iletişimi devam ederdi. Büyük ihtimalle panik ortamı oluşturmamak için bazı şeyler basından saklanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
aciklama yoksa buyuk ihtimalle bir facia daha..umarim kotu birsey yoktur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Umarım Korktugumuz Başımıza Gelmez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000