04 Nisan 2011, Pazartesi 08:22:23

KARA KUTU HALA BULUNAMADI

Fransız yetkililer iki yılı aşkın süre önce Atlas Okyanusu'na düşen Air France yolcu uçağının enkazından parçalar bulduklarını duyurdu.
  • Kazanın Pitot Tüplerinin arızalı olması nedeni ile gerçekleştiğini tahmin ediyorum. Birgen Air kazasını hatırlayın ltf. Bu kadar uzun bir zaman geçmesine rağmen bulunan data ve voice recorder'lar gerçekten istenen bilgiyi verebilecek mi? Bu da aslında diğer önemli bir soru. Syg.
  • kim der neden der bilinmez ama suya inilecegi bilinse dahi ucak terk edilmeden can yelekleri SİSİRİLMEZ.can yeleklerinin sisik olmaması normal.Buyuk hızla karın ustu inilmez DUSULUR
Uzmanlar insansız denizaltı araçlarla donatılmış olan özel bir kurtarma gemisinin hafta sonunda uçağın bazı parçalarına ulaştığını açıkladı.
Ancak bu parçalar arasında kazanın nedeninin aydınlatılmasını sağlayabilecek olan kara kutunun olmadığı belirtildi.

1 Haziran 2009'da Rio de Janeiro'dan Paris'e giden uçak, radarlardan kaybolmuş ve düştüğü anlaşılmıştı.

Fransa, geçen ay uçağın enkazını bulmak amacıyla dördüncü bir arama operasyonu başlattı.

Air France kazasını soruşturan yetkililer, incelemelerinin başlarında uçağın havada değil, denize çarpınca parçalandığına inandıklarını açıklamıştı. Ayrıca arızalı olduğu sanılan hız göstergesinin kazanın ana nedeni değil, kazaya yol açan faktörlerden biri olduğu düşünülüyor.

Okyanusta bulunan enkaz parçalarını inceleyen uzmanlar, uçağın denize büyük bir hızla "karın üstü" iniş yaptığını sanıyor. Bulunan can yeleklerinin şişirilmemiş olması ise, yolcuların suya iniş yapılacağından haberdar olmadığını gösteriyor.

Kazadan sonra sebebin eski model hız göstergeleri olduğu yorumları yapılmıştı. Air France da tüm Airbus uçaklarındaki hız göstergelerini değiştirme programına hız vermişti.

Geçen ay kazanın nedenlerini bulmak için yürütülen soruşturma kapsamında hem Air France hem de uçağın üreticisi Airbus incelemeye alındı.

İki şirket, aleyhlerindeki suçlamaları açıklığa kavuşturabilmek için kayıp parçaların bulunması için yürütülen arama çalışmalarının finansmanını sağlamayı kabul etmişti.

(BBCTürkçe)

KARA KUTU HALA BULUNAMADI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Kazanın Pitot Tüplerinin arızalı olması nedeni ile gerçekleştiğini tahmin ediyorum. Birgen Air kazasını hatırlayın ltf. Bu kadar uzun bir zaman geçmesine rağmen bulunan data ve voice recorder'lar gerçekten istenen bilgiyi verebilecek mi? Bu da aslında diğer önemli bir soru. Syg.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kim der neden der bilinmez ama suya inilecegi bilinse dahi ucak terk edilmeden can yelekleri SİSİRİLMEZ.can yeleklerinin sisik olmaması normal.Buyuk hızla karın ustu inilmez DUSULUR

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000