02 Haziran 2009, Salı 08:12:15

En son Brezilya'dan 565 km uzaktaydı...

Brezilya'dan Fransa'ya giden uçak Atlas Okyanusu üzerinde kayboldu. 228 kişiyi taşıyan Air France uçağıyla son bağlantı Brezilya sahillerinden 565 km uzaklıkta kuruldu.
  • Yer altindan fiskiran dogal gazlar, sadece yuksek kara parcalarindan degil,deniz ve okyanus tabanlarindan da cikarlar. Cunku deniz tabanlari da ustu suyla kaplanmis alcak kara parcalaridir. Ancak, okyanuslar cok derin olduklarindan tabanlarinda buyuk basinclar vardir. Bu yuksek basinc altindaki bolgelerden cikmak isteyen dogal gazlar, oradaki cok dusuk isinin da etkisiyle kati hale donusurler ve "hidrat" denilen beyaz ve tebesirimsi bir madde haline gelirler.Cok derinlere dalabilen robot kameralarinin bu bolgedeki karbeyaz okyanus tabanini ve bazi gemi enkazlarini resimlemesinden sonra konuya su bilimsel aciklama getirilmistirBu bolge, Gulf Stream denilen sicak su akintisinin da gectigi yerdir. Tabanin bazen isinmasi yuzunden, bu "tebes
  • Bu ünlü "Şeytan üçgeni", Bermuda adaları, Florida ve Puerto Rico adası arasında yer almakta. Burada bazı gemilerin ve uçakların hiçbir iz bırakmadan kaybolduğunu siz de duymuşsunuzdur. Peki bu nasııl oluyor İşte şimdilerde ortalıkta gezen bilimsel açıklama; Bermuda Seytan Ucgeni Atlas Okyanusu'ndaki bu bolgede, ozellikle son 60 yilda bircok gemi ve ucak kaybolmus ve bunlardan geriye tek bir iz bile kalmamisti. Kimsenin aciklama getiremedigi bu esrarengiz fenomen, icinde bilimadamlarinin da bulundugu pek cok insan tarafindan "dogaustu bir takim guclerin yaptirimi" olarak algilandi ve oyle lanse edildi. Ancak, uzun yillardir devam eden arastirmalar birkac yil once bir sonuc verdi ve bu gizemli olaylarin aslinda basit bir "dogalgaz ci

Brezilya'dan Fransa'ya giden ve 12'si kabin görevlisi olmak üzere 228 kişiyi taşıyan Air France'a ait A330-200 tipi Airbus uçağı dün radardan kayboldu.

Rio de Janeiro'dan hareket ettikten sonra 11 bin metrede saatte 840 kilometre hızla seyreden uçaktan 3 buçuk saat sonra, Türkiye saatiyle 04.30 sularında sinyal alınamamaya başladı.

Air France yetkilileri, uçakla son bağlantının Brezilya sahillerinden 565 kilometre uzaklıkta gerçekleştiğini ve uçağın Senegal hava sahasına yakın bir bölgede radardan kaybolduğunu açıkladı.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, uçak fırtınalı bir bilgöde seyrederken önce türbülanstan geçti, 15 dakika sonra ise uçaktaki elektrik sistemlerinin kısa devre yaptığı bilgisi geldi. Kısa devre bilgisi, uçaktan alınan son mesaj oldu.

Rio de Janeiro'dan Paris’e giden AF-447 uçuş numaralı uçağın Atlantik Okyanusu üzerinde düşmüş olduğuna kesin gözüyle bakılıyor. Yolcular arasında 1 bebek, 7 çocuk, 82 kadın, 128 erkek vardı.

 

En son Brezilya'dan 565 km uzaktaydı...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Yer altindan fiskiran dogal gazlar, sadece yuksek kara parcalarindan degil,deniz ve okyanus tabanlarindan da cikarlar. Cunku deniz tabanlari da ustu suyla kaplanmis alcak kara parcalaridir. Ancak, okyanuslar cok derin olduklarindan tabanlarinda buyuk basinclar vardir. Bu yuksek basinc altindaki bolgelerden cikmak isteyen dogal gazlar, oradaki cok dusuk isinin da etkisiyle kati hale donusurler ve "hidrat" denilen beyaz ve tebesirimsi bir madde haline gelirler.Cok derinlere dalabilen robot kameralarinin bu bolgedeki karbeyaz okyanus tabanini ve bazi gemi enkazlarini resimlemesinden sonra konuya su bilimsel aciklama getirilmistirBu bolge, Gulf Stream denilen sicak su akintisinin da gectigi yerdir. Tabanin bazen isinmasi yuzunden, bu "tebes

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu ünlü "Şeytan üçgeni", Bermuda adaları, Florida ve Puerto Rico adası arasında yer almakta. Burada bazı gemilerin ve uçakların hiçbir iz bırakmadan kaybolduğunu siz de duymuşsunuzdur. Peki bu nasııl oluyor İşte şimdilerde ortalıkta gezen bilimsel açıklama; Bermuda Seytan Ucgeni Atlas Okyanusu'ndaki bu bolgede, ozellikle son 60 yilda bircok gemi ve ucak kaybolmus ve bunlardan geriye tek bir iz bile kalmamisti. Kimsenin aciklama getiremedigi bu esrarengiz fenomen, icinde bilimadamlarinin da bulundugu pek cok insan tarafindan "dogaustu bir takim guclerin yaptirimi" olarak algilandi ve oyle lanse edildi. Ancak, uzun yillardir devam eden arastirmalar birkac yil once bir sonuc verdi ve bu gizemli olaylarin aslinda basit bir "dogalgaz ci

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000