01 Ocak 2011, Cumartesi 22:14:07

Havada kokpit camı çatladı

Paris- İstanbul seferini yapan Air France Havayolları’na ait bir yolcu uçağının havada kokpit camı çatladı.
  • Havacılık adına güncel haberleri bu siteden rahatlıkla takip edebiliyorum. Konu başlığının mübalağa olması haberciliğin mazisinden bu güne kıramadığı bir özellik olarak tanımlanabilir. Evet , gereksiz bir başlık olabilir fakat bu denli güncel gelişmelerde kaliteli habercilik anlayışını bozmadığınız için teşekkür ederim.
  • Yaklaşık 2 yıldır sitenizi takip ediyorum, taraflı, sansasyonel ve magazinsel haberler yapıyorsunuz. Her havacının karşılaşabileceği sıradan bir olayı son dakika olarak da yayınlıyorsunuz, bu tavrınızı 20 yıllık bir uçucu olarak yadırgıyorum, yayınlarınızda biraz daha profesyonel olursanız biz havacılara daha faydalı olacağınızı düşünüyorum. Saygılarımla
  • Bu ne ilk nede son çatlama olacak.Flıght manuel oparatıon pilotlara ne yapmasını gerektiğini,yolunu gösteriyor.Haber yapmaya bile değmez bir arıza.Bu bgüne kadar çok olmuştur,bundan sonrada olacaktır.Her pilot da bunun prosüdürünü bilir ve ona göre uçuş güvenliğini riske sokmayacak şekilde uçuşuna devam eder.
Air France havayollarının Airbus A-319 tipi AF-1890 sefer sayılı Paris-İstanbul seferini yapan yolcu uçağının sol kokpit camı çatladı. Durumu Hava Trafik Kontrol Merkezi’ne bildiren uçağın kaptan pilotu Atatürk Havalimanı’na sorunsuz bir şekilde saat 16.50'de iniş yaptı. Yolcuların indirilmesinin ardından Air France uçağı bakım için teknik hangara çekildi. Bu arada uçağın kokpit camının çatlamasından dolayı AF-1891 sefer sayılı İstanbul-Paris seferi de iptal edildi.

Yaklaşık 5 santimetre kalınlığında olan ve 7 ayrı katmandan oluşan kokpit camı olumsuz hava şartları, ısı farkı gibi nedenlerle çatlayabiliyor. Çatlayan kokpit camı uçuş için engel teşkil etmiyor ancak uçuş güvenliği nedeniyle bu tür durumlarda uçaklar en yakın meydanlara iniş yapıyor.


Hürriyet
Havada kokpit camı çatladı

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Havacılık adına güncel haberleri bu siteden rahatlıkla takip edebiliyorum. Konu başlığının mübalağa olması haberciliğin mazisinden bu güne kıramadığı bir özellik olarak tanımlanabilir. Evet , gereksiz bir başlık olabilir fakat bu denli güncel gelişmelerde kaliteli habercilik anlayışını bozmadığınız için teşekkür ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yaklaşık 2 yıldır sitenizi takip ediyorum, taraflı, sansasyonel ve magazinsel haberler yapıyorsunuz. Her havacının karşılaşabileceği sıradan bir olayı son dakika olarak da yayınlıyorsunuz, bu tavrınızı 20 yıllık bir uçucu olarak yadırgıyorum, yayınlarınızda biraz daha profesyonel olursanız biz havacılara daha faydalı olacağınızı düşünüyorum. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu ne ilk nede son çatlama olacak.Flıght manuel oparatıon pilotlara ne yapmasını gerektiğini,yolunu gösteriyor.Haber yapmaya bile değmez bir arıza.Bu bgüne kadar çok olmuştur,bundan sonrada olacaktır.Her pilot da bunun prosüdürünü bilir ve ona göre uçuş güvenliğini riske sokmayacak şekilde uçuşuna devam eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000