12 Şubat 2010, Cuma 08:29:06

Düşen Air France uçağıyla ilgili ŞOK SUÇLAMA!

Intel ve Motorola uçak düşürebilir mi? İşte iki teknoloji devine şok bir suçlama...
  • Yabancılar olayı tüm detaylarıyla araştırıp sorumluları buluyor. Sistem bu şekilde daha düzgün işliyor. Aynı bizde olduğu gibi ...
  • merak ediyorum bu bilgiyi yolcu yakınlarına kim verdi. intel ile motorolanın içerideki köstebeklerimi ?

1 Haziran 2009 gününde Rio de Janerio'dan kalkan ve Paris'e gitmekte olan Air France'a ait 447 uçuş numaralı Airbus A330-200 uçağı kalkışından 15 dakika sonra radarlardan kayboldu. O esnada Atlantik Okyanusu'nun üzerinde olan uçaktan 40 dakika sonra otomatik hata mesajları alındı. Bu mesajların ardından hemen bir arama kurtarma ekibi kuruldu ama ekip uçağa ancak 6 Haziran'da uçağın parçalarına ve iki yolcunun cesedine ulaşabildi. 27 Haziran'da uçağın 216 yolcu ve 12 mürettebatından sadece 57'sinin cesetleri bulunabilmişti.

Bu olayın üzerinden aylar geçti ama kazada hayatını kaybedenlerin yakınları işin peşini bırakmadılar ve şimdi kazanın sorumlularının mahkemede ortaya çıkması için hukuki bir savaş veriyorlar. Davacıların iddialarına göre Intel ve Motorola'nın yanı sıra aralarında General Electric, Air France ve Airbus'ın da bulunduğu 13 şirkete dava açtılar.

Intel ve Motorola'ya açılan davanın sebebi ise uçağın teknik aksamında kullanılan parçaları hatalı üretmiş oldukları. Dava dilekçesine göre uçakta kullanılan hem Intel, hem de Motorola'ya ait işlemciler ve diğer parçalar fabrikayı terk ettiklerinde hatalı üretilmiş durumdaydı ve bu gerçeği her iki firma da biliyordu. Dilekçede şirketlerin kazadaki payları davada belirlendikten sonra tespit edilecek tazminatı ödemeleri isteneceği de belirtildi.

Düşen Air France uçağıyla ilgili ŞOK SUÇLAMA!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Yabancılar olayı tüm detaylarıyla araştırıp sorumluları buluyor. Sistem bu şekilde daha düzgün işliyor. Aynı bizde olduğu gibi ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
merak ediyorum bu bilgiyi yolcu yakınlarına kim verdi. intel ile motorolanın içerideki köstebeklerimi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000