02 Temmuz 2009, Perşembe 07:52:16

Kara Kutu bulunamadı!

Fransız yetkililer, Hint Okyanusu'nda düşen uçağın kara kutusunun yerini saptadıkları açıklamasını geri çekti...
  • O ne yaaaa:) Sevgili airporthaber başka kaynaktan alıntıda olsa lütfen o komik ifadeleri kullanmayın. Siz sektör habarcisisiniz.Farkınız olmalı.

Arama kurtarma çalışmalarına katılan Fransız ekiplerin belirlediği sinyalin, bir yardım sinyali olduğu anlaşıldı.

Yemenia Havayolları'na ait Airbus 310-300 tipi uçak, 153 yolcu ve mürettebatı ile birlikte Komor Takımadaları'nın açığında denize düşmüştü.

İnişe geçen uçağın kötü hava koşullarından etkilendiği sanılıyor.

Uçaktan yalnızca 14 yaşında bir genç kız kurtarıldı.

Baya Bakari'yi kurtaran yardım görevlisi, onu uçağın enkazından bir parçaya sarılmış halde bulduğunu anlattı.

Genç kızın bu halde birkaç saat denizde kaldığı belirtiliyor.

Hastanede tedavi altına alınan Bakari'nin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Associated Press ajansına konuşan babası Kasım Bakari, uçakta eşinin de bulunduğunu söyledi.

Kızının pek güçlü olmadığını ve doğru dürüst yüzme bilmediğini söyleyen baba, "Çok utangaç bir kızdır. Böyle kaçabileceği asla aklıma gelmezdi. Doğru dürüst yüzme bile bilmez." diye konuştu.

Baya Bakari babasına "Uçaktan dışarı fırladım. Etrafımda konuşan insanlar vardı ama çok karanlık olduğu için onları göremedim." demiş.

Uçağın diğer yolcuları için arama çalışmaları sürüyor.

Uçak güvenli miydi?

Yemen'in başkenti Sanaa'dan Komor adalarına gitmekte olan uçakta 66 Fransız vatandaşı vardı. Çoğu Komor-Fransız çifte vatandaşıydı.

Yolcuların çoğu, Paris ve Marsilya'dan başka bir Yemenia uçağıyla Sanaa'ya gitmişlerdi.

Fransa Ulaştırma Bakanlığı dün söz konusu uçağın, bulunan bazı hatalar yüzünden Fransa'da uçmasının yasaklandığını açıklamıştı.

Yemen yetkilileri ise, uçağın Mayıs ayında üretici firmanın gözetimi altında, ayrıntılı bir kontrolden geçtiğini belirttiler.

Hava trafiği kontrol kulesi, uçağın ineceği alana yarım saatten az bir uzaklıktayken iletişimin kaybedildiğini bildirdi.

Yemenli bir yetkili, kaza sırasında hava koşullarının son derece kötü olduğunu, şiddetli rüzgarlar estiğini, denizin de çok dalgalı olduğunu söyledi.

AB'nin Ulaştırma Yetkilisi Antonio Tajani, Yemenia Havayolları'nın uçması yasak havayollarını içeren kara listede yer almadığını belirtti.

Fakat Tajani söz konusu AB listesine uluslararası nitelik kazandırılmasını da istedi.

Haziran başında da Air France Havayolları'na ait bir Airbus uçağı, Rio-Paris seferini yaparken 228 yolcu ve mürettebatıyla Atlas Okyanusu'na düşmüştü.

Air France kazasının nedeni hala araştırılıyor, ancak özellikle arızalı takometre (hız gösterici) olasılığı üzerinde duruluyor.

BBC Türk

 

Kara Kutu bulunamadı!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
O ne yaaaa:) Sevgili airporthaber başka kaynaktan alıntıda olsa lütfen o komik ifadeleri kullanmayın. Siz sektör habarcisisiniz.Farkınız olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000