23 Mart 2013, Cumartesi 09:07:09

DÜŞEN UÇAĞIN PİLOTU UYKUSUZ UÇMUŞ!

Okyanusa düşen, Türk arp sanatçısı Fatma Ceren Necipoğlu’nun da ölümüne neden olan Air France uçağının pilotunun geceyi sevgilisiyle eğlenerek geçirdiği ve sadece bir saatlik uykuyla uçuşa gitti iddia edildi.
  • Ülkemizde meydana Gelen bütün ölümcül kazalari Have Kuvvetlerinden Gelen Astronot pilotlar yapmistir. Bunu unutmayin....
  • Görüldüğü ve bilindiği üzere iş bulamayan parası olanlar,pılot yakınları kısaca parayı bastıran herkes pılot olabılıyor günümüzde.Eskıden Hv:K.lerınden cok deneyımlı pılotlar olurdu sırketlerde.Şimdi ise her işimizde olduğu gibi bu iş de ALLAH a emanet ,dolayısı ıle fazla havalanmanıza gerek yok bence .Anladınız siz onu.
  • İyi yapmış , olmeden evvel son gununu eglenerek geçirmiş . Ne guzel işte .
  • ben pilot falan değilim ama koca uçak 1 saatlik uykuyla koca okyanus geçiliyorsa bende pilot olabilirim .
  • herzaman sBu makale maalesef yarim kalmis, sayin Dubois uykusuzluk nedenini anlatirken ,diger ikinci pilotlar (A330'cular bunu bilirler) "J.A.C.K.- off" islemine baslamislardir. Islem tamamlanmadan Dubois disari cikar(cockpitten), bu esnada beklenmeyen, bildigimiz "onset" gerceklesir. Tecrubesiz pilot bunu gorur, ancak tecrubeli ikinci pilotun bu islem yapisina mudahele etmemesi "onset'in" derinlesmesine neden olup tayare kurtarilamaz hale gelmesinin olusmasini saglamistir..... Airbus zaten sucu pilotlara atmak istedigi icin sorumluluk almak istemiyorlar Saygilarimla
  • Buradan bi haber ciksada su pilotlar hakkinda kotu bi seyler yazan cahil cuhelalara atfen.Kardesim catlasanda patlasanda pilotluk meslegi herkesin yapacagi bi is degildir ve tum dunyada yuksek maas alinan bi meslek dalidir diye seslenmek istiyorum.Macan yiyosa otur calis bu kadar sinavi gec ve bu parayi sende kazan.Luzumsuz yorumlaroila bu siteyi mesgul etme hadi canim dukkanin önünü kapatma...
  • Airbus uçaklarının sertifikadyonj esnadında test pilotları gerçek stall dan çıkma testlerini gereksiz görerek yapmamaktadır, bu zorunlu bir test değildir. . Oysa Boeing 787 de bu testler yapıldığı belirtilmektedir. Üretici firmalar arasında sertifikasyon farkı ortaya çıkmaktadır. Airbus bu olayda çok fazla uçaktski koruma sistemlerine aşırı güvenmekte yanılgısını yaşamıştır. The Airbus family of aircraft has never been put through stall recovery during certification opposite to the Boeing 787. The Boeing test crew flying the stall were surprised by the very different sounds associated with the stall of the aircraft in comparism to a Cessna.
  • zaten ne zaman ucak dusse hep pılotta hata bulunur yada bır sekılde pılotun ustunde kalması saglanır neden cunku bır takım tazmınat hakları varsa alamasın dıye hem nasıl olsa oldu gıttı kım savunucak olenı dımı.boyle gelmıs boyle gıder.ayrıca ucus gıbı sacma sapan bır fılm yapana ne demelı havacılıgı bılmeyenler artık acaba pılotlar ıcıptemı ucusa gelıyordıye dusunecekler cahıllerdı ıyıce karacahıllesecekler
  • Arkadas insan sanki sadece sevgilisiyle olursa yorulur karisiyla filan olursa yorulmaz acik mesaide super dinc olur alti gun ust uste ucunca saglik manyaa zaten, ama sevgili isi varsa ucak kesin duser :)
  • yabancı pilot uykusuzluktan yapmış,sizin gibiler binlerce(!) saatlik tecrübe ile bile bile gidiyor ölüme?egolarınızı kontrol altında tutabilseydiniz şimdi yabancı pilotları tartışıyor olmazdık.ağlama!

Brezilya-Fransa seferini yaparken düşen ve 228 kişinin hayatını kaybettiği Air France uçağının kaptan pilotunun, seferden önceki geceyi sevgilisiyle geçirdiği için sadece bir saat uyuduğu ortaya çıktı. 2009’da Atlas Okyanusu’na düşen ve Türk arp sanatçısı Fatma Ceren Necipoğlu’nun da ölümüne neden olan Airbus 330 uçağının kaza nedenine ait detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Yetkililer kaptan pilot Marc Dubois’nın (58) Brezilya’ya, o sırada görevde olmayan hostes sevgilisi Veronique Gaignard’ı da götürdüğünü tespit etti. Kara kutuyu dinleyen yetkililer Dubois’nın kazadan önce, “Dün gece yeterince uyumadım. Bir saat yeterli değil” dediğini duydu.

İddiaya göre Dubois sevgilisi ile geçirdiği gece ve festivallere katıldığı haftasonu nedeniyle yorgun düştü. Kazadan sadece dakikalar önce uyandırılan Dubois’nın “Aşağıya in, hayır yukarı çık” şeklindeki son sözlerini de yorgun olduğuna kanıt olarak gösterildi. Ortaya çıkan detaylar ABD’li aktör Denzel Washington’ın başrolünde olduğu ‘Uçuş’ adlı filme benzetildi. Filmde de uçuştan bir önceki geceyi sevgilisiyle geçirip, çok az uyuyan kaptan pilot türbülansa giren uçaktaki 120 kişiden 114’ünü zorunlu iniş yaparak kurtarıp kahraman ilan ediliyor. Ancak pilotun kanında bulunan alkol ve uyuşturucu uzun süre hapis yatmasına neden oluyor.

DÜŞEN UÇAĞIN PİLOTU UYKUSUZ UÇMUŞ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Kaptan piloth ~ 11 yıl önce
Ülkemizde meydana Gelen bütün ölümcül kazalari Have Kuvvetlerinden Gelen Astronot pilotlar yapmistir. Bunu unutmayin....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birdost ~ 11 yıl önce
Görüldüğü ve bilindiği üzere iş bulamayan parası olanlar,pılot yakınları kısaca parayı bastıran herkes pılot olabılıyor günümüzde.Eskıden Hv:K.lerınden cok deneyımlı pılotlar olurdu sırketlerde.Şimdi ise her işimizde olduğu gibi bu iş de ALLAH a emanet ,dolayısı ıle fazla havalanmanıza gerek yok bence .Anladınız siz onu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
birdost'a ~ 11 yıl önce
Arkadaş polemik yaratmaya çalışma bu zamana kadar yaşadığımız kazalarda kontrol genellikle asker kökenli kaptan pilotlardaydı. Bu işin asker-sivil diye ayrımı olamaz deneyimli-deneyimsiz diye ayırabilirsin. Olaya öyle saçma bir yerden yaklaşmışsın ki ne yapsan toparlayamazsın.
Tabanca ~ 11 yıl önce
İyi yapmış , olmeden evvel son gununu eglenerek geçirmiş . Ne guzel işte .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalandan pilot ~ 11 yıl önce
ben pilot falan değilim ama koca uçak 1 saatlik uykuyla koca okyanus geçiliyorsa bende pilot olabilirim .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlatilmayanlar ~ 11 yıl önce
herzaman sBu makale maalesef yarim kalmis, sayin Dubois uykusuzluk nedenini anlatirken ,diger ikinci pilotlar (A330'cular bunu bilirler) "J.A.C.K.- off" islemine baslamislardir. Islem tamamlanmadan Dubois disari cikar(cockpitten), bu esnada beklenmeyen, bildigimiz "onset" gerceklesir. Tecrubesiz pilot bunu gorur, ancak tecrubeli ikinci pilotun bu islem yapisina mudahele etmemesi "onset'in" derinlesmesine neden olup tayare kurtarilamaz hale gelmesinin olusmasini saglamistir..... Airbus zaten sucu pilotlara atmak istedigi icin sorumluluk almak istemiyorlar Saygilarimla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bi akilli olun ya ~ 11 yıl önce
Buradan bi haber ciksada su pilotlar hakkinda kotu bi seyler yazan cahil cuhelalara atfen.Kardesim catlasanda patlasanda pilotluk meslegi herkesin yapacagi bi is degildir ve tum dunyada yuksek maas alinan bi meslek dalidir diye seslenmek istiyorum.Macan yiyosa otur calis bu kadar sinavi gec ve bu parayi sende kazan.Luzumsuz yorumlaroila bu siteyi mesgul etme hadi canim dukkanin önünü kapatma...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC-KAZA RAPORUNDAN ~ 11 yıl önce
Airbus uçaklarının sertifikadyonj esnadında test pilotları gerçek stall dan çıkma testlerini gereksiz görerek yapmamaktadır, bu zorunlu bir test değildir. . Oysa Boeing 787 de bu testler yapıldığı belirtilmektedir. Üretici firmalar arasında sertifikasyon farkı ortaya çıkmaktadır. Airbus bu olayda çok fazla uçaktski koruma sistemlerine aşırı güvenmekte yanılgısını yaşamıştır. The Airbus family of aircraft has never been put through stall recovery during certification opposite to the Boeing 787. The Boeing test crew flying the stall were surprised by the very different sounds associated with the stall of the aircraft in comparism to a Cessna.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
melıssa ~ 11 yıl önce
zaten ne zaman ucak dusse hep pılotta hata bulunur yada bır sekılde pılotun ustunde kalması saglanır neden cunku bır takım tazmınat hakları varsa alamasın dıye hem nasıl olsa oldu gıttı kım savunucak olenı dımı.boyle gelmıs boyle gıder.ayrıca ucus gıbı sacma sapan bır fılm yapana ne demelı havacılıgı bılmeyenler artık acaba pılotlar ıcıptemı ucusa gelıyordıye dusunecekler cahıllerdı ıyıce karacahıllesecekler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Arkadas insan sanki sadece sevgilisiyle olursa yorulur karisiyla filan olursa yorulmaz acik mesaide super dinc olur alti gun ust uste ucunca saglik manyaa zaten, ama sevgili isi varsa ucak kesin duser :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uyku ~ 11 yıl önce
yabancı pilot uykusuzluktan yapmış,sizin gibiler binlerce(!) saatlik tecrübe ile bile bile gidiyor ölüme?egolarınızı kontrol altında tutabilseydiniz şimdi yabancı pilotları tartışıyor olmazdık.ağlama!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uyku'ya ~ 11 yıl önce
Sen ne saçmalıyosun?? Yabancı pilot yerli pilot azlığından ki o da artık yetiştiriliyo. Uçuş okulunu bitirmiş ve aranılan özellikleri karşılayan hiç kimseninin işsiz kaldığını düşünmüyorum. O arkadaşlarda ki sorun başka bir şey bence.
Neeeğğyyyy ~ 11 yıl önce
Ağzı olan konuşuyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000