07 Şubat 2010, Pazar 07:58:32

Concorde, podyuma çıkıyor...

Fransa’daki havacılık ve uzay müzesinde bulunan süpersonik uçak Concorde, yıllar sonra tekrar kendi gücüyle taksi yapabilmek için gün sayıyor.
  • böyle bir efsane işte bir kez geldi ve şanslılar uçtu ve bizimde hakkımızdı onunla gökyüzünde bir kuğu gibi uçmak ve bir kartal gibi hızlanmak ve önümüzdeki 20 yıl daha böyle bir uçağın yapılacagını sanmıyorum sanki insanlık ileriye gidilecegine geriliyormuşuz gibi geliyor bana yazık ettiler hemde çok yazık bir kez istanbula gelmişti tahminim 1987 idi galiba evimizin balkonundan süzülüşünü görmüştüm o ne muhteşem bir gidişti ve tabiki seside bayagı yüksekti işte aşkımız o zaman başlamıştı concorde ile
  • Seferden kaldırılmasına çok üzülmüştüm. Uçarken görmeyi çok isterdim. Sanırım yıllar boyunca da böyle bir cihazı göremeyeceğiz. --Volvo--
  • asil bir duruşu var bu uçağın
  • efsane yeniden hayat buluyor.....

Seyirciler için yılda bir kez taksi yapması hedeflenen uçağın restorasyonu için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Emekli olmadan Air France filosunda bulunan ve şu an Fransa Havacılık Ve Uzay Müzesi’nde sergilenen sesten hızlı efsane süpersonik uçak Concorde’un kendi motor gücüyle taksi yapabilmesi için restorasyon programı başlatıldı.

Müze müdürü Gerard Feldzer, uçağın her yıl bir kez taksi yapışının yolculara gösterimi için yoğun bir yenileme programı üzerinde çalıştıklarını dile getirdi.

Feldzer, uçağın yakıt tankı ile hidroliklerini tamir etmek için neredeyse bir yıl süreye ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Müze restorasyon programında Air France teknisyenlerinden oluşan bir grupla beraber çalışıyor. Aynı ekip, Concorde filosunun bakımını gerçekleştiriyordu.

Her Concorde’da 4 adet Rolls Royce / Snecma Olympus 593 motoru bulunuyor. Mühendisler her ne kadar dört motoru da tamir etmeye çalışacak olsa da taksi yapılması için iki motor yeterli olacak.

Concorde, podyuma çıkıyor...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
böyle bir efsane işte bir kez geldi ve şanslılar uçtu ve bizimde hakkımızdı onunla gökyüzünde bir kuğu gibi uçmak ve bir kartal gibi hızlanmak ve önümüzdeki 20 yıl daha böyle bir uçağın yapılacagını sanmıyorum sanki insanlık ileriye gidilecegine geriliyormuşuz gibi geliyor bana yazık ettiler hemde çok yazık bir kez istanbula gelmişti tahminim 1987 idi galiba evimizin balkonundan süzülüşünü görmüştüm o ne muhteşem bir gidişti ve tabiki seside bayagı yüksekti işte aşkımız o zaman başlamıştı concorde ile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Seferden kaldırılmasına çok üzülmüştüm. Uçarken görmeyi çok isterdim. Sanırım yıllar boyunca da böyle bir cihazı göremeyeceğiz. --Volvo--

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
asil bir duruşu var bu uçağın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
efsane yeniden hayat buluyor.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000