09 Haziran 2009, Salı 08:05:37

CESET SAYISI ARTIYOR... SON RAKAM 24!

Rio de Janerio-Paris seferini yaparken Atlas Okyanusu'na düşen Fransız havayolu şirketi Air France'a ait uçakta cesedine ulaşılan yolcu sayısı 24'e yükseldi.

Brezilya Deniz ve Hava kuvvetleri yetkilileri, geçtiğimiz hafta başında 228 kişilik yolcu ve mürettebatıyla okyanusa düşen uçaktaki 8 kişinin daha cesedine ulaşıldığını duyurdu.

Brezilyalı arama ekiplerinin ayrıca Airbus A330-200 tipi uçağa ait irili ufaklı yüzlerce parça topladığı, yolculara ait çok sayıda kişisel eşyanın bulunduğu da kaydedildi.

Yetkililer cesetlerin, St Peter ve St Paul Rocks adalarının 440 kilometre kuzeydoğusunda bulunduğunu bildirdi. Uçağın tam olarak nereye düştüğü belirlenemezken, cesetlerin bulunduğu yerde derinliğin 3 bin 500 metreyi bulduğu bildirildi.

Bu arada Brezilya'nın bin 200 kilometre kuzeydoğu açıklarında sürdürülen arama çalışmaları 6 gemi ve 14 uçak tarafından yürütülüyor.

Brezilya Deniz Kuvvetleri'ne ait Constituicao fırkateyninin hafta sonunda 16 kişinin cesedine ulaşmasının ardından geri döndü. Cesetlerin DNA testleri sonunda kimliklerinin belirlenmesi bekleniyor.

Öte yandan kimliklerin belirlenmesi sürecinin hızlandırılması için, yolcu yakınlarından, saç ve kan örneklerini ilgili makamlara vermesi istendi.

447 sefer sayılı uçağın enkazının tam olarak yeri henüz tespit edilebilmiş değil ancak bir Fransız denizaltısı uçağın kara kutusunun bulunabilmesi için bölgeye gönderildi. Denizaltının Çarşamba günü olay bölgesine ulaşması bekleniyor.

Uçak enkazının 3 bin metreden fazla derinlikte olduğunu tahmin eden uzmanlar, kara kutuların bulunma ihtimalini ise zayıf olarak niteliyor.

CESET SAYISI ARTIYOR... SON RAKAM 24!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000