03 Mayıs 2011, Salı 14:51:06

İKİNCİ KARA KUTU DA BULUNDU

1 Haziran 2009 tarihinde Rio de Jainero-Paris seferini yaparken Atlantik Okyanusu üzerinde düşen Air France uçağının, ikinci kara kutusu da denizden çıkartıldı.
  • el alem 3900 metreden cikartiyor, bizim BURSA ucagimizda marmara da yatadursun..
  • uretici fransiz, isleten fransiz , kazayi arastiranda fransiz. insan kendi kendine camur atarmi ? Hatirlarsaniz, 2000 yilinda, Air France'a ait Concorde dusmustu. Rapora gore, Continantal Airlines'a ait DC-10 tipi ucaktan dusen bir parca Concordun dusmesine sebep olmustu. Nedense rapor Concordun tasarimi konusunda olumsuz bir sey olmadigini yansitiyor. Ama bir cok kez, iniste ve kalkista bu tip ucaklarin lastikleri patlamis. Unutmayin ki, bugun, Concorde'un goklerde bulunmamasi kazadan dolayi degil , bakim maaliyeti cok yuksek olmasindan kaynaklaniyor. Dolayisiyla , bu fransiz milletine guven olmaz
  • İkinci kara kutu ne yahu, CVR ve FDR'dan mı bahsediyorlar?
  • uçağın üreticisi fransız, işleten firma fransız. bakalım nasıl bir açıklama gelecek. eğer boeing olsaydı suç üreticide deyip sıyrılırlardı ama şimdi zor.her şekilde ucu kendilerine dokunacak.
  • Bu insanın canını sıkan kırımın sebebini çok merak ediyorum.
  • Buyuk basarı.. Hazine avı gibi kara kutu aradılar ve sonunda buldular. Tebrik ederim..
  • Bakalım neden düşmüş uçak?
Robot denizaltılar tarafından çıkartılan ikinci kutunun, kokpit içinde pilotların konuşmasını kaydeden “kokpit ses kayıt cihazını” içeriyor. Yetkililer, kokpit ses kayıt cihazına ulaşılmasıyla, pilotların uçak düşmeden önce nasıl hareket ettiklerini anlayacak.

Yaşana son gelişmeyle, ilk kara kutunun sağlayacağı uçuş bilgilerinin ardından, Airbus 330 tipi uçağın neden düştüğü kesin olarak anlaşılabilecek. İlk karakutu, dün bulunmuştu. Her iki kara kutunun da, yaklaşık 3,900 metre derinlikten çıkarıldığı belirtildi.

KAZANIN SIRRI ÇÖZÜLECEK
Fransa Araştırma ve Analiz Bürosu (BEA) direktörü Jean-Paul Troadec, dün ilk kara kutuya ulaşıldığını ancak kazanın kesin nedeninin anlaşılması için ikinci kara kutuya ulaşılması gerektiğini belirtmişti.

Troadec, dün ilk kara kutunun elde edilmesinin ardından “Eğer ilk verileri okuyabilirsek bu büyük bir gelişme olacak. Ancak ikinci kara kutu olmadan pilotların acil durumda nasıl tepki gösterdiğini ve ne karar aldıklarını anlayamayız” ifadesini kullanmıştı.

BEA Yetkilileri, kara kutuların BEA bürosuna 8-10 gün içinde ulaşmasını bekliyor. Air France’ın 447 sefer nolu uçuşunu yaparken çakılan uçağının enkazı geçen ay bulunmuştu. Kazada, biri Türk olmak üzere 228 kişi hayatını kaybetmişti.

(Hürriyet Planet)

İKİNCİ KARA KUTU DA BULUNDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
el alem 3900 metreden cikartiyor, bizim BURSA ucagimizda marmara da yatadursun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
uretici fransiz, isleten fransiz , kazayi arastiranda fransiz. insan kendi kendine camur atarmi ? Hatirlarsaniz, 2000 yilinda, Air France'a ait Concorde dusmustu. Rapora gore, Continantal Airlines'a ait DC-10 tipi ucaktan dusen bir parca Concordun dusmesine sebep olmustu. Nedense rapor Concordun tasarimi konusunda olumsuz bir sey olmadigini yansitiyor. Ama bir cok kez, iniste ve kalkista bu tip ucaklarin lastikleri patlamis. Unutmayin ki, bugun, Concorde'un goklerde bulunmamasi kazadan dolayi degil , bakim maaliyeti cok yuksek olmasindan kaynaklaniyor. Dolayisiyla , bu fransiz milletine guven olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İkinci kara kutu ne yahu, CVR ve FDR'dan mı bahsediyorlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
uçağın üreticisi fransız, işleten firma fransız. bakalım nasıl bir açıklama gelecek. eğer boeing olsaydı suç üreticide deyip sıyrılırlardı ama şimdi zor.her şekilde ucu kendilerine dokunacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu insanın canını sıkan kırımın sebebini çok merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Buyuk basarı.. Hazine avı gibi kara kutu aradılar ve sonunda buldular. Tebrik ederim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bakalım neden düşmüş uçak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000