30 Haziran 2009, Salı 10:47:58

Bir uçak daha okyanusa düştü! (GÜNCELLENDİ)

Yemenia Air'e ait Airbus A310 tipi bir yolcu uçağı, 142 yolcusu ve 11 mürettebatıyla birlikte Afrika açıklarında Hint Okyanusu'na düştü.
  • Ölenlerin arasında 60 civarı Fransız var. Kötü oldu AF447 kazası ile bu Yemen kazasında kısa zaman içinde neredeyse bir uçak dolusu vatandaslarını kaybettiler. Yazık, zaman zaman uçak kazalarında çok kıza süreler içinde artış oluyor. Geçmiş senelere ve tarihlere baktığınızda ortada...
  • Airfrance kazası kadar ses getirmez Vah gidenlere.
  • uçak modeli ise a310 Ein Flugzeug mit 147 Menschen an Bord ist in der Nacht vor den ostafrikanischen Komoren-Inseln im Indischen Ozean von den Radarschirmen verschwunden. Der Airbus A310 der Yemenia Air startete vom Pariser Flughafen Roissy-Charles-de-Gaulle, wie dort mitgeteilt wurde. Nach Zwischenlandungen in Marseille und Sanaa im Jemen setzte die Maschine ihren Flug nach Moroni auf den Komoren fort. Dort traf sie jedoch nicht ein. Über die Nationalität der Insassen lagen zunächst keine Informationen vor. In Roissy wurde ein Krisenstab eingerichtet.
  • yeter ama bu uçak kazaları uçaktan soğutuyor insanı çok sık olmaya başladı
  • Afrikanın Batı Kıyısı mı?

Yemenia Air'e ait olduğu belirtilen uçağın, Yemen'in başkenti Sana'dan, Komor Adaları'nın başkenti Moroni'ye gitmekte olduğu ve son yaklaşmadan kısa bir süre önce düştüğü ifade ediliyor. Kontrol kulesinin uçakla iniş temasına geçtiği, ancak daha sonra bağlantının koptuğu kaydedilirken, uçağın aslında Paris'ten havalandığı ve Yemen aktarmalı olarak Komor Adaları'na gittiği için yolcuların büyük kısmının Fransız ve Komorlu olabileceği ileri sürüldü.

Kurtarma çalışmaları için olay yerine sahil botları ve kurtarma ekipleri gönderildiği, ancak bölgede hava koşullarının son birkaç gündür iyi olmadığı kaydedildi. Uçağın Yemenia Air'e ait olduğu belirtildi.

Afrika'nın doğu kıyısı açıklarındaki Madagaskar'ın kuzeyindeki Komor Adaları civarında düşen uçaktan sağ kalan olup olmadığı bilinmiyor.

Öte yandan Afrika ve Madagaskar Havacılık Güvenliği ve Seyrüsefer Kurumu (ASECNA) temsilcisi İbrahim Kasım, yaptığı açıklamada, uçağın muhtemelen kıyıya 5-10 kilometre yaklaştığını, arama çalışmaları için sivil ve askeri botları seferber ettiklerini kaydetti.

İşte uçağın düştüğü ve arama çalışmalarının yoğunlaştığı bölge:

Yemenia Air

Yemenia Air Crash

Ayrıca bilindiği gibi Air France'a ait bir yolcu uçağı 1 Haziran günü Rio de Janerio-Paris seferi yaparken Afrika'nın batı kıyısı açıklarında düşmüş, içinde Anadolu Üniverstesi'nde görevli bir Türk Arp öğretmeni hayatını kaybetmişti.

Sözkonusu uçak enkazından 50 kişinin cesedine ulaşılmış ancak bundan sonra kaybolan yolcuların aramasına son verilmiş ve çalışmalar kara kutunun bulunmasına yoğunlaştırılmıştı. 

Bir uçak daha okyanusa düştü! (GÜNCELLENDİ)

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
Ölenlerin arasında 60 civarı Fransız var. Kötü oldu AF447 kazası ile bu Yemen kazasında kısa zaman içinde neredeyse bir uçak dolusu vatandaslarını kaybettiler. Yazık, zaman zaman uçak kazalarında çok kıza süreler içinde artış oluyor. Geçmiş senelere ve tarihlere baktığınızda ortada...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Airfrance kazası kadar ses getirmez Vah gidenlere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
uçak modeli ise a310 Ein Flugzeug mit 147 Menschen an Bord ist in der Nacht vor den ostafrikanischen Komoren-Inseln im Indischen Ozean von den Radarschirmen verschwunden. Der Airbus A310 der Yemenia Air startete vom Pariser Flughafen Roissy-Charles-de-Gaulle, wie dort mitgeteilt wurde. Nach Zwischenlandungen in Marseille und Sanaa im Jemen setzte die Maschine ihren Flug nach Moroni auf den Komoren fort. Dort traf sie jedoch nicht ein. Über die Nationalität der Insassen lagen zunächst keine Informationen vor. In Roissy wurde ein Krisenstab eingerichtet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yeter ama bu uçak kazaları uçaktan soğutuyor insanı çok sık olmaya başladı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Afrikanın Batı Kıyısı mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000